Logo regio-voetbal.nl
• 'Het draait nu niet meer om Willem Looijen, het draait nu om Spijk'.
• 'Het draait nu niet meer om Willem Looijen, het draait nu om Spijk'. (Foto: Rick den Besten )
Voorbeschouwingen

Willem Looijen terug in Spijk: 'Hier wil ik zijn'

  •   2656 keer gelezen   Nieuws

SPIJK • SVS'65 kreeg afgelopen zomer een behoorlijke kwaliteitsinjectie, met onder meer de terugkeer van topspits Willem Looijen. En dus wordt de club uit Spijk ineens tot de titelfavorieten gerekend in 4D.

Heel vreemd is dat niet, want welke vierdeklasser heeft drie spelers rondlopen met ervaring op het hoogste amateurniveau? In het kielzog van verloren zoon Willem Looijen kwamen ook Marvin Westerduin en Levi Slob van Nivo Sparta naar Spijk. Jeremy de Vries en Mark Kortlever keerden vanuit Gorinchem terug bij hun oude club en Jan Romijn is een broodnodige extra doelman.

Willem Looijen leest de naam van zijn nieuwe club overal terug in het rijtje favorieten, maar wordt er niet warm of koud van. "Dat is het mooie van Spijk. Hier gaat niemand roepen dat wij volgend seizoen even in de derde klasse moeten spelen. Ik ben echt heel blij dat ik terug ben."

Juiste moment
Zo'n beetje de hele club zat al jaren te wachten op de al zo lang aangekondigde terugkeer van Looijen. Bijna vijftien jaar geleden vertrok hij naar LRC om een karrenvracht aan doelpunten bij naar eigen zeggen 'alle mooie clubs uit de regio' later zijn belofte in te lossen.

"Dit was het juiste moment", zegt Looijen, die bij alle clubs waar hij speelde nog altijd met open armen ontvangen wordt. "Afscheid nemen bij Nivo Sparta met een kampioenschap en negentien doelpunten was perfect. Ze gaan naar de eerste klasse en ik heb niet meer het gevoel dat ik daar bij móet zijn. Ik wil nu hier zijn. Het is mooi geweest. Het draait nu niet meer om Willem Looijen, het draait nu om Spijk."

Niks moet
Het is heus niet zo dat hij niet meer ambitieus is, maar het heilige moeten is er vanaf. "We willen dit seizoen in de top-5 eindigen. Als we een prijs kunnen pakken, zullen we dat niet laten, maar niks moet. Wij moeten met z'n drieën in ieder geval niet de toffe jongens gaan uithangen. Ik hoop vooral dat door onze komst andere jongens zich nog meer ontwikkelen. Van mij mogen jongens als Bart van Andel en Robin IJsselstijn alle aandacht krijgen."

Maarten van Hoogevest
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup