Logo regio-voetbal.nl
• Tim Saaman: 'Deze competitie gaat interessant worden.'
• Tim Saaman: 'Deze competitie gaat interessant worden.' (Foto: Jan Noorlandt)
Voorbeschouwingen

Tim Saaman bepalende speler bij Woudrichem: 'Ons sterke punt is de teamgeest'

  •   730 keer gelezen   Nieuws

WOUDRICHEM • Komende zaterdag begint de competitie voor Woudrichem. Tim Saaman is er klaar voor. 'Ons sterke punt is de teamgeest.'

Voor de training laat Tim Saaman zich op deze dinsdagavond nog even masseren. "Altijd even los gooien en ik wil fit beginnen", klinkt het opgetogen. "We hebben een goede voorbereiding gehad. In de oefenpotjes hebben we twee keer met 8-0 en een keer met 7-0 gewonnen. Ook in de beker ging het goed en ik heb zelf al een paar keer gescoord. Met deze voorbereiding mag je niet klagen. Ik heb er erg veel zin in dat de competitie weer gaat beginnen. Het gaat ook zeker een interessante competitie worden in de tweede klasse. We hebben nu nog leukere potjes met Arkel en Sleeuwijk die erbij zijn gekomen. Tegen Arkel is het natuurlijk tegen onze oude trainer Leon Elands en bij Sleeuwijk speelt mijn neefje Robin van der Windt en mijn vader Piet Saaman en mijn ooms hebben daar gespeeld, dus dat heeft ook iets speciaals", steekt Tim Saaman van wal.

Hij geeft aan het naar zijn zin te hebben bij Woudrichem. "Ik ben blij dat ik drie seizoenen geleden terug ben gegaan naar Woudrichem. Dit seizoen wordt dus alweer mijn vierde seizoen op Het Bolwerk en de afgelopen seizoenen hebben we goed gedraaid."

Met een kampioenschap in de derde klasse en een zevende en vierde plaats op de ranglijst de afgelopen seizoenen in de tweede klasse, valt er voor de 24-jarige Saaman, die een kapperszaak heeft, dan ook weinig te klagen.

Niet honkvast
Echt honkvast is Tim Saaman, die zich bij Woudrichem heeft ontwikkeld tot een bepalende speler, in het verleden niet geweest. Tijdens zijn jeugdjaren bij Woudrichem vertrok hij al naar de jeugdopleiding van RKC. Na terugkomst bij Woudrichem liep hij vast bij de B-jeugd, omdat Woudrichem geen elftal op de been kon brengen. Dus vertrok hij naar Sleeuwijk. Op De Roef debuteerde hij als B-junior al in het eerste elftal. Na één seizoen in het eerste bij Sleeuwijk zocht hij het hogerop bij Unitas. Na één seizoen volgde Almkerk. Daar had hij het ook snel gezien en keerde terug naar Woudrichem.

"Ik kwam er telkens achter dat het niks voor mij was. Ik kreeg geen binding met die clubs en ik ben een speler die vertrouwen nodig heeft. Bij Woudrichem kreeg ik dat vertrouwen wél. Ik ben hier ook drie keer topscorer geworden als middenvelder en heb een vrije rol."

Zijn vrije trap en het schot uit de tweede lijn zijn levensgevaarlijke wapens. "Vroeger oefende ik veel. Dan ging ik met mijn vader op zondag oefenen. Dat ging volle bak. Mijn vader op doel en ik alleen maar schieten. Na de training pak ik vaak nog steeds een klein doeltje als muur om te oefenen. Dan oefen ik nog een kwartiertje op onze keeper Aljan Dekker."

Rek
Het afgelopen seizoen haalde Woudrichem net geen nacompetitie met de vierde plaats in de rangschikking.

"Het gekke was dat we het tegen ploegen als Roda Boys en Nivo Sparta hartstikke goed hebben gedaan, maar tegen laagvliegers als Tricht en Drechtstreek verspeelden we de punten. Achteraf was het wel even balen, maar anderzijds is de eerste klasse voor ons nog te hoog gegrepen. Een vierde plaats is dan ook een redelijke doelstelling bij Woudrichem. We kunnen nog wel beter worden. Er zit nog rek in en ons sterke punt is de teamgeest", aldus Tim Saaman, die de belangstelling van andere geïnteresseerde clubs afwimpelde. "Ik wil nog een paar jaar hier blijven."

Grappen
Nu kan hij zich verheugen op de competitiestart komende zaterdag tegen Arkel. "Ik ken een paar jongens van Arkel en het is een goede ploeg. Er waren ook direct reacties over en weer en het zal zeker druk worden. Ook werden er grappen gemaakt dat onze oude trainer Leon Elands net als in het verleden maar met de watertaxi moet komen naar Woudrichem."

Nico van Es

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube