• Leon Bot.
• Leon Bot. Foto: Marcel van Dorst / Pro Shots / Kozakken Boys

Leon Bot komt zaterdag mogelijk op 262 wedstrijden voor Kozakken Boys

Nieuws Voorbeschouwingen 1.118 keer gelezen

WERKENDAM • Leon Bot is op De Zwaaier bezig aan zijn tiende seizoen. Via Sliedrecht en LRC Leerdam kwam hij in 2010 bij Kozakken Boys terecht. In de liefst 261 duels die daarop volgden beleefde Bot onder meer de promotie naar de topklasse, het kampioenschap in de topklasse en de promotie naar de tweede divisie.

Samen met Quentin Jakoba is hij het langst van de huidige spelersgroep aan Kozakken Boys verbonden. In 2017 gehuldigd voor tweehonderd wedstrijden bij de 'boys'. "Toevallig heb ik zaterdag op de heenweg naar Katwijk in de bus zitten rekenen op hoeveel wedstrijden ik nu sta. Komende zaterdag speel ik tegen HHC als het goed is wedstrijd 262 in het rood-wit van Kozakken Boys. Ik hoop er, als de club dat ook wil, zeker nog een jaar aan vast te plakken en zo aan driehonderd wedstrijden te komen. Dat aantal zullen niet veel spelers meer gaan halen, verwacht ik."

Sfeer
De serie van drie overwinningen op rij geeft rust en ontspanning. Bot weet dat als geen ander. "Dan ga je met een veel fijner gevoel naar de club. De sfeer is dan goed, hoewel de technische staf via televisie altijd nog wel beelden vindt die minder positief zijn. Dat bewijst dat het altijd beter kan."

Leon Bot had altijd nog de wens om een keer in het stadion Nieuw-Zuid van Quick Boys te spelen. Zaterdag was het zover. "Bijzonder dat ik daar in al die jaren met Kozakken Boys niet geweest ben. Dat lag aan Quick Boys, dat altijd op een lager niveau speelde. Mooi om daar te spelen voor ruim drieduizend toeschouwers. Nog mooier wordt het als je daar ook nog redelijk gemakkelijk wint."

Loopvermogen
Leon Bot bleef in de verloren openingswedstrijd tegen TEC nog buiten de basis, maar daarna greep trainer Rick Adjei in. Ook hij kan vooralsnog niet om de dynamische middenvelder heen. Bot zorgt met zijn enorme loopvermogen voor diepgang en balans. "Wij hebben van alles wat: Jeffrey van Nuland controleert. Mark Veenhoven is multifunctioneel en linkspoot Yassin Ouja is de creatieve jongen met de fijne steekbal. Die mix maakt ons heel lastig te bespelen."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 4 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 4 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 11 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 13 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44