Logo regio-voetbal.nl
• Rick Adjei.
• Rick Adjei. (Foto: Marcel van Dorst / Pro Shots / Kozakken Boys)
Voorbeschouwingen

Kozakken Boys-trainer Rick Adjei: 'We groeien toe naar een stevig fundament'

  •   773 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Na vier competitiewedstrijden krijgt Kozakken Boys-trainer Rick Adjei het gevoel dat hij op de goede weg is. "Ik zie nu pas voetbalvormen die ik graag wil zien, maar ik vind het logisch dat dit wat langer heeft geduurd."

"De opbouw van een deels nieuw team vraagt tijd. Wij groeien toe naar een stevig fundament, waarbij iedereen alles voor elkaar over moet hebben. Juist dat vind ik een van de belangrijkste aspecten van het voetbalspel. Als je veel van elkaar kan accepteren en voldoende kwaliteit aan boord hebt, ben je als team in staat om resultaten te behalen."

Na de overwinningen op De Treffers en Spakenburg volgde zaterdag de 0-2 winst bij Quick Boys. "Verdiend, want wij hadden de volledige wedstrijd onder controle. Ik had graag gezien dat wij in die door ons heel goed gespeelde eerste helft verder afstand hadden genomen. Daar zullen wij het met elkaar nog over hebben."

Voorzichtiger
Quick Boys kwam na rust niet verder dan twee goede afstandsschoten, die door doelman Richard Arends keurig werden gepareerd. De huidige positie van Kozakken Boys geeft rust en vertrouwen. "Wij staan op één punt van de koplopers IJsselmeervogels en Noordwijk. Dat is comfortabel en het doet beslist ook wat met tegenstanders die wij nu gaan treffen. Die ploegen worden voorzichtiger en gaan hun tactiek aanpassen."

Karakterploeg
Zaterdag maakt HHC vanuit Hardenberg de reis naar Werkendam. Een tegenstander die Kozakken Boys vanaf 2012 treft. Duels die vaak wisselende resultaten opleveren. HHC is een karakterploeg, die op eigen veld tegen Kozakken Boys in 2017 al eens een 1-3 achterstand bij rust, goedmaakte en met 4-3 won. In het laatste onderlinge duel op De Zwaaier maakte Kozakken Boys een 0-2 achterstand goed en won met 3-2.

Nu staan beide clubs op negen punten in de kopgroep. Adjei is onder de indruk van HHC. "Het is een echt goede ploeg, veel beweging. Tegen Spakenburg lieten zij zien dat zij gemakkelijk scoren. Kozakken Boys en HHC ontlopen elkaar niet veel, maar wij moeten profiteren van het thuisvoordeel en moeten het duel wel in ons voordeel beslissen."

Volgende week dinsdag staat voor Kozakken Boys de belangrijke bekerwedstrijd tegen GVVV op het programma. "Interessant voor de club, want wij willen naar het hoofdtoernooi waar dan Helmond Sport op ons wacht. Maar eerst is de focus volledig op HHC gericht."

Groot voordeel is dat Kozakken Boys over een vrijwel complete groep kan beschikken. Deze week sloten Charlton Vicento en Nando Wormgoor weer aan. Alleen Johnny Lommers heeft wat meer tijd nodig.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube