Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Mark den Hartogh moet LRC aan ervaring helpen

Nieuws Voorbeschouwingen 978 keer gelezen

LEERDAM • Mark den Hartogh is bij LRC één van de nieuwe gezichten in de selectie. De ervaren centrale verdediger kwam over van De Meern en voetbalde daarvoor onder meer bij WNC, FC Breukelen en FC Lienden.

Den Hartogh had al eerder contact met LRC en kent de club dus vrij aardig. "Ik heb bij FC Lienden met Michel Langerak gevoetbald en toen hij hier trainer werd, heb ik al met de club gesproken. Daarna ken ik LRC uit mijn tijd bij FC Breukelen en WNC vooral als tegenstander."

Dit jaar maakte hij dan toch de overstap naar het Glaspark. "De plannen van de club en de rol die ik daarin moet spelen, spreken me aan. De club gaf mij het gevoel dat ze me graag wilden."

Leuke groep
Na het vertrek van Wesley Swets was LRC naarstig op zoek naar een linker centrale verdediger. Den Hartogh moet de veelal jonge groep met zijn ervaring verder helpen.

"Het bevalt me goed. LRC is een mooie club en we hebben een leuke groep. De resultaten in de voorbereiding vallen nog niet mee. We hebben ook nog niet in onze sterkste opstelling gespeeld. Verdedigend staat het op zich wel goed, maar voetballend moet het nog wel wat beter. We moeten meer kansen creëren en die vooral ook beter gaan benutten."

Kleine verschillen
Den Hartogh denkt dat als dat gaat lukken, er best een leuke klassering voor de Leerdammers in kan zitten. "Maar het lijntje tussen bovenin meedoen en het onderin moeilijk krijgen, is vaak heel dun", weet Den Hartogh. "Zeker in deze klasse, waarin de verschillen heel klein zijn. Het is belangrijk dat je goed aan de competitie begint, dus daarom is het fijn dat we zaterdag thuis starten tegen Almkerk. Thuis zijn we tot nu toe vrij degelijk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app