Logo regio-voetbal.nl
• Beeld uit de derby tussen Asperen en Leerdam Sport'55 van twee seizoenen geleden.
• Beeld uit de derby tussen Asperen en Leerdam Sport'55 van twee seizoenen geleden. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Meteen al drie streekderby's in regio Leerdam

  •   419 keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Komend weekend begint in de regio Leerdam de nieuwe competitie direct al met drie streekderby's. Het duel tussen de overburen Asperen en Leerdam Sport trekt zaterdag de meeste aandacht. Ook de wedstrijden Heukelum-Tricht en Beesd-ASH zijn zeker boeiende regionale confrontaties.

LRC, HSSC'61 en Haaften spelen zaterdag ook interessante thuismatches. SC Everstein begint in Culemborg met een derby tegen een debutant in de derde klasse. Rhelico start in de uit dertien clubs bestaande vierde klasse direct al met een gedwongen rustdag voor de competitie.

Asperen-Leerdam Sport
Asperen degradeerde in juni via de nacompetitie alsnog naar de vierde klasse en wil weer snel hogerop. Leerdam Sport had vorig seizoen een vrij matige competitie en aast nu op betere en vooral meer duurzame prestaties. Op het eigen kunstgras start Asperen zaterdag om drie uur niettemin toch wel als favoriet.

LRC-Almkerk
LRC begint de competitie in de eerste klasse thuis tegen Almkerk, een bekende opponent. Vorig seizoen wist LRC twee keer van Almkerk te winnen. Nu lijkt de situatie echter compleet anders. Almkerk bekerde in de voorbije weken ongeslagen verder en LRC werd na matig spel zonder enige zege uitgeschakeld in een poule met drie tweedeklassers. In Leerdam wordt het voor LRC dus tegen Almkerk een erg pittige opgave, zeker omdat Almkerk ditmaal zeker vroeger wakker zal willen zijn dan in februari op sportpark Bruinsdeel het geval was.

Terneuzense Boys-WNC
WNC krijgt zaterdag in Zeeland tegen debutant Terneuzense Boys meteen al de verste uitmatch van de competitie in de eerste klasse voor de kiezen. De Zeeuwse thuisclub werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse. WNC miste toen net de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse en stelde in de recente bekercampagne vooral thuis teleur. Zaterdag zal WNC in Terneuzen zeker beter moeten presteren dan voor de beker tegen Tricht en CDW het geval was.

Heukelum-Tricht
In de tweede klasse is het duel Heukelum-Tricht meteen al een streekderby. Vorig seizoen wonnen beide clubs hun thuismatch tegen elkaar. Tijdens die competitie produceerden Marijn Bransen en Tim van Dijken voor Tricht samen meer dan dertig goals. Bij Heukelum maakten de broers Meijdam samen twintig doelpunten, maar Ferry Meijdam speelt dit seizoen bij LRC. In gelijkwaardige poules bekerde Tricht in de voorbije weken via twee nipte 1-0 zeges verder, maar Heukelum na twee remises en één slotnederlaag niet. Toch zal het krachtsverschil zaterdag in Heukelum klein zijn tussen twee clubs die allebei op een plek in de veilige middenmoot mikken.

Zwaluwe-Vuren
Vuren gaat in de derde klasse bij het via de nacompetitie gedegradeerde Zwaluwe op bezoek. Na een succesrijke bekercampagne met drie ruime zeges is Vuren vol goede moed voor de competitie. In Lage Zwaluwe moet blijken of Vuren deze positieve lijn ook in de competitie kan doortrekken.

Haaften-Sparta'30
Haaften ontvangt met Sparta'30 een bekende tegenstander van vorig seizoen. Toen wonnen beide clubs verrassend juist hun onderlinge uitmatch heel ruim van elkaar. De uitslag zaterdag in Haaften lijkt dus heel lastig voorspelbaar na een vorige competitie waarin beide ploegen zich pas op de slotdag veilig konden stellen.

MVV'58-BZC'14
MVV'58 en BZC'14 debuteren allebei in de derde klasse. MVV'58 werd vorig seizoen kampioen en de nieuwe fusieclub BZC'14 promoveerde ook dankzij het succes van Brakel in de nacompetitie. Het zal in Meteren een spannende ouverture van de competitie worden.

HSSC'61-Focus'07
HSSC'61 speelt in Hei- en Boeicop tegen Focus'07 uit Culemborg. Twee seizoenen geleden ontmoetten beide clubs elkaar ook al in de Utrechtse derde klasse. In beide confrontaties won de bezoekende ploeg nipt. Na een overtuigende bekercampagne met drie duidelijke zeges hoopt HSSC'61 tegen Focus'07 nu wel op thuiswinst als goede competitiestart.

Vriendenschaar-SC Everstein
SC Everstein gaat juist naar Culemborg toe en ontmoet daar Vriendenschaar, dat in de derde klasse debuteert. Na de overstap vanuit de zondagse tweede klasse naar het zaterdagvoetbal moest Vriendenschaar in de vierde klasse beginnen maar de ploeg werd meteen kampioen en werd vorige week ook in de beker poulewinnaar. SC Everstein ondervond zelf voor de beker weinig serieuze tegenstand en bekerde eveneens overtuigend verder. Zaterdag uit bij Vriendenschaar moet SC Everstein wel op veel meer weerwerk rekenen.

Beesd-ASH
Beesd is in de vierde klasse overgestapt naar het zaterdagvoetbal en heeft direct al een leuke competitie met heel veel streekderby's. De thuiswedstrijd tegen ASH is daar direct al een eerste bewijs van. Beide clubs hadden een erg matige voorbereidingsperiode en presteerden voor de beker erg weinig. ASH maakte voor de beker zelfs geen enkel doelpunt. De vraag in Beesd is welke ploeg zich het eerst zal gaan herstellen.

Herovina-Well
Herovina voetbalt in Herwijnen tegen Well en zal moeten winnen om een hoofdrol in de vierde klasse te kunnen gaan vervullen. Vorig seizoen startte Herovina ook al tegen Well en toen werd het in de Bommelerwaard slechts een mager gelijkspel en later op eigen veld een heel late zege. Na de erg wisselvallige bekercampagne moet dus nog maar worden afgewacht of Herovina thuis de favorietenrol tegen Well zal kunnen waarmaken.

Peursum-SVS'65
SVS'65 begint de competitie in Giessenburg tegen Peursum, dat na de verbanning naar Brabant blij is weer in de eigen regio in de vierde klasse te mogen voetballen. Beide clubs wordt een plaats in de bovenste helft van de ranglijst in de vierde klasse toegedicht. Zaterdag zal blijken wie de beste competitiestart heeft.

Anton van der Giessen

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube