Logo regio-voetbal.nl
ingezonden mededeling

De top 10 bizarste voetbalopstootjes

  •   keer gelezen   Nieuws

Het maken van een top 10 met zwaarste en bizarste amateurvoetbalopstootjes is geen gemakkelijke opgave. Bedenk je alleen al dat je niet zomaar even elke tackle en elke vechtpartij die ooit op de amateurvelden gemaakt is kan terugzien.


Dat neemt niet weg dat er ook een flink aantal wel te zien zijn. Daaruit is wel een selectie te maken. Zo komen clubs nog weleens in het nieuws als het echt uit de hand loopt. Dat levert bijvoorbeeld de volgende top 10 van de laatste jaren op. Dit zijn de zwaarste opstootjes op de amateurvelden geweest.

1 Sportlust'46
Misschien wel de bekendste amateurtackle die in Nederland werd uitgedeeld was die in de wedstrijd Sportlust'46-Te Werve. Het haalde de internationale media. Bron: RTVUtrecht

2 Geel-Wit
Eigenlijk geen tackle, maar een klap. En dan ook nog eens van een grensrechter, die dus niet speelde. Dat is wat Geel-Wit in de media bracht. Bron: NOS

3 NEC'92
Ook NEC'92 kreeg te maken met een opstootje dat voor landelijke bekendheid zorgde. In dit geval was het de trainer die een grensrechter een flinke kopstoot gaf.

4 NEC'92
Het seizoen 2017-2018 was toch al geen fijn jaar voor NEC'92. Eerder dat seizoen werd een speler voor 2 jaar geschorst na een klap te hebben gegeven aan een tegenstander.

5 Badhoevedorp
Toen het eenmaal 6-0 stond in de bekerpartij tegen VVH/Velserbroek sloegen de stoppen door bij een speler van Badhoevedorp. Hij schopte een tegenstander tegen het hoofd. Bron: NOS

6 CVV Zwervers
Ook in een uitwedstrijd kan het misgaan. Hoewel het niet perse om geweld ging, maar wel om een gemiste tackle. De speler van CVV Zwevers kreeg er zelfs een taakstraf voor.

7 Odin en Delta Sports
Het komt niet altijd van één kant. In 2016 raakten bij een wedstrijd tussen Odin en Delta Sports in Utrecht twee spelers gewond bij een massale vechtpartij tussen de teams.

8 Sparta'18 en Oranje Zwart
Een vergelijkbaar incident vond eerder dat jaar al plaats tussen Sparta'18 en Oranje Zwart. Daar draaide het zelfs uit op een schorsing van alle teams van beide clubs.

9 DWS
Ook één van de lager geplaatste teams van DWS werd eens uit de competitie gezet. Een speler sloeg een tegenstander van SV Hillegom bewusteloos. Een rode kaart was te weinig.

10 VV De Fendert
Bij VV De Fendert werd de scheidsrechter ruim na de wedstrijd alsnog aangevallen door een supporter van de club. Dit ging natuurlijk veel te ver. Bron: Omroep Brabant

Training voor jonge spelers
In 2016 besloot de KNVB al dat jonge spelers tussen 12 en 18 beter af zouden zijn met een agressietraining. Zij konden rekenen op strafvermindering wanneer zij aan de training zouden deelnemen nadat ze bij een incident betrokken zouden zijn geraakt. Dit gold ook voor situaties op het veld zoals keiharde tackles. Dit zijn de overtredingen die normaal met rood op het veld bestraft werden en niet in bijvoorbeeld de rechtbank tot een zaak zouden leiden. Lang was de rode kaart het belangrijkste middel.

Wedden op rood
Bij de profs is de rode kaart wel nog altijd een zeer belangrijk wapen voor scheidsrechters. Die kaart wordt dan ook nog altijd regelmatig uitgedeeld. Wat opvallend is, is de ontwikkeling die de rode kaart in het gokken doormaakt. Het is meer en meer gebruikelijk geworden om in te zetten op een speler die rood gaat ontvangen. Enkele spelers hebben dan ook een reputatie op dit gebied hoog te houden. Daar kan je dus goed aan verdienen wanneer je weet waar en wanneer je moet inzetten.

Mocht je op andere paarden willen wedden kan dat altijd via een Betamo Recensie. Dit is in het verleden al meer dan eens een lucratieve weddenschap gebleken. Verschillende keren werd er flink mee gewonnen door gokkers.

(partnerbijdrage)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup