• Mergim Shala.
• Mergim Shala. Foto: Rick den Besten

Mergim Shala wil verrassen met SV Noordeloos: 'Top-5 is mogelijk'

Nieuws Voorbeschouwingen 2.370 keer gelezen

NOORDELOOS • Een opmerkelijke overgang deze zomer: Mergim Shala wisselde SVW in voor SV Noordeloos. Daar wil hij graag verrassen. 'Top vijf is mogelijk.'

Mergim Shala hoeft zijn dorp niet meer uit om te voetballen. Als vierjarige trok hij bij SV Noordeloos voor het eerst zijn voetbalschoenen aan. Hij viel op in de jeugd en FC Den Bosch hengelde hem voor drie jaar binnen. Hij keerde echter weer terug, maar verliet de club opnieuw nog voordat hij voor het vlaggenschip had gespeeld.

In plaats daarvan ging hij naar Unitas. "Daar debuteerde ik in de zondagtak", vertelt de 27-jarige tweebenige aanvaller. Met Schelluinen en WNC werden daar nog een paar clubs aan toegevoegd. Bij SVW zat hij het langst, maar dit seizoen zal hij dus in de vierde klasse uitkomen.

Futsal
Tegelijk maakt hij ook minuten op hoger niveau, want in de zaal speelt hij voor CFM/Transito in Werkendam. Daarmee komt hij uit in de eerste divisie. "Ik vind het allebei leuk om te doen", geeft Mergim aan. "Heb er altijd evenveel zin in. Met zaalvoetballen ben ik later begonnen. Destijds ben ik gestart bij Futsala Boys met jongens als Johnny Wijnbelt, Chistiaan Perrier en anderen uit de regio."

De eerste wedstrijd in de zaal werd alvast gewonnen. "En ik heb ook nog gescoord, dus dat is mooi meegenomen." Door zaal en veld te combineren, kent hij wel drukke weken. "Maar dat moet ook. Ik wil zo snel mogelijk weer volledig fit worden. Er mogen wel wat kilo's af."

Bij SV Noordeloos traint hij twee keer en op zaterdag volgt de wedstrijd. Voor CFM/Transito wordt één keer getraind waarna op vrijdag de competitie volgt. "Vijf dagen op rij ben ik in touw. Ik heb overigens ook gevraagd aan onze trainer of we met SV Noordeloos gaan inschrijven voor het toernooi in De Oosterbliek. We hebben er gewillige jongens voor."

Ritme is weg
Mergim heeft wel even moeten nadenken over een terugkeer naar SV Noordeloos. "Een paar jongens die ik nog ken van vroeger hadden me benaderd. Ze zeiden dat er nu een leuk team is met een fijne trainer. Op een gegeven moment dacht ik: waarom niet?"

Hij heeft nog wel wat werk aan de winkel. Zoals hij al aangaf moet hij fitter worden. "Vorig jaar heb ik weinig gevoetbald. Het ritme is weg. Ik wil dus zo snel mogelijk weer de oude worden."

Pittig
Vorige week speelde Shala zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van de groenhemden. Tegen Zoelen opende hij en passant de score. "Een vrije trap van nog best wel ver, maar hij zat goed in de kruising. Ik ben gewend aan negentig minuten vol gas gaan. Dat was nu toch wel pittig."

Hij heeft het naar zijn zin bij SV Noordeloos. "Ik ben goed opgevangen in het team en we hebben allemaal respect voor elkaar. We hebben een heel leuk elftal met jonge, gretige spelers. Ze luisteren goed. Bovendien hebben we een uitstekende trainer die heel duidelijk is in wat hij wil. We kunnen zeker een eind komen in de vierde klasse."

Twee spitsen
Hij was gewend om als middenvelder te fungeren. "Hier zal ik waarschijnlijk wat meer in de spits gaan staan. We spelen in een 4-4-2 systeem. Het is lekker om met twee spitsen te spelen. We hebben daardoor meer ruimte voorin en we weten veel te creëren."

Mergim kan lezen en schrijven met zijn nieuwe trainer Erwin Verheij. "We hadden meteen een klik. Eerst via de app contact gehad voor ik hierheen kwam en dat ging direct goed. Hij snapt het spelletje, dan neemt iedereen ook snel veel van hem aan."

Overigens moeten de supporters nog wel heel even wachten alvorens ze Mergim Shala in de competitie kunnen aanschouwen. Hij is namelijk de eerste twee wedstrijden nog geschorst. "Daardoor mis ik de duels met Lekvogels en Asperen. Maar ik zal er staan tegen Leerdam Sport."

Derby's
Of hij nog eens hogerop wil? "Tja, ik denk dat voor mij op dit moment de vierde klasse prima is. Het belangrijkste is dat ik weer fit moet worden. Ik wil zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor het team. En ik wil natuurlijk lekker veel goals maken."

Mergim Shala vindt de competitie te gek. "Er zullen veel derby's zijn. Bovendien zit Peursum nu weer in deze klasse. Zelf kom ik natuurlijk bij Unitas oude bekenden tegen en ook bij Leerdam Sport." Vertrouwen in een goed seizoen heeft Shala wel. "Voor ik hierheen kwam zei ik vol bravoure dat we in de top vijf konden eindigen en zelfs hopen op promotie. Het verbaast me echt niet als we ver gaan komen. We gaan sowieso hele leuke potjes krijgen, daar ga ik zeker voor zorgen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden