Afbeelding
Foto: Peter Verheijen

Umut Takac ligt niet wakker van derby

Algemeen Voorbeschouwingen 1.474 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De 'Souburghderby' met De Alblas van komende zaterdag; Alblasserdam-voetballer Umut Takac weet dat het een speciale wedstrijd is, maar zelf ligt 'ie er niet wakker van.

"Komt denk ik omdat ik in Sliedrecht woon en geen lang verleden heb bij mijn huidige club. Dit is voor mij een duel waarin we 'gewoon' drie punten moeten zien te pakken. Als we dat vaak doen dan komen we meteen in de richting van onze seizoensdoelstelling: meedoen in de bovenste regionen van de derde klasse C."

Goed moment om terug te keren
Zijn relatieve 'onverschilligheid' ten opzichte van de derby staat in stevig contrast met zijn warme gevoelens voor vv Alblasserdam. "Ik voel echt een band met de vereniging", zegt de 31-jarige aanvaller. "Die deed ik op in de periode waarin ik hier eerder voetbalde en we met een mooi en gezellig team in de eerste klasse uitkwamen. Vervolgens ben ik bij Heerjansdam en LRC Leerdam gaan spelen, maar Alblasserdam was nooit uit mijn hoofd."

"Deze zomer besloot ik terug te keren naar Souburgh. Het was een goed moment. De club had de beschikking over een flink aantal jonge, getalenteerde spelers, maar het ontbrak aan balans. Ik breng ervaring mee. Amet Kuyucu en Stefano Taveres ook. Het is heerlijk om weer met deze voetbalvrienden in het veld te staan. En met Leroy Naaktgeboren niet te vergeten. We kunnen met elkaar helpen om Alblasserdam stabieler te maken en de jonge talenten bij te staan. Want talent lóópt er bij deze club. Man, man ik sta te genieten op de trainingen."

Diepe spits
In het elftal van trainer Dennis Schoonewil fungeert Umut Takac als diepste spits. "Ja, dat is behoorlijk nieuw voor me", glimlacht de veel scorende routinier, die afgelopen zaterdag samen met zijn teamgenoten de eerste driepunter liet bijschrijven dankzij een 2-0 zege op Lekkerkerk.

"Ik was de nummer 10-positie gewend, een rol waarin ik vooral ballen gaf. Nu ben ik degene die afhankelijk is van de aanvoer. Dat vind ik soms nog lastig. Dan ga ik ballen halen. De trainer heeft dat liever niet, maar het is de aard van het beestje, hè! Ik kan het soms gewoon niet laten. Voordeel van dat soort acties is wél dat verdedigers vaak niet weten hoe ze me moeten bespelen. En dat geeft onrust in hun achterhoede, Daarvan kunnen mijn ploeggenoten profiteren."

Autisme
In het dagelijks leven is Umut Takac werkzaam als docent Economie in zijn woonplaats Sliedrecht, een functie die hij combineert met een functie in de gezondheidszorg.

"Ik begeleid mensen met autisme. Ik kwam daar een jaar of acht geleden mee in aanraking en vond het zo mooi om te doen, dat ik het niet meer wilde loslaten. Ik werk met een vaste groep mensen en haal er veel voldoening uit. Voeg daarbij mijn gezin met twee kinderen en een derde op komst én mijn voetbalhobby en je mag concluderen dat ik een druk leven heb. Druk en fijn."

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden