• Julian Geelhoedt
• Julian Geelhoedt Foto: Jan Noorlandt

Julian Geelhoedt: 'Altena te goed om voor lijfsbehoud te moeten spelen'

Nieuws Voorbeschouwingen 1.667 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Een bekend fenomeen is, dat het tweede jaar in een hogere klasse meestal lastig is. Voor tweedeklasser Altena lijkt die vlieger deze keer niet op te gaan.

Julian Geelhoedt kon amper lopen of hij trapte al tegen een bal. In een shirtje van Juventus met achterop de naam van Alessandro Del Piero. Geelhoedt is naast PSV nog steeds fan van Juventus. Zelf is de 25-jarige allrounder begonnen aan zijn zevende seizoen bij Altena. De Hankenaar heeft het nog steeds naar zijn zin in Nieuwendijk.

"Ik had eigenlijk nooit verwacht hier zo lang te blijven en dacht eerder terug te gaan naar Be Ready of nog een stap hogerop te gaan, maar het is zo goed bevallen dat ik hier ben gebleven. Ik voel me hier honderd procent thuis en voel me sterk verbonden met de club. Toen wij met Altena in mijn eerste seizoen hier in Nieuwendijk degradeerden, heb ik nog wel getwijfeld om terug te gaan naar Be Ready, maar de afgelopen seizoenen heb ik nooit geen spijt gehad. Achteraf gezien is het een goede keus geweest."

Inmiddels is hij een gewaardeerde kracht bij Altena en een belangrijke schakel.

Julian Geelhoedt, die ook in de zaal speelt bij ZVG/Cagemax, kan op meerdere plaatsen uit de voeten. Eigenlijk is de allrounder een middenvelder, maar hij staat ook vaak centraal achterin. Hij is te karakteriseren als een speler die het van zijn voetballend vermogen moet hebben, zijn techniek, balbehandeling, zijn inzicht en overzicht.

Aanvoerder
"Als het moet kan ik de beuk er wel ingooien, maar ik los het liever voetballend op", zegt hij. Bij Altena draagt Julian Geelhoedt ook de aanvoerdersband. "Ik vind het wel een eer en het is ook een stukje waardering. Ik vind mezelf geen natuurlijke leider, maar ben wel iemand die zijn verantwoordelijkheid pakt", aldus Geelhoedt, die er ook niet voor terugdeinst om als het nodig is de rest op sleeptouw te nemen.

Dat zal dit seizoen waarschijnlijk minder nodig zijn. Altena heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. "Ik denk dat we ten opzichte van vorig jaar sterker zijn geworden. We hebben er zeker specifieke kwaliteiten bij gekregen en we hebben nu veel meer opties."

Met name de as is sterk met de van Roda Boys gekomen spits Nick Linnenbank, de op het oude nest terug gekeerde Kenneth Hoeke en Julian Geelhoedt.

Een bekend fenomeen is dat het tweede seizoen in een hogere klasse gewoonlijk lastiger is. Het fenomeen is Julian Geelhoedt uit het verleden wel bekend. "Het is me hier al twee keer overkomen. Ik kan me nog herinneren dat we na een promotie naar de tweede klasse in het eerste seizoen bijna promoveerden naar de eerste klasse en dat we er in het tweede seizoen uit vlogen."

Dit seizoen lijkt die vlieger niet op te gaan. "Het is gevaarlijk om te zeggen, maar ik denk dat we teveel kwaliteit hebben om voor lijfsbehoud te moeten spelen. Daar zijn we te goed voor."

Top-4
De voorbereiding verliep voor Altena uitstekend met slechts een slippertje tegen Hardinxveld. Ook in de beker ging Altena ongeslagen door. "Dat zegt wel iets, al is het geen garantie voor de competitie. De tweede klasse is veel sterker dan de mensen denken. Ik kan zo acht ploegen -waaronder GJS, EBOH, Woudrichem, Wilhelmina'26 en Pelikaan- opnoemen die denken dat ze in de top vier gaan eindigen. Daar horen wij misschien ook wel bij. Op zich denk ik dat wij in het linkerrijtje mee gaan doen en mee moeten doen voor een plaats in de top vier", aldus Julian Geelhoedt, die Roda Boys en VVGZ tot de favorieten rekent.

Slap
Hij stipt nog wel een voorwaarde aan. "Het afgelopen seizoen hadden we er een handje van om te slap te beginnen. We moeten scherp beginnen en dat mag ook wel van ons gevraagd worden. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben."

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden