Logo regio-voetbal.nl
• ASV Arkel ging er in de openingsronde hard af tegen Woudrichem (5-0).
• ASV Arkel ging er in de openingsronde hard af tegen Woudrichem (5-0). (Foto: Jan Noorlandt)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Arkel aast op herstel tegen Sleeuwijk, voor VVAC geldt hetzelfde tegen Ameide

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD • Arkel en VVAC werden in de competitie-ouverture afgedroogd. Op eigen veld zullen beide clubs zaterdag 28 september op herstel azen.


Opluchting bij SteDoCo over de eerste seizoenszege. Een goed vervolg bij voormalig tweededivisionist Barendrecht zou mooi zijn, maar dat wordt nog een hele opgave.

1C
In de 1e klasse C was er meteen verlies voor Sliedrecht, één van de ploegen die om de titel wil strijden. Een nieuwe misstap kan Sliedrecht zich niet veroorloven en dus moet er gewonnen worden van LRC Leerdam, dat in de voorbereiding niet kon overtuigen. Nieuw-Lekkerland neemt het in Waardenburg op tegen WNC. Beide clubs gingen winnend van start. Dat deed Papendrecht ook. Een nieuwe winnende daad bij Almkerk zou een sterk nummertje zijn.

2F
Debutant ASV Arkel kreeg in 2F meteen een pak op de broek. Dat overkwam Sleeuwijk ook. Op Schoonzigt staan dus twee kampioensteams van vorig seizoen tegenover elkaar die op jacht gaan naar de eerste punten. Degradant GJS ging ook onderuit en moet tegen Wieldrecht zien op te krabbelen. Drechtstreek heeft nog werk aan de winkel en zal niet zeker van z'n zaak zijn tegen Wilhelmina'26.

2D
In de westelijke 2e klasse liet De Zwerver op de openingsdag een ongelukkige nederlaag noteren. De Kinderdijkers hebben dan ook de intentie tegen CWO de eerste driepunter te gaan bijschrijven.

3C
VVAC beleeft in 3C een -op papier- pittige start. Herstel van de 6-0 nederlaag bij SVW zal tegen de taaie streekgenoot Ameide nog niet meevallen. Streefkerk treft in SV Lopik eveneens een tegenstander die bovenin wil meedoen. Groot-Ammers gaf op Scalune een prima visitekaartje af, maar stond na 90 minuten wel met lege handen. Daar moet tegen Hardinxveld dan maar verandering in komen.

SV Meerkerk trapt als favoriet af tegen FC Perkouw, Schelluinen doet hetzelfde in en tegen Lekkerkerk. De Alblas-Alblasserdam is een onvervalste derby. Niet te voorspellen dus, maar dat doen wij stiekem toch. De beste kaarten lijken voor Alblasserdam te zijn. SVW moet in staat worden geacht in en tegen Schoonhoven opnieuw een goed resultaat neer te zetten.

3D
In de westelijke 3e klasse D is het voor HSSC'61 nog even aftasten. De start was overtuigend, dus OSM'75 kan de borst natmaken.

4D
4D dan. Een tegenvallende start van Lekvogels, dat het niet treft met SVS'65 als tweede tegenstander. Het zal sowieso zaak zijn Willem Looijen in toom te houden. SV Noordeloos is in de winning-mood. Met de komst van Asperen naar de Nieuwendijk dient zich wel een echte testcase aan. Peursum zal ten koste van Rhelico de eerste overwinning willen binnenhalen. Unitas wenst tegen Herovina de nul weg te poetsen, maar of dat lukt...?

Unitas-zondag staat na vier wedstrijden derde in de hoofdklasse B. Tegenstander UDI'19/CSU telt slechts een punt minder, dus Unitas zal bij de les moeten zijn.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup