• Leerdam Sport'55 begon de competitie met een nederlaag in de derby tegen Asperen.
• Leerdam Sport'55 begon de competitie met een nederlaag in de derby tegen Asperen. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Leerdam Sport en Beesd duelleren om eerste zege

Nieuws Voorbeschouwingen 842 keer gelezen

REGIO LEERDAM • Leerdam Sport en Beesd begonnen de competitie allebei met een nederlaag. In Leerdam strijden beide clubs dus zaterdag elk voor hun eerste zege. Alleen de winnaar van deze streekderby houdt zicht op aansluiting met de bovenste regionen in de vierde klasse.

Met een gelijkspel en slechts het eerste winstpunt schieten Leerdam Sport en Beesd zaterdag dus weinig op. Het gaat daarom in Leerdam vooral om de volle winst en daarop maakt Leerdam Sport thuis ook gezien de iets hogere ambities vermoedelijk de meeste kans.

Sliedrecht-LRC
LRC gaat in de eerste klasse op bezoek bij het sterke Sliedrecht, waarvan vorig seizoen twee keer werd verloren. Sliedrecht begon de competitie in Zeeland met een duidelijke nederlaag maar dat was tegen Kloetinge, een andere uitgesproken titelkandidaat die afgelopen zomer net als Sliedrecht in de promotienacompetitie meedeed. Voor LRC verliep de competitiestart thuis tegen Almkerk na een matige voorbereidingsperiode met een 2-1 zege juist verrassend gunstig. Toch zal LRC zaterdag in Sliedrecht met een gelijkspel al zeker tevreden zijn. Ook SoccerReporter zal in Sliedrecht aanwezig zijn bij dit duel dat door de Dordtse arbiter Delano Piket zal worden geleid.

WNC-Nieuw Lekkerland
WNC speelt in Waardenburg tegen Nieuw-Lekkerland. Beide clubs begonnen de competitie positief met een zege. WNC heeft tegen deze opponent overigens nog heel wat goed te maken want vorig seizoen werd twee keer met 4-1 ruim van Nieuw-Lekkerland verloren. De thuisnederlaag in de slotmatch kostte WNC bovendien de mooie kans op deelname aan de promotienacompetitie. Zaterdag zal WNC het thuis tegen Nieuw-Lekkerland dus veel beter moeten doen dan toen het geval was.

EBOH-Heukelum
Heukelum heeft zaterdag in de tweede klasse de eerste van twee achtereenvolgende uitmatches in Dordrecht. Nu is EBOH de tegenstander en een week later Wieldrecht. De competitiestart van EBOH was met ruime winst in Sleeuwijk veel beter dan het begin van Heukelum dat thuis door Tricht werd afgedroogd. Om enige kans op succes te hebben zal Heukelum zaterdag bij EBOH veel beter moeten presteren dan vorige week.

Tricht-Pelikaan
Tricht ontvangt Pelikaan, dat net als vorig seizoen ongetwijfeld tot de titelpretendenten in de tweede klasse behoort. Vorig seizoen verloor Tricht twee keer van Pelikaan zonder zelf te scoren. De imponerende competitiestart in Heukelum zal Trichts zelfvertrouwen echter hebben versterkt. Toch zou een thuisgelijkspel voor Tricht tegen Pelikaan al een verdienstelijk resultaat zijn, want ook de club uit Zwijndrecht begon de competitie met een duidelijke zege.

Vuren-BLC
Vuren wil zich in de derde klasse thuis tegen het Bossche BLC herstellen van het nipte openingsverlies bij Zwaluwe. Tegen het onberekenbare BLC wordt dat voor Vuren nog een pittige opgave, temeer daar BLC de competitie met een mooie zege is begonnen. Toch zal Vuren net als vorig seizoen thuis van BLC willen winnen.

GVV'63-Haaften
Haaften is in Gameren bij overbuur GVV'63 te gast. Vorig seizoen verloor Haaften daar nipt. GVV'63 begon de nieuwe competitie als geduchte kanshebber, maar zal zaterdag zeker gebrand zijn op rehabilitatie omdat in Tilburg na een 1-3 voorsprong alsnog in het eerste duel met 4-3 van debutant TSVV Merlijn werd verloren. Na het 2-2 gelijkspel tegen Sparta'30 mag Haaften daarom met een tweede remise in de Bommelerwaard al wel tevreden zijn.

SV Capelle-MVV'58
MVV'58 debuteerde in de derde klasse met een duidelijke thuisnederlaag en lijkt vooral defensief kwetsbaar. Dat zal zaterdag in Sprang Capelle tegen SV Capelle beslist beter moeten gaan want de thuisclub bereikte al twee jaar op rij in deze klasse de fel begeerde promotienacompetitie. SV Capelle verloor de eerste competitiewedstrijd echter bij debutant ONI verrassend royaal en zal dus net als MVV'58 op herstel belust zijn. Een punt in Brabant zou voor MVV'58 niet ongunstig zijn.

OSM'75-HSSC'61
HSSC'61 aast in Maarssenbroek tegen OSM'75 op de tweede zege in de Utrechtse derde klasse. Twee seizoenen terug wist HSSC'61 beide keren van OSM'75 te winnen. Na de mooie overwinning op Focus'07 moet dit HSSC'61 zaterdag weer kunnen lukken.

SC Everstein-SV Houten
SC Everstein ontvangt SV Houten, dat vooraf alom tot de titelkandidaten werd gerekend. Toch verloor SV Houten thuis nipt de eerste wedstrijd, maar deze partij ging wel tegen het ook hoog aangeslagen Jonathan uit Zeist. Daarom zal SC Everstein ook na de mooie 0-2 zege in Cuelmborg dit duel tegen SV Houten, een goede bekende van Eversteins nieuwe trainer Remko Versteeg, zeker niet te licht mogen opnemen.

SV Noordeloos-Asperen
SV Noordeloos en Asperen wonnen allebei nipt hun eerste wedstrijd in de vierde klasse. Het zal zaterdag in Noordeloos dus een spannende wedstrijd kunnen worden in de jacht op een tweede overwinning. Asperen zal merken dat SV Noordeloos ook gezien de prima bekerresultaten en de goede competitiestart beslist een geduchte tegenstander is geworden.

Unitas-Herovina
Herovina treedt in Gorinchem tegen het net uit de derde klasse gedegradeerde Unitas aan. Het competitiebegin van Unitas was met een nederlaag in Kerkwijk teleurstellend. Herovina zelf verpulverde Well in Herwijnen maar zaterdag zal de tegenstand van Unitas in een uitmatch zeker veel groter zijn.

SVS'65-Lekvogels
SVS'65 verloor vorig seizoen tweemaal duidelijk van Lekvogels. Ditmaal zal het versterkte SVS'65 het in Spijk beter willen doen. Na het 2-2 gelijkspel uit bij Peursum aast SVS'65 nu thuis tegen Lekvogels op de eerste volle winst in deze competitie in de vierde klasse.

Rhelico-Peursum
Rhelico begon in de uit dertien clubs bestaande vierde klasse met een vrije dag, zoals ASH die dit weekend heeft. Daarom speelt Rhelico zaterdag in Rumpt tegen Peursum pas de eerste competitiematch. Na een verdienstelijke bekercampagne hoopt Rhelico zaterdag thuis tegen Peursum op een gunstige competitiestart.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 4 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 8 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 10 uur geleden