Logo regio-voetbal.nl
• Almkerk ging in de competitie-ouverture onderuit tegen LRC Leerdam.
• Almkerk ging in de competitie-ouverture onderuit tegen LRC Leerdam. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Almkerk wil zich tegen Papendrecht revancheren voor zwakke start

  •   531 keer gelezen   Nieuws

ALTENA • De tweede speeldag staat in het teken van revanche of het voortzetten van een goede start. Voor Almkerk geldt het eerste. De nederlaag afgelopen zaterdag bij LRC met 2-1 kwam hard aan en het voetbal was om te huilen.

Hopelijk kan trainer Ad van Seeters zijn ploeg beter opladen voor de zware thuiswedstrijd tegen het geduchte Papendrecht. De gasten uit Papendrecht kwamen voortvarend uit de startblokken met een 3-0 winst tegen Oranje Wit. Dus zal Almkerk er vol tegenaan moeten om het gemoed bij de gepromoveerde tegenstander te kraken.

Kozakken Boys
Kozakken Boys zal even moeten bekomen van twee dreunen. Eerst was er de 2-4 nederlaag tegen HHC Hardenberg. Een wedstrijd waarin de 'boys' niet thuis gaven. Pijn deed ook de bekernederlaag bij GVVV met 2-1 en de vroege uitschakeling in de Toto KNVB beker. Het is te hope, dat Kozakken Boys zaterdag de klappen te boven is, anders ziet het er ook tegen Noordwijk somber uit.

Achilles Veen
In Veen heeft de euforie toegeslagen met de stunt van Achilles Veen om tweededivisionist HHC Hardenberg uit de KNVB-beker te kegelen na een zenuwslopende strafschoppen reeks. Zaterdag moet het verstand echter weer op nul. ARC is namelijk niet te onderschatten. Een extra motivatie is wel dat Achilles Veen bij winst gaat aanhaken bij de kopgroep.

GRC 14
In de eerste klasse C was GRC 14 scorend best aardig, maar het liet zich de wil opleggen door Heerjansdam, dat met de 3-5 met de punten vertrok. De tegenstander van zaterdag Oranje Wit heeft een flink jasje uitgedaan ten opzichte van vorig seizoen. Benieuwd of GRC 14 er een overwinning uit gaat peuren in Dordrecht.

Altena
In de tweede klasse F begon Altena met een driepunter tegen Drechtstreek. Minpunt was dat de 1-0 score veel hoger had moeten uitvallen. Het is dan ook te hopen dat de Nieuwendijkers zaterdag bij Roda Boys preciezer zijn in de afwerking. Anders dreigt zeker een nederlaag bij de favoriet in Aalst.

Wilhelmina'26
Wilhelmina'26 hield Roda Boys afgelopen zaterdag knap op 2-2. Het is echter nog geen tijd om zichzelf al op de borst te kloppen. Is de concentratie en de scherpte er, dan lonkt wel een driepunter bij het 'tobbende' Drechtstreek.

Woudrichem
Woudrichem moet niet gaan leunen op de 5-0 tegen debutant Arkel. Van VVGZ hebben de Woercummers meer te vrezen. De tegenstander in Zwijndrecht wordt genoemd bij de favorieten in de tweede klasse. Mocht Woudrichem meer pit tonen, dan kan het een belangrijke slag slaan.

Sleeuwijk
Sleeuwijk gaat zaterdag op voor het debutantenbal in en tegen Arkel. Hier liggen dus kansen op de eerste drie punten voor de equipe van trainer Pieter Tuns.

GDC en NOAD'32
In de derde klasse D had GDC een uitstekende start met de 5-2 in de derby tegen NOAD'32. De tegenstander van zaterdag NEO'25 moeten de Eethenaren ook kunnen hebben. NOAD'32 heeft wat goed te maken. Op de thuisplaat in Wijk en Aalburg is het niet te onderschatten ONI, dat zich vorig seizoen flink versterkte en promoveerde, de tegenstander.

Sparta'30
Sparta'30 neemt het op tegen Merlijn in Andel. De Tilburgers toonden afgelopen zaterdag opmerkelijk veel veerkracht tegen GVV'63.

Be Ready
Op zondag is het nog wennen voor Be Ready in de derde klasse. De Hankenaren zullen de nederlaag tegen Virtus willen vergeten met de eerste drie punten bij het te behappen RCD.

Dussense Boys
Dussense Boys heeft wat goed te maken voor de 3-2 nederlaag bij Raamsdonk. Wellicht kan het thuisvoordeel tegen SAB de doorslag geven.

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup