Logo regio-voetbal.nl
• Jeroen Braat.
• Jeroen Braat. (Foto: Kozakken Boys)

Teammanager Kozakken Boys: ‘Het ontbreekt de spelers rond trainingen en wedstrijden nergens aan’

  •   2302 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Kozakken Boys is een semi-professionele voetbalorganisatie. Een staf van zeventien mensen beweegt zich rondom het eerste elftal. Trainers, fysiotherapeuten en materiaalmensen. Jeroen Braat is teammanager.

Braat is de schakel tussen spelers en trainers. Ook voor hem begint de voetbalweek op maandag. Dan komt de spelersgroep naar De Zwaaier en worden er beelden bekeken van de wedstrijd van zaterdag. Daarna is er een doorgaans lichte training. Spelers met pijntjes laten zich behandelen. Braat zorgt er met zijn team voor dat het de spelers daarna aan niets ontbreekt.

"Er staat water, fruit, shakes, peperkoek en mueslirepen. Ik praat wat na met die gasten. De een is teleurgesteld omdat hij niet heeft gespeeld. Als een speler vragen heeft aan de trainer, ben ik daarbij. Als een speler ontevreden is kan ik daar met hem over praten. Dat is mijn rol."

Kleding
Braat zorgt er, samen met kledingman Hans Visser, materiaalman Jaco van Driel, die eveneens het vervoer en het wedstrijdformulier regelt, en assistente Irma voor dat het de spelers aan niets ontbreekt. Visser, schilder van beroep, gaat vanuit zijn werk voor de trainingen eerst de kleedkamer in orde maken. Hij hangt onder meer de setjes met kleding klaar. Na afloop wordt de was verzameld voor de vrouw van Hans. Spelers nemen niets mee naar huis. Zelfs het ondergoed wordt gewassen en voor de volgende training weer klaargelegd. Ook de voetbalschoenen blijven op de club.

Sfeer
Sinds dit seizoen wordt voorafgaand aan de uitwedstrijden een sportmaaltijd genuttigd, verzorgd door Restaurant De Waterman. Braat: "Voor onze Marokkaanse spelers is er een halalmaaltijd. Een uur voor de wedstrijd en tijdens de rust krijgen de spelers een drankje met koolhydraten om het lichaam op peil te houden en om voor een goed herstel te zorgen."

Hans Visser heeft ook bij de uitwedstrijden alle kleding weer op nummer in de kleedkamer opgehangen. De hele staf leeft naar de wedstrijddag toe. "Als er dan, zoals zaterdag in Noordwijk, zo goed wordt gespeeld en wordt gewonnen, kan het niet stuk. Dan is de sfeer na afloop in de bus formidabel."

Braat ziet op tegen de wedstrijd tegen Kon. HFC. "Ik heb er geen verstand van, maar op de een of andere manier is HFC voor ons een heel lastige tegenstander. Ik ben ervan overtuigd dat de technische staf met een oplossing komt, want er moet toch een keer van die ploeg gewonnen worden."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup