Logo regio-voetbal.nl
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Rick Adjei: ‘Voetballen bij Kozakken Boys betekent niet zeuren maar poetsen’

  •   1194 keer gelezen   Nieuws
• Rick Adjei.
• Rick Adjei. (Foto: Marcel van Dorst - Pro Shots - Kozakken Boys)

WERKENDAM • Trainer Rick Adjei van Kozakken Boys neemt de tijd om nog even na te genieten van de 5-2 overwinning op Noordwijk. Daar was ook alle reden toe, want Kozakken Boys speelde de beste wedstrijd onder zijn leiding.

"Dit was de eerste keer dat wij héél goed aan een wedstrijd begonnen. Wij hebben grote delen gedomineerd. Puntje van kritiek blijft dat wij het na ruim een uur voetballen toch nog even spannend lieten worden. Daarna pakten we het toch weer perfect op en wonnen met ruime cijfers."

Het deed de Gorcumse oefenmeester goed om vanuit Noordwijk te horen dat men geïmponeerd was door het optreden van Kozakken Boys. Adjei vindt dat hij met zijn team moet blijven werken om die fases waarin het in de wedstrijd even minder loopt, steeds korter te laten duren.

"Wat ik zaterdag in Noordwijk heb gezien, stemt mij tot tevredenheid. Nu maar zien of wij zaterdag tegen HFC weer een vervolgstap kunnen maken. Dat is de volgende uitdaging."

Hij is tevreden over de aanvallende impulsen die hij aan een wedstrijd kan toevoegen. "Dit keer konden wij door omstandigheden niet over Kay Tejan beschikken. Daarom kon Jordie van der Laan beginnen en maakte Nizar Mekkaoui een prima invalbeurt met een doelpunt. Maar ik zag ook Norichio Nieveld terugkeren. Hij speelde verdedigend een uitstekende pot. Duidelijk is dat iedereen zijn stinkende best moet doen om aan zijn minuten te komen."

Voorbereiden op Kon. HFC
Voetballen bij Kozakken Boys betekent niet zeuren maar poetsen. "Ik vraag aan mijn spelers een groeimindset: kom naar de training om beter te worden."

Een goed voorbeeld noemt Adjei jonge spelers als Yassin Ouja en Don Bolsius, die zich sterk verbeteren. "Dat Ouja zijn doelpunten meepakt is meegenomen, maar ik kijk naar zijn spel en daarin ontwikkelt hij zich goed. Hij maakt grote stappen en kan zo een zeer gewaardeerde kracht worden. Hij deed het zaterdag goed. Toch heb ik hem meteen verteld dat hij nog beter moet worden om elke week te spelen."

Voor Rick Adjei en zijn staf ligt er de uitdaging om eens van Kon. HFC te winnen. "Ik heb mij laten vertellen dat Kozakken Boys het tegen deze tegenstander altijd lastig heeft. Wij gaan ons voorbereiden en trachten weer een goede partij voetbal neer te leggen."

Kozakken Boys kan nog niet over Johnny Lommers en Royston Drenthe beschikken. Adjei is positief over Drenthe. "Voor zijn blessure staat vier tot acht weken herstel, maar Royston is een prof en werkt elke dag aan zijn lichaam. Ik verwacht hem wat eerder terug. Deze week zijn Mark Veenhoven en Quentin Jakoba weer volledig bij de groep aangesloten."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup