• Beeld uit Sparta'30-GDC in het seizoen 2018-2019.
• Beeld uit Sparta'30-GDC in het seizoen 2018-2019. Foto: Eric Schröder
voorbeschouwing

Vroege derby én 'topper' tussen Sparta'30 en GDC

Nieuws Voorbeschouwingen 931 keer gelezen

ALTENA • Komend weekend is alweer de derde speelronde voor de meeste clubs. In het oog springt de derby tussen Sparta'30 en GDC. GDC staat na de volle buit in twee wedstrijden op kop in de derde klasse D. Sparta'30 volgt met vier punten. Dus zijn er zaterdag in Andel dure punten te verdienen.

In de tweede divisie is Kozakken Boys al wat langer bezig. De Werkendammers staan hoog op de ranglijst en zullen die positie willen continueren tegen de Koninklijke HFC, een 'Angstgegner' voor de Werkendammers, die -in tegenstelling tot uit- thuis dit seizoen nog niet kunnen overtuigen.

Achilles Veen begint zich aardig te roeren in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag stormde de equipe van trainer John Karelse richting de kopgroep met de winst bij ARC. Nu is het zaak om door te trekken. Dat moet dan gebeuren uit bij DHSC.

1C
In de eerste klasse greep Almkerk afgelopen zaterdag de eerste driepunter tegen Papendrecht. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer in Almkerk. Uit bij Terneuzense Boys zal Almkerk ook de drive moeten hebben om met een driepunter de verre terugreis met de bus te beginnen. GRC 14 had zaterdag een meevaller bij Oranje Wit en stak de eerste drie punten in de tas. Tegen WNC moet de combinatie uit Giessen en Rijswijk op meer weerstand rekenen.

2F
In de tweede klasse F ligt Altena goed op koers. De 1-1 afgelopen zaterdag bij Roba Boys zou de Nieuwendijkers wel eens een boost kunnen geven. Dan moet in Nieuwendijk wel het sterke EBOH aan de haak geslagen worden. Wilhelmina'26 kan de borst nat maken. De Wijk en Aalburgers moeten maar eens laten zien in staat te zijn om de favorietenrol van VVGZ te kraken. Voor Sleeuwijk wordt het tijd om van de nul af te komen. Roda Boys, nog niet meevallend met twee keer een gelijkspel, is daarvoor echter niet de ideale tegenstander. Wellicht stijgen de Sleeuwijkers een keer boven zichzelf uit. Woudrichem zal moeten winnen van Drechtstreek om mee te gaan draaien met de bovenste ploegen.

In de derde klasse D wordt het tijd dat degradant NOAD'32 zich laat zien. Wellicht geeft het extra motivatie dat de Wijk en Aalburgers bij winst over tegenstander Zwaluwe heen gaan.

Zondag
Op zondag heeft Be Ready het eerste punt binnen. Tegen Emma moeten de Hankenaren er drie punten aan toe kunnen voegen. Dussense Boys valt moeilijk in te schatten na het pak slaag met 2-11 tegen SAB. Tegen Berkdijk liggen er wel kansen voor de Dussenaren.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app