Logo regio-voetbal.nl
• Jenner Koek.
• Jenner Koek. (Foto: Jan Noorlandt)

Jenner Koek (Sleeuwijk): 'We gaan ons zeker nog herpakken'

  •   1052 keer gelezen   Nieuws

SLEEUWIJK • Jenner Koek behoort tot de aanstormende jeugd bij Sleeuwijk. Nu de oudjes zijn gestopt, moeten Koek en zijn jonge kornuiten het voortouw nemen.

Sleeuwijk haalde in de slotwedstrijd voor de winterstop afgelopen seizoen nog uit tegen Vuren. Verantwoordelijk voor de winst was de jonge speler Jennner Koek. In de slotminuut van de blessuretijd schoot Koek de winnende tegen het net. Daarmee kon trainer Pieter Tuns opgelucht adem halen.

"We verzoenden ons al met de 1-1. En dan scoort mijn jongste speler Jenner Koek in de slotminuut nog zijn tweede goal en dan winnen we met 1-2. We gaan nu als koploper de winterstop in en staan drie punten voor. We kunnen rustig op trainingskamp en aan de kalkoen", sprak Tuns op dat moment. Het was de opmaat voor Sleeuwijk om aan het eind van het seizoen het kampioenschap binnen te halen.

Mooiste jaar
Jenner Koek kan zich die belangrijke treffer nog goed herinneren. "Ik kreeg een bal van links, die kapte ik naar mijn linkerbeen en ik schoot de bal in de rechterhoek. Aan het eind van het seizoen lieten we nog punten liggen, dus het waren belangrijke punten. Het is tot nu toe ook mijn mooiste voetbaljaar geweest bij Sleeuwijk met het kampioenschap."

Bezige bij
De 18-jarige Jenner Koek behoort tot de jonge garde bij Sleeuwijk, die het stokje overgenomen heeft van de oudjes. De gemiddelde leeftijd is bij Sleeuwijk dan ook flink gedaald. "Dit heeft even tijd nodig. We spelen nu een klasse hoger en dat is wennen, maar de kwaliteit is er wel", aldus Jenner, die als 16-jarige A-junior al debuteerde bij Sleeuwijk en een druk bezet mannetje is.

Naast het voetballen en trainen bij Sleeuwijk volgt Koek een hbo-studie aan de Hogeschool in Rotterdam, vult hij vakken bij de Albert Heijn, traint hij op vrijdagavond de jeugd bij de voetbalschool Rivierenland en timmert hij in de zomermaanden aan de weg met beachsoccer bij BS Altena in de eredivisie. Ook werd hij al uitgenodigd bij Oranje, waarmee hij een toernooi speelde in Marokko.

"Dat was een hele vette ervaring. Ook daar was ik de jongste. Het was op een heel hoog niveau en ik heb er veel geleerd." Tenslotte doet hij ook nog een beetje fitness erbij.

Slechte start
Zijn positie bij Sleeuwijk is meestal rechtsbuiten. Zijn goede eigenschappen zijn dat hij altijd keihard werkt, een goede techniek heeft, redelijk snel is en kopsterk. Wat nog beter kan is het afmaken in een-op-eensituaties, geeft Koek aan.

De start van Sleeuwijk in de tweede klasse was niet overtuigend. De eerste wedstrijd tegen EBOH ging verloren en ook in het debutantenbal tegen Arkel trok Sleeuwijk aan het kortste eind. Afgelopen zaterdag liep ook de derde wedstrijd, uit bij Roda Boys, uit op een nederlaag.

Beladen derby
Toch is het gemoed niet aangetast bij Jenner Koek. "Tegen EBOH speelden we de eerste helft heel goed mee, tot we een discutabele strafschop tegen kregen. Toen moesten we ruimte weg gaan geven en dat wordt in de tweede klasse afgestraft. Tegen Arkel waren we de eerste helft beter, alleen maakten we de kansen niet af. Je speelt ook tegen wat betere ploegen dan in de derde klasse en dat is wel even wennen. Vooral ook, omdat we een jonge ploeg hebben. Het leuke is dat we ook veel derby's hebben. Tegen Woudrichem wordt natuurlijk een speciale. Daar kijk ik echt naar uit. Het is toch altijd een beladen wedstrijd."

NOAD'32
Koek is niet bang voor hetzelfde scenario als streekgenoot NOAD'32 afgelopen seizoen, dat er gelijk weer uitgeknikkerd werd.

"Ik denk dat we het beter kunnen doen dan NOAD'32. Ik verwacht dat het echt wel goed gaat komen. We gaan ons zeker herpakken. We moeten wel. Je gaat natuurlijk niet nu al de moed opgeven. De sfeer is goed. We gaan er alles aan doen om ons te handhaven. Dat is ook ons doel."

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup