Logo regio-voetbal.nl
• Hans van der Velden is de man van het onderhoud op sportpark De Buke.
• Hans van der Velden is de man van het onderhoud op sportpark De Buke. (Foto: Lya Cattel)

René van der Gijp moet Heerewaarden aan nieuwe dug-outs helpen

  •   keer gelezen   Nieuws

HEEREWAARDEN • Gaat René van der Gijp voetballen voor Heerewaarden? Nee, zo gek doet de oud-speler van onder meer PSV, Heerenveen en Sparta niet meer.


Hij gaat Heerewaarden wel meehelpen aan nieuwe dug-outs. Als Van der Gijp het toto-spel (een onderdeel van het voetbalpraatprogramma Veronica Inside) wint, komt dat namelijk ten goede aan de voetballers van Heerewaarden.

Van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee spelen elke week het toto-spel. Zij voorspellen dan het resultaat van een drietal wedstrijden en welke club het eerste doelpunt scoort in één van die wedstrijden. Met de goede voorspellingen bouwen ze ieder een saldo in euro's op. Alle drie hebben een vereniging 'geadopteerd'. René van der Gijp heeft de vv Heerewaarden toegewezen gekregen.

Aanstichter
Aanstichter van het meedoen door Heerewaarden is Hans van der Velden. Van der Velden (68) is de man van het onderhoud op sportpark De Buke en hij zag een poos geleden zijn kans schoon toen Wilfred Genee in het praatprogramma clubs opriep zich op te geven.

Beetje overdreven
"Tot drie keer toe werden clubs gevraagd die wensen hadden. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de club opgegeven. Wij hebben heel oude zelfgemaakte dug-outs. Er zitten nog golfplaten op en de zijkanten zijn nog dicht. Hoognodig moeten we nieuwe hebben. Een mooi idee toch of niet? Ik heb wel een beetje overdreven, zoals dat we vijf wisselspelers hebben en dat daar onze huidige dug-outs niet op berekend zijn. En ook verteld dat we een kleine vereniging zijn en misschien qua resultaten wel de slechtste vereniging van het land zijn. Vorig jaar had ons eerste elftal immers 155 tegendoelpunten."

Het is bij Hans van der Velden niet bekend hoe te zijner tijd het geld overhandigd wordt. "Het zou mooi zijn als Van der Gijp naar ons toe zou komen."

Staat van dienst
Van der Velden heeft een hele staat van dienst bij de club. Hij was er in het verleden voetballer, trainer, jeugdtrainer en ook voorzitter. En nu is hij veelvuldig op de velden te vinden om er onderhoud te verrichten. Hij heeft al wel een idee hoe de nieuwe dug-outs er uit moeten zien. "Ik opteer voor doorzichtige dug-outs die ook verplaatsbaar zijn. Zou mooi zijn."

Nieuwe dug-outs. Nu maar hopen dat de coryfee van Veronica Inside voor Heerewaarden het totospel voortvarend speelt. De welkome bijdrage voor een nieuw onderkomen voor reserves en staf tijdens de wedstrijden zal er wel komen.

Ploeteren
Parallel daaraan zou het mooi zijn als het eerste elftal weer als vijfdeklasser te boek komt te staan. Het verhaal is inmiddels bekend. Na jaren ploeteren in de vijfde klasse heeft het standaardteam dit seizoen een stapje teruggedaan. Mede ook vanwege de jeugdigheid van het team (gemiddeld negentien jaar) is er gekozen voor rijpen in een nog lagere klasse. Zodoende wordt Heerewaarden 1 nu teruggevonden in de zesde klasse. Dit seizoen heten de tegenstanders onder meer Emplina 7, Ophemert 2, Hedel 4. OJC Rosmalen 11 en HRC'14 5.

"We hebben vorig seizoen in de winterstop na een gedegen overweging tot deze stap besloten. We hebben een jonge selectie en we gaan proberen de zaak weer op te bouwen. In ieder geval voor één seizoen. Daarna bekijken we het", legt voorzitter Ad Sepers de move uit.

Toekomst
Heerewaarden is een kleine club. Het telt twee seniorenteams. De jeugd (ongeveer 25 jeugdleden) speelt samen met spelers van Alem en RKVSC. Gedrieën vormen ze ST. AVH'19. Hoe de toekomst er uitziet voor een kleine club als Heerewaarden, waar oud-prof John Laponder zijn roots heeft, zal de tijd leren. Sepers: "Er komen toch regelmatig leden bij. In het verleden is er weleens gesproken over een fusie, maar de meerderheid wilde zelfstandig blijven. Volgend jaar bestaan we 80 jaar."

Dat laatste moeten ze maar gaan vieren met nieuwe dug-outs en een rentree in de vijfde klasse.

Martin van Hemert
Freelance-redacteur Regio-Voetbal
Volg @Martini93 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen