Logo regio-voetbal.nl
Foto: Jan Noorlandt

Derby tussen NOAD'32 en Sparta'30 op Het Korenzand

  •   433 keer gelezen   Nieuws

ALTENA • Zaterdag 12 oktober staat voor de meeste ploegen de vierde speeldag voor de deur . Het programma wordt weer opgeluisterd met een echte derby. Op het Korenzand in Wijk en Aalburg kruisen NOAD'32 en Sparta'30 de degens.

NOAD'32 moet nog wennen in de derde klasse. De Wijk en Aalburgers hebben hun draai nog niet gevonden, na de degradatie uit de tweede klasse. De Korenzanders wachten nog op hun eerste overwinning. Sparta'30 daarentegen is goed aan het nieuwe seizoen begonnen en poetste afgelopen zaterdag met 5-0 koploper GDC van de mat. Daarmee trokken de Andelnaren naar de kopgroep in de derde klasse d. Dus kan het een heftige botsing worden zaterdag op het Korenzand in Wijk en Aalburg. De ongetwijfeld boeiende derby begint om 15.00 uur.

Kozakken Boys
In de tweede divisie is de stabiliteit bij Kozakken Boys nog onvoldoende. Met name op de thuisplaat laten de Werkendammers het afweten. Zaterdag staat een uitwedstrijd bij Jong Sparta op het programma. De Rotterdammers hebben echter grootse plannen dit seizoen, maar staan vooralsnog twee punten achter op Kozakken Boys.

Achilles Veen
Achilles Veen zit wat met de gebakken peren. De ploeg van John Karelse is beide spitsen Sen Aert en Remon Koenen kwijt door blessures. Dus kan het zaterdag zomaar een moeilijk karwei worden op De Hanen Weide tegen Jodan Boys.

1C
In de eerste klasse C liep Almkerk een flinke zeperd op bij hekkensluiter Terneuzense Boys. Hopelijk krijgt trainer Ad van Seeters zijn ploeg zaterdag scherper tegen WNC, dat een punt meer heeft op de ranglijst. GRC 14 doet het aardig tot nu toe. De ploeg van trainer Piet de Kruif heeft al vier punten bij elkaar gesprokkeld. Zaterdag wacht een boeiende ontmoeting met promovendus Nivo Sparta. Dan zal de combinatie uit Giessen en Rijswijk dus moeten toeslaan. Extra motivatie kan zijn, dat GRC 14 bij winst de stap maakt naar een stevige positie op de ranglijst.

2F
In de tweede klasse F staat de boel bij alle ploegen op scherp. Woudrichem zal zeker moed geput hebben uit de 1-4 bij Drechtstreek. Zaterdag op het Bolwerk wacht wel een taaiere klus met Pelikaan, dat ongeslagen de ranglijst aanvoert. Wilhelmina'26 ligt op koers. De winst tegen VVGZ zal de Wijk en Aalburgers wellicht vleugels geven bij Heukelum. Bovendien wil de ploeg van trainer Marcel van Helmond de turbulente nederlaag aan het begin van afgelopen seizoen nog uit wissen. Altena heeft dit seizoen ook snode plannen. De Nieuwendijkers zullen zaterdag bij Wieldrecht wel scherp moeten zijn. Beide ploegen willen hun ongeslagen status handhaven. Een boeiend potje dus in Dordrecht. Bij promovendus Sleeuwijk begint de drang te stijgen om de eerste overwinning binnen te halen. Dat moet dan gebeuren op De Roef tegen het onberekenbare Tricht.

3D
In de derde klasse D neemt GDC het op tegen Zwaluwe. Hopelijk hebben de Eethenaren de oorwassing bij Sparta'30 met 5-0 verwerkt. Anders ziet het er somber uit.

Zondag
Op zondag blijft het voor promovendus Be Ready lastig om de draai te vinden in de derde klasse. Toch liggen er kansen om de eerste driepunter binnen te halen in het zespuntenduel tegen hekkensluiter ZIGO.

Op Dussense Boys is even geen peil te trekken in de vierde klasse. De Dussenaren wisselden een 2-11 nederlaag tegen SAB af met een 0-8 overwinning bij Berkdijk. Tegen Blauw Wit'81 volgt zondag een nieuwe krachtproef om de stap naar de middenmoot te maken.

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube