Logo regio-voetbal.nl
ingezonden mededeling

Voetbalfotografie: met deze telefoons kan je het zelf

  •   keer gelezen   Nieuws

Eén van de leukste dingen om vast te leggen op een foto is een sporter in actie. Dat ene moment uit een spectaculaire actie kan voor een unieke foto zorgen waarin je de sport in detail ziet. Dat geldt voor individuele sporten, maar zeker ook voor een teamsport als voetbal.


Zou jij ook graag mooie foto's maken van jouw favoriete voetbalelftal in actie, of wellicht van je kind in actie op het voetbalveld? Het scherp vastleggen van iets dat in beweging is, was altijd alleen weggelegd voor begenadigde fotografen met de juiste apparatuur. Tegenwoordig kun je die apparatuur gewoon in je broekzak hebben. Met de volgende telefoons kun jij zelf de mooiste actiefoto's van een voetbalwedstrijd produceren.

iPhone 11 (Pro)
Je kunt prima actiefoto's maken met de iPhone 11 Pro. Deze smartphone heeft zeer geavanceerde camera's die je een professioneel resultaat kunnen bieden. De camerafunctie heeft ook een groothoeklens, waarmee je wijde shots kunt maken van het voetbalveld. Daarnaast heeft iPhone 11 Pro ook een telelens waarmee je optisch kunt zoomen. Je kunt met deze telefoon ook erg goede beelden maken in het donker. Is je budget net iets kleiner, dan kun je voor de iPhone 11 gaan. Daarbij ontbreekt enkel de telelens.

Samsung Galaxy S10
Ben je meer van de Android-smartphones, dan kun je voor een uitstekend toestel met een uitmuntende camera prima terecht bij de Samsung Galaxy S10 of de Galaxy S10+. Maak mooie actiefoto's met een vervaagde achtergrond door gebruik te maken van Live Focus, en creëer de gaafste slow motion video's met de opgewaardeerde Super Slow Motion optie van de camera. Gebruik de PRO-modus om zelf controle te hebben over alle opname-instellingen. Voor een wat kleiner budget is er de Galaxy S10E, waarbij de telelens ontbreekt.

Huawei Mate 10 Pro
Ook de Huawei Mate 10 Pro is een klasse apart. Je maakt er zeer kleurrijke en scherpe foto's mee, en je kunt zelfs gemakkelijk zelf een scherpte-diepte effect creëren. Dit doe je door met behulp van een schuifje op het scherm de diafragma-sterkte aan te passen. Zo kun je precies de spelers die centraal staan op jouw foto uitlichten, en je kunt dan een fantastische actiefoto maken. Voor een origineel effect kun je gebruik maken van de monochrome camera, waarmee je zwart-witfoto's kunt maken. Deze hebben een sterk contrast, waardoor het resultaat extra kunstzinnig is. De Huawei Mate 10 Pro presteert ook uitstekend in het donker, ook in de zwart-witfunctie.

Huawei P30 Pro
De Huawei P30 Pro heeft menigeen verbaasd met zijn camera. De telefoon heeft maar liefst vier lenzen, waarbij de hoofdsensor zelfs 40 megapixel is. Met de Time of Flight-sensor en de laser-autofocus is dit toestel uitstekend in staat om diepte en afstand te meten. De camera is erg lichtgevoelig, en kan met weinig licht nog altijd veel zien, in die mate dat zelfs sterren nog te zien zijn op je foto's. De camera kan zelf de aard van de scène die je wilt fotograferen herkennen, waardoor je ook snel kunt reageren op acties op het voetbalveld. Met de zoomlens van Huawei P30 Pro kun je 5x en 10x inzoomen, en dat is meer dan andere toestellen. Een digitale zoom kan zelfs tot 50x, maar dat gaat natuurlijk wel ten koste van de kwaliteit van het beeld. Ondanks de vele camera's en zoommogelijkheden, is de Huawei P30 Pro een erg slank toestel.

Google Pixel 3
Wil je niet investeren in een dure high-end smartphone maar toch een uitstekende camera? Kies dan voor de Google Pixel 3. Google zet in op sterke camera's in haar toestellen, en ook met dit toestel kun je zeer levendige en gedetailleerde actiefoto's maken. In tegenstelling tot de hiervoor besproken telefoons, heeft de Google Pixel 3 maar één lens. Toch kun je hier uitstekende beelden mee maken. Dit komt ten dele ook omdat de bijgeleverde software van Google veel goed werk levert. Vooral de nieuwe camerafunctie Top Shot is erg handig. Hiermee worden in hoog tempo meerdere foto's achter elkaar gemaakt. Op deze manier maakt het niet uit als je er iets naast zat qua timing, want je kunt alsnog de beste foto uitkiezen. Met de Night Side-functie kun je ook in het donker goede foto's maken.

(ingezonden mededeling)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup