• Jari Aantjes heeft zijn draai gevonden als rechtsback.
• Jari Aantjes heeft zijn draai gevonden als rechtsback. Foto: Jeroen de Bruin

Onvermoeibare rechtsback Jari Aantjes maakt indruk bij HSSC'61

Nieuws 1.329 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP • Na het succesvolle vorige seizoen is HSSC'61 ook nu weer aardig begonnen. Jari Aantjes mikt op een plek in de top-5.

Na de sterke eindsprint van afgelopen jaar, is HSSC'61 ook dit seizoen weer heel aardig begonnen. Afgelopen weekend leed het bij Vriendenschaar zijn eerste officiële nederlaag (3-1). Over het vertoonde spel zijn ze in Heicop echter dik tevreden.

Aanvallen
Jari Aantjes is al een paar jaar een vaste waarde op Het Plein. Hoewel hij in de jeugd vooral als spits speelde, maakt hij in de hoofdmacht indruk als rechtsback. Uiteraard wel een zeer aanvallend ingestelde rechtsback. "Dat aanvallen vind ik wel het leukst om te doen", geeft Aantjes toe. "Maar ik krijg daar van Gerrit (Molenaar, de trainer, MvH) ook alle ruimte voor. In het begin was het wel even wennen, maar nu kan ik mijn draai prima vinden."

Sterker
Na het succesvolle vorige seizoen in Zuid I werd HSSC'61 dit seizoen weer in de Utrechtse derde klasse van district West I ingedeeld. Aantjes weet dat het daardoor zwaar wordt om de prestatie van afgelopen jaar te overtreffen.

"Natuurlijk hadden we vorig jaar een goede reeks, maar we kwamen ook zo dichtbij omdat Sleeuwijk en SC Everstein vel punten lieten liggen. De klasse waarin we nu zitten is een stuk sterker, waarbij er vooral bovenin een hoop clubs aan elkaar gewaagd zijn", zegt de 22-jarige Aantjes.

"Ik vind het wel een fijne klasse, want er zitten veel voetballende ploegen tussen en dat ligt ons een stuk beter dan clubs die achteruit gaan hangen als ze onderin staan. Tegen Voorwaarts wonnen we met 6-0, maar ook zij bleven tot het einde gewoon echt voetballen. Dat vind ik persoonlijk een stuk leuker om tegen te spelen."

De indeling heeft echter ook nadelen. "Je hebt wel wat minder bekende tegenstanders, waar we vorig jaar wel veel derby's hadden. Nu hebben we eigenlijk alleen SC Everstein en Brederodes uit de buurt. Focus'07 en Vriendenschaar zijn ook niet ver weg, maar tegen Vriendenschaar hadden we bijvoorbeeld nog nooit gespeeld."

En de ambities zijn voor dit seizoen ook iets lager dan de tweede plek van vorig seizoen. "Als we in de top-5 eindigen denk ik dat we gewoon een heel goed seizoen hebben gedraaid. In de winterstop moet blijken of dat haalbaar is of dat er misschien meer in zit. Dan weet je pas echt hoe de verhoudingen liggen."

Stabiele groep
Buiten de terugkeer van Floris Kool veranderde er weinig bij HSSC'61. "Dat is wel een voordeel, we hebben een stabiele groep met veel vastigheden", weet Aantjes.

"Dat was vorig jaar na de winterstop ook onze kracht. We zijn ook een echte vriendengroep, maar hebben met Jan Donker wel iemand van buitenaf erbij. Dat is altijd wel belangrijk. Toen ik net bij het eerste kwam hadden we met Laurens van Leeuwen ook zo'n speler erbij. Zo iemand geeft soms toch wat makkelijker commentaar en kan spelers net wat beter op hun plek zetten. Dat wordt ook geaccepteerd. Iedereen is het erover eens dat het belangrijk is dat Jan erbij is. Hij is heel goed in de coaching. Zeker ook voor mij als je van een andere positie komt en als rechtsback opgesteld wordt. Dan is het fijn dat hij naast je staat en de boel goed neerzet."

Informeler
Aantjes is ook dik tevreden over trainer Molenaar. "Ik kwam een jaar of vier geleden onder Marten Boverhof bij het eerste. Een goede trainer, maar ik denk dat Gerrit hier toch wat beter past. Marten was tactisch heel sterk, maar dat is Gerrit óók. Daarnaast is hij wat informeler. Af en toe iets losser. Echt een heel ander type dan Marten. Gerrit kan op een training ineens met een bizarre bijnaam voor iemand aankomen. Dat komt de sfeer ten goede en pakt bij ons goed uit."

Clubman
Aantjes heeft de potentie om het een keer op een hoger niveau te proberen, maar of het daarvan komt weet hij niet. "Ik ben wel een echte clubman. Soms komt het moment dat je erover moet nadenken. Vorig jaar had Almkerk interesse, maar toen had ik al aangegeven bij HSSC te blijven. Ik zou ook nooit weg gaan om het weg gaan. Dan moet het naar een club zijn die echt bij me past en op een hoger niveau speelt. Zomaar naar een tweedeklasser zou ik niet gaan. Als wij een keer een goed seizoen en wat geluk hebben, spelen we ook tweede klasse. Dat lijkt me dan een stuk leuker."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 2 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 2 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 2 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 11 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 11 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 12 uur geleden