'Bij Hedel 'moeten' we helemaal niks' | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Bas van Ruijmbeke en Wilco van Houtum willen met Hedel graag terugkeren naar de vierde klasse.
• Bas van Ruijmbeke en Wilco van Houtum willen met Hedel graag terugkeren naar de vierde klasse. (Foto: Lya Cattel)

'Bij Hedel 'moeten' we helemaal niks'

  •   keer gelezen   Nieuws

HEDEL • Vijfdeklasser Hedel wordt gezien als titelkandidaat nummer één. Wilco van Houtum en Bas van Ruijmbeke temperen die torenhoge verwachtingen.


Het gezicht van Wilco van Houtum ziet er op deze donderdagavond beduidend vrolijker uit dan op zondag 1 oktober 2017. Dat was namelijk de laatste keer dat hij als trainer van vijfdeklasser Hedel figureerde in een uitgebreid interview op Regio-Voetbal.

Een gelijkspel bij Heerewaarden was destijds de reden voor de zichtbare teleurstelling die van het gezicht van de Bosschenaar droop. De 2-2 was één van de tegenvallende resultaten in een seizoen dat Hedel vervolgens wel bekroonde met de felbegeerde promotie naar de vierde klasse.

Tegenslagen
Ruim twee jaar later is Hedel een ervaring rijker, maar een illusie armer. Het seizoen in de vierde klasse verliep immers niet zoals gehoopt. Met twintig nederlagen, drie gelijke spelen en slechts drie zeges degradeerde de ploeg van Van Houtum als hekkensluiter naar de vijfde klasse.

En dat was niet nodig, vindt Bas van Ruijmbeke (20), die ondanks zijn geringe leeftijd bezig is aan zijn vierde seizoen als vaste waarde van Hedel: "We hadden de kwaliteiten om ons te handhaven in de vierde klasse, maar we hebben een hele hoop tegenslagen gehad. Ik ben er zelf drie maanden uit geweest, er waren veel andere blessures; daar hadden we allemaal mee te maken. Het tempo ligt ook wel ietsje hoger, maar niet zó hoog dat we niet mee zouden kunnen. We hebben een paar keren pech gehad, terwijl we het jaar daarvoor juist een paar keer geluk hadden. En we hadden het probleem dat we er niet beter op werden als we moesten wisselen."

Individuele kwaliteiten
"Met heel veel respect dan hè", voegt Van Houtum vlug toe. "Maar het klopt wel. Vorig jaar hadden we elf, twaalf goede spelers, maar ook jongens waaraan je kon zien dat ze veel moeite hadden met de vierde klasse. Dan red je het niet. Dit seizoen wordt het er juist niet slechter op als ik twee of drie keer wissel. Vorig jaar hadden we één of twee spelers die met hun individuele kwaliteiten een wedstrijd konden beslissen. Daar hebben we er nu wel een stuk of vier van. Misschien zelfs meer. En achterin staat het als een huis met Roy Netten en Nick van Bakel in het centrum."

Verschil
"Ik moet ermee opletten dat het niet met dikke zwarte letters in de krant komt te staan, maar er zit natuurlijk wel een verschil tussen clubs in de vierde en de vijfde klasse. Je krijgt toch minder verzorgd voetballende ploegen tegen. Ik had echt graag met de huidige groep in de vierde klasse willen spelen. Dan had ik het nog weleens willen zien. Maar goed, dat kunnen we proberen dit seizoen te regelen."

Periodetitel
Daaraan was Hedel voortvarend begonnen. Na drie opeenvolgende zeges leden de manschappen van Van Houtum zondag tegen SBV het eerste puntenverlies (2-2), maar de verwachtingen van de buitenwacht zijn al vanaf het eerste moment hoog, weet ook de trainer zelf. 

"Iedereen verwacht natuurlijk heel veel van Hedel, maar we moeten het wel zien te klaren. Je hoort van journalisten ook 'kampioen dit, kampioen dat', maar daar reageer ik niet op. Het is ook niet zo dat de voorzitter naar me toe komt om te zeggen dat we kampioen 'moeten' worden. Bij Hedel moeten we helemaal niks. We willen gewoon bovenin meedraaien. Met wat we nu hebben staan, hoeven we van niemand bang te zijn. Onze doelstelling is een periodetitel. Als we die niet halen zou het wel een teleurstelling zijn: voor mezelf en ook voor de groep. Ik hou een slag om de arm, maar we moeten voor promotie gaan", aldus Van Houtum hoopvol.

Geschiedenis
Hij weet dat hij met die prestatie als Hedel-trainer de annalen in zal gaan. "Ik ben in drie seizoenen tijd gepromoveerd, gedegradeerd en dan zou ik dit seizoen weer promoveren. Dan ga ik hier de geschiedenisboeken in, zeiden ze deze week voor de gein. Zelf kijk ik daar niet naar. Natuurlijk gaat het goed, maar je loopt vanzelf een keer met je kop tegen de lamp aan. Ik ben ooit één keer ongeslagen kampioen geworden (met het Bossche CHC, red.). Dat zou wel mooi zijn natuurlijk. Het kan, we hebben de spelers ervoor, maar we blijven lekker rustig. Tenminste; ikke wel."

Martin van Hemert

Martin van Hemert
Freelance-redacteur Regio-Voetbal
Volg @Martini93 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup