• De derby tussen Groot-Ammers en Streefkerk is terug op het competitieprogramma.
• De derby tussen Groot-Ammers en Streefkerk is terug op het competitieprogramma. Foto: Rick den Besten / Regio-Voetbal
voorbeschouwing

Groot-Ammers jaagt op eerste zege in Lekderby tegen Streefkerk

18 okt, 07:30 Nieuws Voorbeschouwingen 712 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Je hebt derby's en échte derby's. Groot-Ammers tegen Streefkerk is er eentje in de laatste categorie.

Net als vorig seizoen kent Streefkerk met 4-7 een prima start. Dat geldt niet voor het in de derde klasse teruggekeerde Groot-Ammers. Het spel stemt redelijk tot tevredenheid, het puntenaantal (1) daarentegen niet. Om niet al vroeg in het seizoen achter de feiten aan te lopen, is een Ammerse overwinning op sportpark Gelkenes zeer gewenst.

In 3C ook Ameide-De Alblas. Na twee verliesbeurten wil Ameide het trouwe publiek op Meihoven weer eens laten juichen. In de aanloop naar de topper tegen Schelluinen is het de intentie van koploper SVW tegen SV Meerkerk schadevrij te blijven. Voor Schelluinen geldt hetzelfde in de derby tegen Hardinxveld. Ondanks de nodige afwezigen won VVAC twee keer op rij. Als dat zaterdag weer gebeurt zou dat een stunt zijn, want Alblasserdam (4-12) komt op bezoek.

KNVB-beker
Derdedivisionist SteDoCo speelt voor de 'grote' KNVB-beker tegen FC 's-Gravenzande. Bij een Hoornaarse overwinning kan er zomaar een mooie thuiswedstrijd tegen een BVO uit de koker komen.

1C
Nieuw-Lekkerland is de trotse koploper in de 1e klasse C. De thuisbeurt tegen GRC 14 moet te doen zijn, zou je denken, maar de Brabanders zijn een onberekenbare tegenstander. Sliedrecht is herstellende en wil het tegen Almkerk alleen voor drie punten doen. Papendrecht vocht vorig seizoen met Nivo Sparta om het kampioenschap in de tweede klasse. Beide clubs promoveerden en ontmoetten elkaar weer in Zaltbommel. Nivo Sparta draait bepaald nog niet lekker. Wellicht kan Papendrecht daar van profiteren.

2F
Arkel staat in 2F uit nog met lege handen. Roda Boys zal dat graag zo willen houden, want de start van de -op papier- titelkandidaat uit Aalst is tegenvallend en dus kijkt men daar reikhalzend uit naar een winstpartij. Drechtstreek-Heukelum is een kelderduel met zo vroeg in het seizoen best al grote belangen. GJS wil zo snel mogelijk van de laatste plaats af, maar het behalen van een goed resultaat tegen VVGZ zal nog niet meevallen.

In de westelijke tweede klasse wacht De Zwerver het eerste duel na het vertrek van trainer Edward Knook. Laten de Kinderdijkers hun benen spreken? Vitesse Delft lijkt daar als hekkensluiter de uitgelezen tegenstander voor.

HSSC'61
In de westelijke derde klasse probeert HSSC'61 de winnende draad weer op te pakken tegen het puntgelijke FZO.

4D
Na vier wedstrijden heeft Peursum nog niet gewonnen en nog niet verloren. Wordt het bij 4D-koploper Herovina weer een gelijkspel? Lekvogels wil bij rodelantaarndrager WSV Well haar puntentotaal verdubbelen. Unitas snakt naar de eerste zege. Dat moet dan op Molenvliet tegen Rhelico gebeuren.

SV Noordeloos is vrij, evenals zondaghoofdklasser Unitas.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Hardinxveld-doelman Sidney Batenburg kiest voor Alblasserdam 59 minuten geleden
Afbeelding
Alblasserdam-doelman Pieter Lerensveld naar Nieuw-Lekkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Alsnog vrijspraak voor Wieldrecht-middenvelder Robert Versteeg 14 uur geleden
Afbeelding
Floren Streefkerk (SV Meerkerk) nadert koploper Björn Paul (Vuren) in topscorerslijst 14 uur geleden
Afbeelding
Ronald den Ouden wordt assistent van Marco Verbeek bij Sliedrecht 15 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdammer Danny Buijs nieuwe trainer KV Mechelen 21 mei, 07:54