Logo regio-voetbal.nl
• Asperen zal ook tegen Beesd thuis ongeslagen willen blijven.
• Asperen zal ook tegen Beesd thuis ongeslagen willen blijven. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Derby Asperen-Beesd bovenin spannende vierde klasse

  •   522 keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • De derby Asperen-Beesd is zaterdag een duel tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst in de spannende vierde klasse. De winnaar van deze wedstrijd stoot in elk geval het ongeslagen SV Noordeloos op zijn rustdag van de tweede plaats af. Misschien zit er zelfs nog meer in, maar dan zou koploper Herovina zaterdag opnieuw moeten falen.

Asperen is nog ongeslagen en won tot nu toe in deze competitie beide thuismatches. Beesd begon in het zaterdagvoetbal met twee nederlagen, maar boekte daarna twee zeges. Vooral de energieke winst op lijstaanvoerder Herovina maakte vorige week indruk. Het belooft dus zaterdag vanaf drie uur in Asperen een spannende derby te gaan worden.

Kloetinge-LRC
LRC speelt zaterdag in Zeeland tegen het sterke Kloetinge, dat in de eerste klasse ongeslagen met tien punten op de tweede plaats staat. Vorige week in Papendrecht won Kloetinge voor het eerst in deze competitie niet, omdat in de slotfase nog de 1-1 gelijkmaker moest worden geïncasseerd. LRC kreeg zelf in Leerdam na drie knappe overwinningen de kous tegen de nieuwe koploper Nieuw Lekkerland met 0-3 verlies lelijk op de kop. LRC staat nu één punt onder Kloetinge en mag in dit verre uitduel met een gelijkspel tegen deze uitgesproken titelkandidaat al heel tevreden zijn.

WNC-Oranje Wit
WNC ontvangt hekkensluiter Oranje Wit, dat veel zwakker dan vorig seizoen is. De Dordtse ploeg staat nu in de eerste klasse puntloos alleen onderaan. Na twee 0-0 gelijkspelen zal WNC zaterdag dan ook perse moeten winnen. Vorig seizoen verloor WNC twee keer van Oranje Wit maar het zou een flinke tegenvaller zijn als WNC ditmaal in Waardenburg niet zou zegevieren. Dan zal WNC na drie duels zonder gemaakte goal wel weer moeten gaan scoren.

Drechtstreek-Heukelum
Heukelum en Drechtstreek staan er in de tweede klasse allebei met slechts één punt slecht voor. De verliezer zaterdag in Papendrecht komt dus in een nog ongunstiger situatie. Vorig seizoen verloor Heukelum uit bij Drechtstreek, maar zo'n nederlaag kan het defensief erg kwetsbare Heukelum zich nu echt niet veroorloven. De thuisclub overigens evenmin.

Tricht-Woudrichem
Tricht voetbalt thuis tegen Woudrichem, de nieuwe koploper in de tweede klasse. De Brabanders wonnen hun beide thuisduels met liefst 5-0 en vooral die ruime zege vorige week op de nog ongeslagen rivaal Pelikaan imponeerde. Met Yoeri Duyzer en Tim Saaman als topschutters heeft Woudrichem veel productiviteit in huis. Middenmoter Tricht wacht dus op eigen veld een fikse opgave. Toch hoopt Tricht om niet al voor de tweede keer in deze nog jonge competitie thuis van een lijstaanvoerder te gaan verliezen. De Dordtse arbiter Richard van de Rest zal dit duel leiden.

Vuren-NEO'25
Vuren treedt in de derde klasse thuis tegen NEO'25 uit Sprang Capelle aan. Na twee kleine nederlagen speelde Vuren al twee keer gelijk. NEO'25 begon ook met twee verliespartijen, maar boekte daarna twee nipte zeges. Zo'n eerste overwinning heeft Vuren inmiddels zelf ook broodnodig. Vorig seizoen lukte het Vuren niet om NEO'25 te verslaan doch zaterdag is dat dus thuis wel dringend gewenst.

Haaften-ONI
Haaften ontvangt het nog ongeslagen ONI, dat vorig seizoen overtuigend kampioen in de vierde klasse werd en nu met een tweede plaats ook prima debuteert in de derde klasse. Vooral offensief heeft de club uit 's Gravenmoer met topschutter Sander de Bont (vorig seizoen liefst 63 competitietreffers en nu met zes doelpunten al weer topscorer in deze klasse) veel in zijn mars. Haaften is juist defensief erg kwetsbaar geworden (al negentien tegengoals) en staat met slechts één punt alleen onderaan. Met een gelijkspel zou Haaften zaterdag thuis tegen ONI dus al een prima prestatie leveren.

Sparta'30-MVV'58
MVV'58 speelt in Andel tegen Sparta'30, dat vorige week in Wijk en Aalburg de eerste nederlaag incasseerde. Debutant MVV'58 boekte in Meteren juist de eerste overwinning. Sparta'30 won echter wel beide thuismatches en vooral de ruime zege op het sterke GDC maakte indruk. MVV'58 weet dus wat er in Andel te wachten staat om minstens een winstpunt te kunnen veroveren.

DESTO-SC Everstein
SC Everstein gaat in Utrecht op bezoek bij het sterke DESTO, dat samen met het Zeister Jonathan met de maximale oogst van twaalf punten ongeslagen bovenaan staat. In elk van de vier wedstrijden scoorde DESTO driemaal. SC Everstein bivakkeert met zeven punten samen met HSSC'61 in de subtop van deze westelijke derde klasse. Een gelijkspel in Utrecht tegen DESTO net zoals twee seizoenen geleden zou zaterdag voor SC Everstein zeker al een goed resultaat betekenen.

HSSC'61-FZO
HSSC'61 en FZO uit Zeist hebben allebei zeven punten in de Utrechtse derde klasse. Na de eerste nederlaag van vorige week in Culemborg zal HSSC'61 thuis nu tot herstel dienen te komen. In Hei- en Boeicop is de volle winst tegen FZO nodig om aansluiting met de kopgroep te kunnen houden.

Leerdam Sport-ASH
Leerdam Sport bezit na een zwaar openingsprogramma uit vier spannende wedstrijden in de vierde klasse nog pas vier punten. ASH heeft na slechts drie duels één punt meer en is zelfs nog ongeslagen. Het krachtsverschil tussen deze teams zal in Leerdam klein zijn. Alleen de winnaar van deze streekderby tussen Leerdam Sport en ASH houdt zicht op aansluiting met de bovenste regionen.

Herovina-Peursum
Herovina voetbalt in Herwijnen tegen Peursum, dat al liefst vier keer op rij gelijkspeelde. Zelf leed Herovina na drie zeges vorige week in Beesd de eerste competitienederlaag. Toch staat de thuisclub in de vierde klasse nog altijd alleen bovenaan. Om koploper te kunnen blijven zal Herovina zich zaterdag thuis tegen Peursum wel moeten herstellen. Dan volstaat een remise voor Herovina niet, al lijkt Peursum daar momenteel wel op geabonneerd te zijn.

Kerkwijk-SVS'65
SVS'65 en Kerkwijk staan met allebei vijf punten in de middenmoot van de vierde klasse. Als SVS'65 dit seizoen aspiraties heeft, zal er zaterdag in Kerkwijk moeten worden gewonnen. De Spijkse ploeg zal de enorme afstraffing van vorig seizoen in Kerkwijk echter zeker nog niet vergeten zijn. Nu is een veel betere prestatie alleszins geboden.

Unitas-Rhelico
Rhelico speelt in Gorinchem tegen Unitas, dat na de degradatie uit de derde klasse nog op de eerste zege in de vierde klasse wacht. Rhelico heeft die eerste volle winst inmiddels al wel te pakken. Na twee nederlagen en twee remises aast Unitas daar nu ook op. Met een gelijkspel uit bij Unitas hoeft Rhelico dus al niet ontevreden te zijn.

Anton van der Giessen

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup