Logo regio-voetbal.nl
• Lex Kramer als minst gepasseerde keeper van de regio.
• Lex Kramer als minst gepasseerde keeper van de regio.

Doelman Lex Kramers half november speelgerechtigd voor SV Meerkerk

  •   2428 keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM/MEERKERK • Nog een kleine maand en dan is doelman Lex Kramers weer actief bij zijn eerste liefde SV Meerkerk. Hij traint al mee met de A-selectie, maar moet nog wachten op officiële tijding van de KNVB.

"Maar die gaat er komen. Zowel trainer Gerrie Schaap als Henk Vroege namens het bestuur heeft bevestigende berichten ontvangen, dat ik vanaf 12 november mag voetballen voor SV Meerkerk. Dat had ik een jaar geleden en zelfs aan het begin van dit seizoen ook niet gedacht, zo eerlijk wil ik wel zijn", erkent de inmiddels 29-jarige Kramers.

Zes jaar terug verliet hij het toenmalige complex 't Hoog. "Met Klaas-Jan van Zessen, Michel van den Berg en misschien ook nog wel Wilco den Tuinder waren er veel keepers bij SV Meerkerk. Ik besloot, samen met ploeggenoot René de Winter, mijn geluk bij Unitas zaterdag te beproeven. Na drie mooie jaren maakte ik de overstap naar Woudrichem. We werden kampioen in de derde klasse en ik werd de minst gepasseerde amateurkeeper van Nederland."

Lex Kramers Bokaal
Kramers incasseerde dat succesjaar slechts zes tegendoelpunten. Er werd zelfs een bokaal naar hem vernoemd. "Vorig seizoen ben ik verhuisd naar Elinkwijk. In Utrecht kreeg ik te maken met een heel andere manier van sport bedrijven. Op 11 november 2018 speelde ik mijn laatste competitiewedstrijd. Ik probeerde in de winterstop tussentijds overschrijving te krijgen naar GJS, maar dat mislukte. Wel heb ik daar getraind en af en toe een vriendschappelijke wedstrijd gekeept. Verder was ik actief in de zaal bij ZVG."

Balen
Het nieuwe seizoen brak aan en de in Gorinchem woonachtige doelman stond te popelen om weer onder de lat te gaan staan. "Helaas was GJS vergeten mijn overschrijvingsformulier opnieuw in te dienen en dus was ik opnieuw niet speelgerechtigd. Ik baalde enorm en liep met weinig plezier rond in Dalem. Ondanks de toezegging dat men alsnog ging proberen de overschrijving van Elinkwijk naar GJS rond te krijgen, had ik de zin in het voetballen verloren. Toen GJS het uiteindelijk toch voor elkaar kreeg, bleek ik geen eerste keeper te worden en besloot ik er te stoppen."

Beetje klaar mee
 "Ik was er een beetje klaar mee en had plannen mij volledig te focussen op het zaalvoetballen. Met trainen en drie keer per week spelen raakte ik mijn energie ook wel kwijt. Tot ik bij de opening van De Burcht assistent-trainer Arwin van Dijk van SV Meerkerk tegenkwam. Ik heb hem eerlijk verteld dat ik niet meer op het veld voetbalde. Al snel kwam ik met andere leden aan de praat, waaronder trainer Gerrie Schaap en Sander Vink."

SV Meerkerk maakte er serieus werk van, met als gevolg dat Lex Kramers op 12 november speelgerechtigd is voor de geelzwarten.

Voelt als thuiskomen
"Het schijnt zo te zijn, dat je een jaar na een laatste officiële wedstrijd mag verkassen naar een andere vereniging. Ik train alweer lekker mee en besef ook wel dat ik later ben aangesloten bij de groep. Ruben Vijlbrief keept naar behoren. Ik zal mijn plaatsje moeten verdienen en dus sta ik heus niet gelijk op doel bij het eerste. Bovendien ga ik in het bekerweekend van 16 november met mijn vriendin lekker een weekje naar de zon. Maar het voelt goed en het nieuwe complex De Burcht is echt fantastisch. Ik heb er zin in en kan gelukkig mijn energie weer kwijt. Veel leden waarderen mijn komst. Het voelt, met mijn ouders en schoonouders langs de lijn, als thuiskomen. Na vorig jaar heb ik wel gemerkt dat plezier het allerbelangrijkste is. Met een glimlach naar de voetbal gaan en met dezelfde lach 's avonds weer thuiskomen. Daar doe je het voor."

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup