• Nizar Mekkaoui.
• Nizar Mekkaoui. Foto: Hans Kieboom

Nizar Mekkaoui (Kozakken Boys): ‘Ik moet mijn kans grijpen zodra deze zich aandient’

Nieuws 1.356 keer gelezen

WERKENDAM • Wij spreken Nizar Mekkaoui tijdens de rust van Liverpool tegen Manchester United. Hij zit nog vol adrenaline. "Wat een wedstrijd zeg, heerlijk om te zien." De inwoner van Oudenbosch zit lekker in zijn vel. De overstap van Baronie, een goede hoofdklasser, naar het twee klassen hoger acterende Kozakken Boys, heeft hem goed gedaan.

"Ik kijk echt uit naar de wedstrijd van zaterdag. Wedstrijden tegen Katwijk hebben altijd iets bijzonders. Die kampioenswedstrijd in mei 2018 staat nog op mijn netvlies. Prachtige wedstrijd, maar dat vond ik begin september ook van onze wedstrijd tegen Spakenburg. Je proeft bij iedereen dat dit de wedstrijden zijn waar het erom gaat."

Natuurlijk was er bij Mekkaoui sprake van enige gewenning. "Bij Kozakken Boys gaat alles in een hogere versnelling. Dat was uiteraard ook voor mij even wennen, vooral tijdens de trainingen. Hier lopen zoveel oud-profs rond en die brengen allemaal wat extra's. In de wedstrijden zal ik nog sneller moeten leren handelen."

Een voordeel is dat Mekkaoui in de opleiding bij een aantal BVO's heeft getraind. Als laatste bij Sparta Rotterdam. Hij begon in zijn eigen dorp bij Victoria'03, maakte de overstap naar RBC, waarna NAC Breda hem haalde.

Geduld
Via Sparta kwam hij kort even in Marokko terecht. "Daar kon ik bij Moulouia Club d'Oujda een vijfjarig contract tekenen, maar ik durfde het niet aan. Ik keerde terug naar Nederland."

Via Dinteloord, Sliedrecht en Magreb'90 landde Nizar Mekkaoui - volgende maand wordt hij 23 jaar - bij Baronie, waar hij het plezier in het voetbal terugvond. "Daar heb ik mijn contract bij Kozakken Boys verdiend. In Werkendam ontwikkel ik mij door. Er is vooral aanvallend veel concurrentie. Ik ben ervan overtuigd dat Kozakken Boys om de bovenste plaatsen gaat meedoen."

Mekkaoui kijkt uit naar de terugkeer van Royston Drenthe. "Ik geniet ervan met hem te trainen en te voetballen. Royston heeft bij Real Madrid bij een van de beste clubs van de wereld gespeeld. Hij coacht ons met zijn ervaring geweldig goed. Ik sta op de trainingen dicht bij hem. Hij vertelt mij wanneer ik druk moet zetten en meer van dat soort dingen."

Rendement
Nizar Mekkaoui weet dat hij geduld moet hebben en zijn kans moet grijpen zodra die komt.

Trainer Rick Adjei noemt Mekkaoui een van de revelaties van dit seizoen. "Nizar komt van een lager niveau, maar ontwikkelt zich enorm goed. Hij vertrok in de voorbereiding als een komeet. Liet hele goede dingen zien. Het is een jonge speler en dus vraagt dat tijd. Hij moet nu zoeken naar een nog beter rendement. Het is een jongen die zich met een aantal heel goede invalbeurten aandient. Er is ook voor hem nog werk aan de winkel, maar dat ook hij goed bezig is, lijkt mij duidelijk."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden