• Erik den Ouden is sinds zijn blessure verzorger bij GDC.
• Erik den Ouden is sinds zijn blessure verzorger bij GDC. Foto: Jan Noorlandt

GDC'er Erik den Ouden herstelt van beenbreuk: 'Eerst dacht ik: 'het valt wel mee''

Nieuws 1.217 keer gelezen

GENDEREN • Voor GDC is het nieuwe seizoen in de derde klasse allang begonnen, maar niet voor Erik den Ouden. De middenvelder zit nog in het herstel van een beenbreuk.

"Het gaat steeds beter. Eigenlijk heb ik er geen last meer van, maar hardlopen is nog moeilijk, waardoor voetballen nog niet mogelijk is", opent Erik den Ouden het gesprek. De middenvelder van GDC liep de scheenbeenbreuk op aan het einde van het afgelopen seizoen.

Kraken
Het gebeurde al na vier minuten in het duel in de nacompetitie tegen SV Meerkerk. Hij omschrijft het noodlottige moment: "De bal viel tussen mij en een verdediger van Meerkerk. Hij maakte een sliding en ik wilde tegen de bal aantrappen. Mijn been kreeg een flinke klap. Toen ik opstond, hoorde ik het kraken, maar wilde er nog niet aan toegeven dat het gebroken was. Ik ben nog in de dug-out gaan zitten om de eerste helft af te kijken."

Op een gegeven moment moest de middenvelder er toch aan geloven: "De pijn werd steeds erger en ik besefte dat het goed mis was. Na een bezoek in het ziekenhuis ging ik in het gips naar huis. Een geluk was dat alleen mijn scheenbeen was gebroken en ik niet geopereerd hoefde te worden. De eerste week zat ik tot mijn lies in het gips en daarna zes weken in het gips tot net onder mijn knie. Vervolgens kreeg ik drie weken een brace en daarna kon het lange revalideren beginnen."

Miraculeus
De 26-jarige inwoner van Genderen is hecht met GDC, net als de familie. Zus Petri speelde lang bij de dames van GDC en vader Piet den Ouden is de vlaggenist bij de hoofdmacht. Zelf loopt Erik met een korte onderbreking al heel wat jaartjes mee in het eerste van GDC. Hij maakte de promotie mee naar de tweede klasse en de eerste klasse, maar ook de weg terug naar de tweede en de derde klasse.

"De promotie naar de tweede klasse destijds was miraculeus. Bij de winterstop stonden we nog op degraderen. Op de één na laatste wedstrijddag speelden we ons nog veilig en op de laatste speeldag pakten we de periodetitel. Dat was wel bijzonder. De promotie naar de eerste klasse heb ik ook meegemaakt. We merkten al snel, dat de eerste klasse voor ons te hoog gegrepen was. Één seizoen was lang genoeg. Ik speel liever tegen clubs hier in buurt."

Waarden en normen
De verdedigende middenvelder van GDC is te karakteriseren als een nette voetballer. "Ik ben christelijk opgevoed en die waarden en normen heb ik binnen het veld ook. Duels ga ik niet uit de weg, maar ik zal nooit bewust iemand blesseren. Je zal mij ook nooit horen vloeken of schelden. Verder kan ik mezelf makkelijk wegcijferen voor het team. Ik ben eigenlijk de stofzuiger op het middenveld."

Verzorger
Momenteel maakt Den Ouden zich nuttig bij GDC als verzorger. "Ik ben zelf fysiotherapeut en kan dat mooi combineren. Ik ga dan zelf ook even hardlopen op het veld. Sinds kort heb ik het idee dat er wel schot in de zaak zit. Nu het goed gaat met GDC, vind ik het ook minder moeilijk om vanaf de zijlijn toe te kijken. We hebben al negen punten uit vier wedstrijden en dat is netjes. Bij Sparta'30 (5-0 verlies) hadden we ook zeker niet hoeven te verliezen. Het zat die dag gewoon niet mee. Dan is het wat lastiger om te kijken. Wij vergaten de kansen te benutten en elke kans van Sparta'30 was raak. Dat kan een keer gebeuren. We pakten het tegen Zwaluwe weer goed op met 2-0 winst."

Overbelasting
Een datum voor zijn rentree wil Den Ouden nog niet prikken. "Die vraag krijg ik met enige regelmaat. Vanuit mijn vak als fysiotherapeut weet ik echter dat overbelasting heel snel op de loer ligt. Het zou heel mooi zijn om na de winterstop weer in te stromen. Lukt het eerder, dan is dat mooi meegenomen. Is het later, dan is er voor mij ook geen man overboord."

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden