Logo regio-voetbal.nl
• Met zijn goal namens GRC 14 deed Max Opsteeg zijn voormalige ploeg pijn.
• Met zijn goal namens GRC 14 deed Max Opsteeg zijn voormalige ploeg pijn. (Foto: Lya Cattel)

Max Opsteeg (GRC 14): 'Volgens mij gunden ze het me wel'

  •   1039 keer gelezen   Nieuws

ZALTBOMMEL • Max Opsteeg doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Nivo Sparta. Vorige week scoorde hij als invaller namens GRC 14 tégen Nivo Sparta.

Natuurlijk was de buit al zo goed als binnen, maar toch werd het voor Max Opsteeg een invalbeurt om niet snel te vergeten. De 18-jarige aanvaller kwam vorige week zaterdag bij GRC 14 in de ploeg voor Wilco van Rossem en scoorde prompt de 4-0. Op zich niets bijzonders voor een spits, ware het niet dat Opsteeg het doelpunt maakte in de wedstrijd tegen Nivo Sparta; uitgerekend de club waar hij zeven jaar deel uitmaakte van de jeugdafdeling.

Met zichtbare trots blikt hij terug op zijn gloriemoment: "'Ous' (Ousmane Traoré, red.) ging alleen op de keeper af. Ik liep naar rechts om hem ruimte te geven, zodat hij naar binnen kon snijden. De keeper pakte zijn inzet, maar ik schoot de rebound half uit de draai via de binnenkant van allebei de palen binnen. Het was schuin voor het doel, dus nog niet eens een heel makkelijke goal."

Extra kick
Wat volgde was een innerlijke emotie-uitbarsting: "Sinds ik naar GRC gegaan ben, heb ik me gefocust op twee wedstrijden; Almkerk en Nivo Sparta. Die stonden vanaf het begin af aan voor mij bovenaan de agenda. Dan geeft het een heerlijk gevoel om Nivo thuis met 5-0 van de mat te spelen. En oké, 5-0 was misschien wel geflatteerd, maar mij hoor je er niet over. En als je dan ook nog zelf scoort, geeft dat helemaal een extra kick", glundert Opsteeg, die blij is met de reacties achteraf vanuit zijn voormalige ploeg. 

"Ik werd netjes gefeliciteerd. Natuurlijk waren ze chagrijnig, da's ook logisch, maar volgens mij gunden ze het me wel. Dat is positief."

Huntelaar
Opsteeg is een spits die zichzelf met slimme loopacties ruimte verschaft, om vervolgens de trekker over te kunnen halen. 'Een beetje een type zoals Huntelaar', omschrijft hij zichzelf. Hij had er dan ook alle vertrouwen in dat hij een belangrijke bijdrage kon leveren aan het duel met Nivo Sparta: "Als ik erin kom verwacht ik altijd wel te scoren. Dat is een beetje arrogant om te zeggen, maar ik ga wel uit van mijn kwaliteiten. Als ik een kans krijg, is het negen van de tien keer raak."

Droom
Dat zagen de scouts van NEC ook, toen hij op zestienjarige leeftijd indruk maakte bij Nivo Sparta. Opsteeg had vlak daarvoor zelf de stoute schoenen aangetrokken door een aantal BVO's aan te schrijven met de vraag om hem te gaan bekijken. Onder de geadresseerden was ook de club uit Nijmegen. En dat het uitgerekend NEC was dat verregaande interesse toonde, kwam voor de spits als een geschenk uit de hemel.

"Dat was een droom die in vervulling ging. Mijn vader komt uit Nijmegen. Hij heeft me vanaf het begin af aan meegenomen en sindsdien ben ik supporter van NEC. Andrzej Niedzielan was vroeger mijn idool. Ik heb mooie tijden meegemaakt met Europees voetbal tegen bijvoorbeeld HSV en Udinese. En nu is het wat anders", stelt Opsteeg met gevoel voor understatement.

Fanatiek publiek
Op zestienjarige leeftijd stroomt de jonge aanvaller in. Ondanks zijn hoge leeftijd beleeft hij een eerste seizoen waarin hij langzaam maar zeker steeds meer zijn draai begint te vinden. Het avontuur bij NEC loopt vanwege problemen met een trainer na twee seizoenen spaak, waarop Opsteeg na een aantal gesprekken met diverse clubs - mede dankzij de fanatieke aanhang - voor GRC 14 kiest. 

"Ik wilde weten waar ik terecht zou komen, dus ik ging kijken naar de wedstrijd tegen Sliedrecht. Ik zag het fanatieke publiek op dat balkon, met vuurwerk en al. Ik ben ook zelf voetbalsupporter dus dat zijn wel dingen die me trekken. Net als de gezelligheid. Ik kan wel naar een club gaan waar ik veel geld kan verdienen, maar ik was juist op zoek naar een gezellige club waar ik mijn minuten kon gaan maken."

Top amateurvoetbal
Bij de fusieclub heeft hij het nu goed naar zijn zin, al schroomt hij niet om zijn ambities uit te spreken: "Ik zit nu goed, prima, maar op termijn wil ik wel hogerop. Ik weet niet wanneer, dat ligt helemaal aan mezelf, maar als ik er dit seizoen of volgend seizoen 20 of 25 in schiet, komt er vanzelf interesse. Ik wil minimaal de top van het amateurvoetbal bereiken. Daar werk ik hard voor. Ik ben nog jong, ik heb nog tijd. Nu moet ik het laten zien."

Martin van Hemert

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup