Afbeelding
Foto: vv Sleeuwijk
advertorial

Voorzitter Sleeuwijk: ‘Door trainingskamp wordt er makkelijker door leeftijdsgrenzen gekeken’

Nieuws 1.129 keer gelezen

SLEEUWIJK • Voor de tweede achtereenvolgende keer pakt Sleeuwijk in de winterstop het vliegtuig naar Faro. De kersverse zaterdagtweedeklasser reist af naar Zuid-Portugal voor een vierdaags compleet verzorgd trainingskamp in Albufeira, georganiseerd door Trainingskampen.nl.

De selectie van trainer Pieter Tuns reisde afgelopen januari voor het eerst naar het buitenland voor een trainingskamp. Een aantal maanden later mocht Sleeuwijk zich kampioen van de derde klasse D noemen.

Volgens voorzitter Edwin van der Poel speelde het trainingskamp daar ook een belangrijke rol in: "Het is het groepsgevoel echt ten goede gekomen. Voor de winterstop waren het wat meer kleinere groepjes van verschillende leeftijden. Op het trainingskamp is daar een streep doorheen gegaan, dat hoor ik ook van veel spelers zelf. Er wordt nu veel makkelijker door leeftijdsgrenzen heen gekeken."

Algarve Cup
Tijdens het afgelopen trainingskamp in Portugal was Sleeuwijk de winnaar van de Algarve Cup, het jaarlijkse toernooi van organisatiebureau Trainingskampen.nl voor teams die in het diepe zuiden van Portugal verblijven. De grote wisselbokaal prijkt dit jaar in de prijzenkast van Sleeuwijk en ging zelfs mee op de kampioensfoto van afgelopen seizoen.

Ook die prestatie was bevorderlijk voor de verrichtingen van de derdeklasser in het restant van het seizoen, denkt Van der Poel: "Los van de waarde van zo'n beker: als je meedoet, kun je hem maar beter winnen, toch? Het is voor het team een hartstikke mooie opsteker geweest voor de rest van het seizoen."

Jeugdspelers
Aanstaande winterstop gaat Sleeuwijk van 2 tot en met 5 januari op het trainingskamp. Waar veel clubs het uitje inzetten tijdens onderhandelingen met nieuwe spelers, houdt Sleeuwijk er een heel andere filosofie op na.

Van der Poel legt uit: "Wij doen het voor iedereen, maar toch vooral voor onze eigen jeugdspelers. We willen graag dat zij bij ons blijven, want het liefst hebben we dat ons hele eerste elftal bestaat uit spelers uit Sleeuwijk of de directe omgeving. Er is een clubje opgestaan, de 'vrienden van Sleeuwijk', die dit financiert, zodat de vereniging het zelf niet hoeft te bekostigen. Daar zijn we heel blij mee. We betalen zelf onze spelers niet, dus het enige dat we kunnen proberen om jonge talenten bij onze club te houden, is door ervoor te zorgen dat we alles goed voor elkaar hebben. Dan helpen dit soort dingen ook mee."

(advertorial)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden