• Justin en Jaylin Groeneveld (achter het spandoek, beiden met bril) op een foto van vorig seizoen.
• Justin en Jaylin Groeneveld (achter het spandoek, beiden met bril) op een foto van vorig seizoen. Foto: Johan Kremers

Jonge generatie supporters helpt vierdeklasser Well door dip heen

Algemeen 2.881 keer gelezen

WELL • Je club steunen in goede én slechte tijden. Dat is het motto van Jaylin en Justin Groeneveld. De 15-jarige tweeling blijft onvoorwaardelijk achter Well staan.

Het zijn zware tijden voor iedereen die Well een warm hart toedraagt. De club werd vorig seizoen één na laatste, vlak voor onthutsend zwakke broeder RKVSC. Dit seizoen gaat het vooralsnog niet heel veel beter. De 2-2 tegen rivaal Kerkwijk was weliswaar een opsteker, maar inmiddels bezet Well de laatste plaats in de vierde klasse. En dus kan men alle steun van de supporters hard, heel hard gebruiken.

Dat hebben Jaylin en Justin Groeneveld maar al te goed begrepen. Samen met onder andere Stijn Groeneveld, Ties Robbemondt en Mike Keijnemans vormt de 15-jarige tweeling de harde kern van de vierdeklasser. In thuiswedstrijden laten de jonge spelers van Well zich flink gelden, compleet met rookbommen, spandoeken en niet al te vleiende liederen over de tegenstander.

Zoals twee weken geleden: "Tegen Lekvogels hadden we wel een liedje verzonnen, maar ik weet niet of het slim is om dat nu te laten horen", aarzelt Jaylin terwijl hij naar het opname-apparaatje kijkt. Het blijkt een volledig juiste constatering van de keeper en aanvoerder van de JO17 van Well.

"Maar pas geleden nog was ik naar wat jongere spelers van een jaar of 8 toe gelopen om te zeggen dat als wij 'Wij zijn Well' roepen, zij dan keihard 'Wij zijn de beste' moeten terug roepen. Stonden die jongetjes allemaal heel fanatiek te schreeuwen. Dat was echt leuk om te zien."

Mak lammetje
De aanmoedigingen zijn geen overbodige luxe bij Well, dat zich presenteert als een soort Dr. Jekyll en Mr. Hyde; in thuiswedstrijden weet het menig tegenstander het vuur na aan de schenen te leggen, terwijl de ploeg zich in uitduels als een mak lammetje naar de slachtbank laat leiden.

"Je merkt echt dat er thuis veel meer strijd is en dat is ook veel mooier voor de mensen om naar te kijken.Thuis geven ze meer dan bij uitwedstrijden", verzucht Justin.

Dat merkte ook Jaylin op: "Het verschil tussen uit en thuis zie je wel. Maar ja, wij kunnen niet zelf naar uitwedstrijden toe gaan rijden, natuurlijk. En ik wil niet zeggen dat het per se door ons komt, maar het zou kunnen dat ze extra denken; 'kom op, er tegenaan'."

Justin vult aan: "Als het kan, zijn we erbij. We willen altijd onze club supporten."

Hart onder de riem
Bij zowat alle thuiswedstrijden zijn de twee aanwezig en ook vorig seizoen was de jonge garde van de partij. Bijvoorbeeld in februari van dit jaar, tijdens de thuiswedstrijd tegen Lekvogels. Om selectiespeler Gijsbert van der Zalm - die drie weken daarvoor zwaargewond was geraakt bij een ongeval - een hart onder de riem te steken, hadden Jaylin, Justin en de rest van de jonge supportersschare een spandoek gemaakt met daarop de tekst: 'Sterkte Gijsbert, hou vol'.

Dat gebaar werd door de dorpsclub gewaardeerd, vertelt Jaylin: "Na de wedstrijd kwam er een selectiespeler naar ons toe om te vragen of ze met het spandoek en met ons op de foto mochten. En de familie zat op de tribune, die kwamen ook een foto maken van het spandoek. Dat was wel heel bijzonder."

Instagram
Behalve op en langs het voetbalveld, is de tweeling namens Well ook nog eens actief op Instagram. Inmiddels volgen ruim 250 mensen het account @WSV_Well. Het merendeel van het beheer is in handen van Jaylin, die steevast de uitslagen en foto's uploadt. Justin zorgt ervoor dat zoveel mogelijk doelpunten worden vastgelegd. Tegen Kerkwijk was het twee keer bingo bij de rake vrije trappen van Stefan Wilmink, die dat overigens al zelf had aangekondigd. 

"Hij stuurde ons een week voor Well-Kerkwijk een bericht; 'volgende keer moeten jullie wel de vrije trappen filmen'." En toen schoot-ie er ineens twee in!"

Jaylin verwacht overigens niet dat het aantal volgers nog hard gaat groeien: "Well is natuurlijk maar een kleine club. Maar wel een warme club. We merken dat de spelers en supporters het waarderen, dus we gaan zeker door. Maar stel dat we over twee jaar zelf in het eerste staan, dan kunnen wij het niet meer doen. En we hopen dat er dan weer andere jonge jongens achter het doel staan om ons aan te moedigen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 4 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 22 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 22 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33