• Dennis Kruijk gaat de duels altijd fel aan.
• Dennis Kruijk gaat de duels altijd fel aan. Foto: Peter Verbeek

Eerste échte derby voor Brederodes-middenvelder Dennis Kruijk

Nieuws Voorbeschouwingen 1.412 keer gelezen

VIANEN • Dennis Kruijk (21), bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van Brederodes, stond niet eerder aan de aftrap van de derby's tegen HSSC'61 en SC Everstein. 'Kruikie' kijkt uit naar de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen de ploeg uit Hei- en Boeicop. "Ik reken op een kleine zege voor Brederodes."

Alleen in 2015/2016 hebben HSSC'61 en Brederodes in competitieverband tegen elkaar gespeeld. De groengelen werden dat seizoen met overmacht kampioen en veel duels werden met groot verschil gewonnen. In Vianen werd HSSC'61 met 5-1 geklopt en op Het Plein werd het 2-3.

Omzwervingen
Dennis Kruijk maakte veel omzwervingen voor hij terugkeerde bij Brederodes. Als D-pupil werd hij gescout door FC Utrecht, waar hij het niet heeft gered. Er volgden drie jaren bij Houten, een half jaar stage bij FC Groningen en één seizoen bij de A1 van Roda'46 (Leusden).

De middenvelder is een echte verbindingsspeler tussen de verdediging en de aanval. Hij is technisch, creatief, balvaardig, dienend en maakt veel vuile meters. In de ogen van trainer Sander Kloos heeft hij bovengemiddelde kwaliteiten. Na vorig seizoen wilde zowel LRC als WNC hem graag inlijven, maar Kruijk heeft zo'n goed gevoel bij Brederodes dat hij niet is ingegaan op die avances.

Zelf afgedwongen
"We hebben het enkele weken zonder twee van onze drie spitsen moeten doen. Ons spel was zeker niet top en het heeft ons ook niet echt tegen gezeten. Maar uiteindelijk hebben we zelf afgedwongen dat we vijf van de zes duels hebben gewonnen, iets wat vooraf niemand had verwacht."

Hoewel Dennis diverse spelers van HSSC'61 kent, weet hij nagenoeg niets van het elftal. Dat ze voorin en op het middenveld jongens hebben lopen die goed kunnen ballen, is hem echter bekend. Maar hij is ook overtuigd van de wilskracht en de kwaliteiten van zijn eigen team, waar nog heel veel rek in zit.

Energie
"Het gaat allemaal niet vanzelf, we moeten er keihard voor werken, maar ik denk dat we voor geen enkele ploeg bang hoeven te zijn. Eén van onze krachten is dat we heel weinig weggeven. Bowan de Bruin is een verdediger die veel kaarten pakte, maar zijn energie nu meer in het voetbal stopt dan in het maken van overtredingen. Hij verliest bovendien zelden of nooit een kopduel. Mike de Groot is terug van vier weken vakantie in Amerika, vleugelspits Kevin Bosch is zo goed als fit, en Joey Balk ontwikkeld zich steeds beter. Na een goede start heeft HSSC'61 de laatste weken veel punten laten liggen. Maar dit zijn aparte duels waarvoor de trainers hun spelers niet hoeven te motiveren."

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 49 minuten geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden