• Valt er voor Woudrichem ook op De Ebbe te juichen?
• Valt er voor Woudrichem ook op De Ebbe te juichen? Foto: Bart Stoutjesdijk
voorbeschouwing

Met oog op eerste periode kan Woudrichem zich geen misstap veroorloven bij Wilhelmina'26

Nieuws Voorbeschouwingen 974 keer gelezen

ALTENA • Met de zevende speelronde begint de ontknoping van de eerste periode te naderen. Voor koploper Woudrichem wordt het dus oppassen om zich zaterdag niet te laten verschalken in de derby bij Wilhelmina'26.

De gasten uit Woudrichem hebben tegen dat Wilhelmina'26 meestal de winnaar is. Of dat zaterdag weer het geval is, is natuurlijk afwachten, maar dat het een heftige 'clash' wordt op de Ebbe in Wijk en Aalburg is wel zeker. Zeker ook met het gegeven dat Wilhelmina'26 de frustraties van zich af wil schudden van het gelijkspel afgelopen zaterdag tegen Wieldrecht, waar een 1-3 voorsprong werd weggegeven.

Bij winst hebben de Wijk en Aalburgers bovendien weer aansluiting met de bovenste ploegen. Anderzijds heeft Woudrichem nog wat goed te maken voor de slappe partij afgelopen zaterdag tegen GJS, waarbij de Woercummers nog net aan een nederlaag ontsnapten.

Kozakken Boys
In de tweede divisie veerde Kozakken Boys lichtjes op met de 0-0 tegen Katwijk. Nu is het zaak om tegen subtopper Rijnsburgse Boys vol door te pakken. Extra motivatie moet zijn dat de Werkendammers bij winst in Rijnsburg weer aansluiten bij de subtop.

Achilles Veen
In de hoofdklasse leunt Achilles Veen tegen de bovenste ploegen aan. Wil de equipe van trainer John Karelse echt mee gaan doen, dat is de volle winst zaterdag bij Smitshoek vereist.

GRC 14 en Almkerk
In de eerste klasse C moeten GRC 14 en Almkerk weer flink aan de bak. GRC 14 reist naar het baggerdorp, waar het losgekomen Sliedrecht de tegenstander is. Voor Almkerk wacht het stugge Heerjansdam.

Altena en Sleeuwijk
In de tweede klasse liep Altena afgelopen zaterdag tegen een vervelende nederlaag op bij Pelikaan. Tijd om de zaken recht te trekken in Nieuwendijk tegen Heukelum. Bij winst sluit Altena weer aan bij de subtop. Voor Sleeuwijk ligt er voorlopig de laatste kans om uit de misère te komen. Dan moet het andere zorgenkind en hekkensluiter GJS worden verslagen op de Roef.

3D
In de derde klasse D is de strijd ook volop bezig. GDC ligt op ramkoers. Tegen TSVV Merlijn moeten de punten normaal gesproken voor de club uit Eethen zijn. Sparta'30 kan een handje helpen door goed voor de dag te komen tegen koploper SV BLC. NOAD'32 is los na de 3-0 winst tegen Sparta'30 en de uitschieter met 5-0 tegen SV Capelle. Nu verder doortrekken naar boven tegen BZC'14, is het devies.

Zondag
Op zondag stuit Be Ready op het niet imponerende UVV'40. Bij winst in Ulvenhout krijgen de Hankenaren aansluiting bij de middenmoot in de derde klasse. In de vierde klasse gaat Dussense Boys de Bergse Maas over voor de krachtmeting tegen RFC in Raamsdonkveer.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden