Logo regio-voetbal.nl
• GJS-coach Marco Verbeek zal het in het kelderduel tegen Sleeuwijk alleen voor drie punten willen doen.
• GJS-coach Marco Verbeek zal het in het kelderduel tegen Sleeuwijk alleen voor drie punten willen doen. (Foto: Rick den Besten )
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

GJS zal tegen Sleeuwijk hatelijke nul moeten wegwerken

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD • Het vorig seizoen uit de 1e klasse gedegradeerde GJS is in 2F na vijf wedstrijden nog altijd zonder punten. Een status die GJS onwaardig is. Zaterdag 2 november moet daar verandering in komen. GJS speelt dan thuis tegen promovendus Sleeuwijk, met één uit zes de nummer voorlaatst.


Arkel is in deze klasse vooralsnog een degelijke middenmoter. In en tegen Tricht lijken er kansen te liggen op een goed resultaat. Drechtstreek pakte afgelopen zaterdag de eerste driepunter. Een zelfde resultaat tegen Wieldrecht zou knap zijn, maar dan moeten de Papendrechters van goede huize komen.

SteDoCo om 18:00 uur
SteDoCo toont in de derde divisie nog onvoldoende stabiliteit. Zaak om een driepunter mee te nemen uit Goes. Goes-SteDoCo begint overigens 'pas' om 18:00 uur.

1C
Sliedrecht heeft in 1C de aansluiting met Kloetinge en Nieuw-Lekkerland inmiddels weer te pakken. Volgt tegen GRC 14 de vijfde zege op rij? Wij verwachten van wel. Nieuw-Lekkerland moest in Kloetinge de eerste nederlaag slikken. Rug rechten en weer opkrabbelen tegen Montfoort SV'19, luidt het devies. Papendrecht blijft aan de bovenkant van de middenmoot als het weet te winnen van Terneuzense Boys, dat het moeilijk heeft.

De Zwerver
In de westelijke tweede klasse is De Zwerver vooralsnog hekkensluiter. Zaterdag wacht de uitbeurt tegen het sterke Sparta AV, dat virtueel koploper is.

3C
En dan rollen we de wekelijkse derby's in 3C weer in. Te beginnen met een topper, want op Molenburg spelen de nummers 1 (SVW) en 2 (Alblasserdam) tegen elkaar. Bij een Gorinchemse zege is de eerste periode binnen en wordt de voorsprong op de concurrentie na zeven duels al riant. SV Meerkerk staat derde, maar heeft nog niet de vorm van eind vorig seizoen. De uitbeurt tegen Groot-Ammers wordt dan ook zeker geen a-b-c'tje. Een week later wacht beide ploegen alweer een derby, want dan is het Groot-Ammers - VVAC en SV Meerkerk-Ameide.

Net als vorig seizoen staat Streefkerk er in de eerste periode goed bij. In de derby tegen De Alblas liggen er kansen, hoewel de groenroden steeds wat meer vertrouwen krijgen. VVAC ontvangt Hardinxveld, dat de laatste weken de verwachtingen aan het inlossen is. Hoewel het verschil op de ranglijst slechts één punt bedraagt op het oog een lastige klus voor de Putbewoners, die zoals bekend met het nodige blessureleed kampen. Ameide zal zich moeten oprichten tegen SV Lopik, dat met pontje De Overkant naar Meihoven komt. Als Schelluinen bovenin wil blijven aanhaken, dan moet in en tegen Schoohoven het winnende pad weer ingeslagen worden.

HSSC'61-Brederodes
HSSC'61-Brederodes is een derby in de westelijke derde klasse. 'Heicop' is de laatste weken wat teruggevallen en zal zich tegen de nummer 3 uit Vianen maar wat graag willen herstellen.

4D
Lekvogels is stilletjes omhoog geslopen naar de derde plaats in 4D. De uitbeurt bij runner-up Herovina is een mooie testcase voor de Lexmonders. SV Noordeloos zit op het vinkentouw. Om daar te blijven moet er thuis gewonnen worden van Rhelico. Peursum hoopt tegen Leerdam Sport'55 de weg omhoog te vervolgen. Unitas kan nog niet overtuigen. Maar wie weet zit er tegen lijstaanvoerder Asperen een verrassing in.

Unitas-zondag
Zondaghoofdklasser Unitas verdedigt de afgelopen week verworven koppositie tegen Moerse Boys.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup