• HSSC'61 is wel weer 'ns toe aan een overwinning.
• HSSC'61 is wel weer 'ns toe aan een overwinning. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Herstel voor HSSC’61 of nog meer succes voor Brederodes?

Nieuws 910 keer gelezen

REGIO LEERDAM • In Hei- en Boeicop is zaterdag een interessante streekderby met als inzet: herstel voor HSSC'61 of nog meer succes voor Brederodes. De club uit Vianen staat in de Utrechtse derde klasse knap in de kopgroep op een gedeelde tweede plaats met vijf winstpartijen (één ruime overwinning en vier nipte zeges) en slechts één nederlaag. HSSC'61 heeft in de middenmoot al zeven winstpunten minder dan Brederodes.

Na een voortvarende en drie weken lang ongeslagen competitiestart pakte HSSC'61 in de laatste drie duels teleurstellend nog slechts één punt. De Heicopse doelpuntenproductie stokte ineens bijna dramatisch. Dat zal zaterdag beslist moeten verbeteren om ex-tweedeklasser Brederodes te kunnen verslaan. Thuis incasseerde HSSC'61 in deze competitie nog geen enkel tegendoelpunt maar om te winnen zal er wel zelf gescoord moeten worden. Brederodes is evenwel in de winning mood en zal zich in deze streekderby zeker in de kopgroep willen handhaven. In een interview met Brederodes-speler Dennis Kruijk ging Regio-Voetbal hier al nader op in. Het zal er dus in Hei- en Boeicop om gaan spannen.

SVL-LRC
LRC en SVL staan allebei in de subtop van de eerste klasse zonder evenwel serieuze aspiraties op promotie naar de hoofdklasse. Dankzij vier zeges en twee nederlagen heeft LRC net één punt meer dan de thuisclub, die zelf nog pas éénmaal verloor. In Langbroek is SVL op eigen veld zelfs in deze competitie nog ongeslagen. De kans lijkt alleszins reëel dat SVL en LRC net als vorig seizoen de buit in Langbroek zullen delen.

WNC-Kloetinge
WNC ontvangt de ongeslagen koploper Kloetinge. Die sterke Zeeuwen mikken na de in de zomer in de verlenging tegen DETO uit Vriezenveen mislukte nacompetitie nu onmiskenbaar op het kampioenschap in de eerste klasse. Vorige week werd de grote concurrent Nieuw Lekkerland tijdens de tweede helft in Zeeland met 4-0 op het eerste verlies getrakteerd. WNC staat dus in Waardenburg voor een erg zware opgave. Als WNC zich zaterdag thuis door een gelijkspel in de middenmoot kan handhaven, zou dat tegen titelfavoriet Kloetinge zeker al een prima resultaat betekenen.

Altena-Heukelum
Heukelum gaat zaterdag op bezoek bij de solide middenmoter Altena, dat pas vorige week bij Pelikaan de eerste nederlaag incasseerde. Met nu vijf punten probeert Heukelum naarstig meer afstand van de gevarenzone in de tweede klasse te nemen. Vorig seizoen won Heukelum in Nieuwendijk, maar nu zou een gelijkspel ook al een bevredigend resultaat zijn want thuis is Altena in deze competitie nog ongeslagen.

Tricht-ASV Arkel
Met debutant ASV Arkel is het in de tweede klasse hollen of stilstaan. Drie kleine zeges en drie ruime nederlagen leverden toch al mooi maar liefst negen punten op. Tricht won na een flitsende competitiestart in Heukelum niet meer en is met vier punten uit vijf duels hard aan een tweede overwinning toe. Thuis tegen ASV Arkel zal Tricht die klus moeten zien te klaren. Dat zal wel veel beter spel dan vorige week bij het ruime verlies tegen VVGZ vereisen.

Vuren-ONI
Vuren speelt in de derde klasse thuis tegen het ongeslagen ONI, dat na een overtuigend kampioenschap in de vierde klasse nu op een hoger niveau direct ook al knap voor de titel meestrijdt. Op de tweede plaats is de productieve ploeg uit 's Gravenmoer de grootste belager van de Bossche koploper BLC. Met Vuren gaat het niet zo florissant met elke week ook minstens twee tegengoals. Dat is tegen het schotvaardige ONI wel erg riskant. Toch heeft Vuren zaterdag succes via een stunt broodnodig voor aansluiting met de veilige middenmoot.

Haaften-MVV'58
Haaften is defensief wel erg kwetsbaar met tot dusverre in deze competitie gemiddeld meer dan liefst vijf tegendoelpunten per wedstrijd. Daar is amper tegenop te scoren. Met slechts één punt staat het ook door blessures zo gehavende Haaften in de derde klasse dan ook onderaan. In de streekderby thuis tegen debutant MVV'58 is Haaftens herstel dus urgent. De Meterense ploeg is achterin ook niet zo solide, maar heeft inmiddels via twee zeges en twee remises wel al keurig acht punten op zak. Beide clubs moeten het vooral van hun offensieve kwaliteiten hebben en dus belooft het zaterdag in Haaften een attractief regiotreffen te gaan worden.

Voorwaarts-SC Everstein
SC Everstein gaat in Utrecht bij debutant Voorwaarts op bezoek. De thuisclub staat samen met het Culemborgse Focus'07 puntloos onderaan. SC Everstein bivakkeert met elf punten keurig in de bovenste helft van de ranglijst in de Utrechtse derde klasse en moet dit uitduel bij Voorwaarts kunnen winnen.Dat zou voor SC Everstein een mooie opmaat zijn voor de thuisderby over een week in Everdingen tegen HSSC'61.

Unitas-Asperen
Asperen verdedigt zaterdag in Gorinchem tegen Unitas de fraaie ongeslagen koppositie in de vierde klasse. Na vier thuiszeges is dit overigens pas Asperens tweede uitmatch. In Noordeloos ontsnapte Asperen eerder pas laat aan de eerste nederlaag. Ook bij Unitas moet Asperen op een zware middag rekenen in dit treffen tussen twee clubs die vorig seizoen allebei nog in de derde klasse uitkwamen.

Herovina-Lekvogels
Herovina staat in Herwijnen tegen Lekvogels weer voor een topper in een duel tussen de nummers 2 en 3 van de vierde klasse. Herovina heeft één punt meer dan de gasten, maar pakte zelf in de laatste drie duels na drie zeges nog slechts één punt. Lekvogels deed het net andersom en begon met drie nederlagen maar won nadien juist drie keer op rij. Nu Herovina zaterdag Kevin Steenbruggen en Maarten Lievaart moet missen, zal herstel voor de thuisclub tegen Lekvogels zeker niet simpel zijn.

Leerdam Sport-Peursum
Leerdam Sport ontvangt het ongeslagen Peursum, dat na liefst vijf remises vorige week de eerste zege behaalde. Alleen de winnaar van deze ontmoeting in Leerdam houdt zicht op aansluiting met de kopgroep. Leerdam Sport won tot dusverre beide thuisduels en hoopt die positieve lijn zaterdag voort te zetten. Peursum wordt echter een lastige opponent.

SVS'65-ASH
SVS'65 en ASH bezitten in de vierde klasse allebei acht punten doch ASH had daarvoor één wedstrijd minder nodig. Op het kunstgras in Spijk mag een spannende wedstrijd worden verwacht. Het krachtsverschil zal gering zijn, al heeft het thuis nog ongeslagen SVS'65 tegen ASH wel het terreinvoordeel. Wordt dit net als vorig seizoen in Spijk weer beslissend?

Well-Beesd
Beesd is erg wisselvallig met tot nu toe nog pas twee competitiezeges en al vier nederlagen. In Well is herstel voor Beesd een week na de tegenvaller tegen Kerkwijk in dit duel tegen de hekkensluiter mogelijk maar ook dringend nodig. Het zou in Well het eerste succes van Beesd op vreemde bodem moeten worden. Met de derby tegen Rhelico in het verschiet kan Beesd die opsteker ook prima gebruiken.

SV Noordeloos-Rhelico
Rhelico voetbalt zaterdag in Noordeloos tegen een ploeg, die na vijf wedstrijden slechts één punt meer dan de Rumptse equipe heeft. Beide teams presteren tot nu toe verrassend goed. SV Noordeloos zal zich na het eerste verlies in Hellouw willen revancheren, maar Rhelico hoopt in de Alblasserwaard toch op een gunstig resultaat zoals bijvoorbeeld een gelijkspel.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 13 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden