Logo regio-voetbal.nl
• Bob van Oosterhout eerder dit seizoen tegen Schelluinen.
• Bob van Oosterhout eerder dit seizoen tegen Schelluinen. (Foto: Rick den Besten )
Voorbeschouwingen

Bob van Oosterhout: 'Groot-Ammers - VVAC met rood omcirkeld'

  •   610 keer gelezen   Nieuws

GROOT-AMMERS • Twee jaar geleden maakte Bob van Oosterhout de overstap van VVAC naar Groot-Ammers. Op Gelkenes ontvangt hij zaterdag zijn oude club. "Toen het speelschema bekend werd, is deze wedstrijd met rood omcirkeld."

Omdat de 22-jarige inwoner van Goudriaan in zijn tweede jaar in de hoofdmacht van VVAC niet altijd meer kon rekenen op een basisplaats, ging hij eens ergens anders kijken. "Daar heb ik nooit spijt van gehad", verzekert Van Oosterhout. "In de derde klasse speelde ik op De Put wel veel, maar na de degradatie naar de vierde klasse maakte trainer Marten Boverhof andere keuzes."

Hij kwam met jongens van Groot-Ammers in contact en verkaste naar de club aan de dijk. "Ik heb er het plezier in het voetbal weer teruggevonden en heb het er hartstikke naar m'n zin. Het is een hele leuke club en trainer Ferry van Dijk is een fijne man om mee te werken. Hij blijft altijd rustig en kan gewoon niet boos worden."

Groeien
Van Oosterhout is altijd spits geweest en in die hoedanigheid maakte hij in de vierde klasse bij Groot-Ammers twintig competitiegoals. Dit seizoen staat hij echter nog slechts op drie treffers. "Het is toch een niveautje hoger, dus leg je ze er wat minder makkelijk in. Dat aantal mag nog wel wat groeien."

Volgens de aanvaller kent het seizoen van Groot-Ammers twee kanten. De geelzwarten worden zeker niet weggespeeld, maar hadden volgens hem toch wel wat extra puntjes verdiend. "Tegen Schelluinen en Hardinxveld hadden we met een beter resultaat kunnen afsluiten en bij Lekkerkerk en De Alblas kregen we in de laatste minuut het deksel op de neus. De winst op Streefkerk smaakte wel heel lekker en met gelijke spelen tegen SV Lopik en SV Meerkerk gaat het de laatste weken qua resultaat wat beter."

Sfeeracties
En nu komt VVAC op bezoek op sportpark Gelkenes. "Deze wedstrijd heb ik direct met rood omcirkeld", meldt Van Oosterhout. "De derby leeft echt bij de club. De mensen hebben het er al lang over en sfeeracties zijn volop in voorbereiding. Het is sowieso een hartstikke leuke competitie met veel regioclubs."

Het zal voor hem een interessant weerzien worden met zijn oude ploegmaten. In Goudriaan is hij dorpsgenoot van Tom en Jurre den Besten, de Bosjes (Roland en de vorige week aan een kuitbeenbreuk geopereerde Sander) en Jesse de Bruin. "En Jelle de Wit spreek ik vaak. Met sommige andere jongens heb ik ook nog regelmatig contact. En op feestjes en verjaardagen hebben we het uiteraard over de competitie."

De derby zal volgens Van Oosterhout veel strijd kennen. "Groot-Ammers - VVAC gaat een 'harde wedstrijd' worden, een echt vechtpotje. Hopelijk kunnen wij na negentig minuten juichen."

Marco van Vlijmen

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup