• Mark Kunst.
• Mark Kunst. Foto: Peter Verheijen

Mark Kunst: 'Drechtstreek eindigt gewoon in middenmoot'

6 nov, 07:30 Nieuws Voorbeschouwingen 840 keer gelezen

PAPENDRECHT • 'We hebben kwaliteit genoeg om keurig in de middenmoot te eindigen', zegt Mark Kunst over Drechtstreek. Komende zaterdag kan een stap in de goede richting worden gezet wanneer staartclub GJS verslagen wordt.

"Voor mij een tegenstander waar ik nog niet vaak tegen gespeeld heb", zegt Mark Kunst (27) over de aanstaande confrontatie met de Dalemers. "Dat GJS nul punten heeft zegt me niets. Wie weet gebeurt daar iets op de training of tijdens een bespreking waardoor iedereen zaterdag op scherp staat. Bovendien zijn wij als onderdeel van de gevarenzone niet in de positie dat we tegenstanders moeten onderschatten."

Dat Drechtstreek niet de fijnst denkbare competitiestart heeft mogen beleven, is duidelijk voor wie naar de cijfers kijkt. Het elftal van trainer Bart Toom staat momenteel twaalfde in de uit veertien clubs bestaande tweede klasse F. Slechts één duel wist men tot nog toe te winnen: de partij tegen het eveneens in de kelder bivakkerende Sleeuwijk.

Zelfvertrouwen en kritiek
"Dat was een heel belangrijke overwinning", blikt Mark Kunst terug. "En vreemd genoeg wisten we deze driepunter binnen te halen in een voor ons doen niet al te beste wedstrijd.We hebben deze competitie betere duels gespeeld, alleen hadden we daar de pech dat we zelf niet of moeilijk scoorden en het leek of onze tegenstanders elke kans tot doelpunt promoveerden. Daar werden we niet vrolijk van en het leidde ook tot een afname van het zelfvertrouwen en kritiek zo links en rechts. Ja, ook de trainer werd daar in 'meegenomen'. Zo gaat dat als er tegenslag is."

"Nu we een keer gewonnen hebben, die je de sfeer weer in positieve zin veranderen. Ach, je weet het. Dit soort dingen zijn inherent aan voetbal. Het bijzondere is dat we met uitzondering van de openingswedstrijd tegen Altena bij fasen gewoon prima voetballen. Het kwartje viel alleen vaak de verkeerde kant op. Ik ben er van overtuigd dat we gewoon onze punten gaan pakken. Dit team is gewoon prima."

Vrienden
Zelf maakt Mark Kunst alweer elf jaar deel uit van de selectie van Drechtstreek. Sinds tien jaar geldt hij als basisspeler in de blauwwitte hoofdmacht. "Ik heb hier al aardig wat meegemaakt", glimlacht hij. "Ik werd ooit lid als klein ventje lid en ben vanaf mijn C-tijd een paar jaar weggeweest naar Sliedrecht waarmee ik in de derde divisie kon voetballen. In de A-tjes keerde ik terug naar Drechtstreek. De kans dat ik hier ooit nog eens vertrek is uiterst klein. Bij deze club voetbal ik met mijn vrienden en dat is me heel wat waard. Jongens als Erwin van der Heijden, Ton Groffen, Jorn van Drimmelen, mijn tweelingbroer Patrick; ik ben met ze opgegroeid en we hebben een sterke band met elkaar. Bovendien ben ik een aantal weken geleden vader geworden van een prachtzoon: Dex. Daar wil ik ook zoveel mogelijk van genieten."

Aanvallende middenvelder
In het huidige eerste elftal speelt Mark Kunst als aanvallende middenvelder en dat is precies de positie die hij het prettigst vindt. "Het is lekker om het spel voor je te hebben en belangrijk te kunnen zijn met passes en goals", zegt hij er over. "Ik heb in het verleden ook veel in de voorste linie gespeeld, maar daar ben je toch meer afhankelijk van de ballen die je krijgt toegespeeld. Zoals het nu gaat bevalt me het beste. Nu nog wat meer punten en het is helemaal top!"

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie