Logo regio-voetbal.nl
• Robbie de Roos is een speler om niet uit het oog te verliezen.
• Robbie de Roos is een speler om niet uit het oog te verliezen. (Foto: Peter Verbeek)
Voorbeschouwingen

Robbie de Roos (SC Everstein): 'HSSC'61 heeft ons de laatste vier duels steeds verrast op tactisch gebied'

  •   490 keer gelezen   Nieuws

EVERDINGEN/HEI- EN BOEICOP • In de derde klasse D, district West 1, in het gebied ten zuiden van de Lek, worden dit seizoen veel streekderby's gespeeld. Van de duels tussen Vriendenschaar, Focus'07, HSSC'61, SC Everstein en Brederodes is er één die er bovenuit springt: die tussen SC Everstein en HSSC'61. Komende zaterdag staat die op de rol, op sportcomplex Ries van Arnhem.

De 24-jarige Robbie de Roos was nog maar A-junior toen de toenmalige trainer Dennis van der Steen hem in 2013/2014 mee liet trainen met de selectie en hem af en toe ook een invalbeurt gunde. "Ik debuteerde thuis tegen Hardinxveld en scoorde meteen. Overigens was dat mijn enige treffer van dat seizoen."

Na het vertrek van Van der Steen kreeg SC Everstein te maken met een bonte stoet van trainers waarvan de meesten voortijdig stopten of aan de kant werden geschoven. De eerste twee seizoenen erna zagen de trainers het niet zitten in Robbie de Roos, die in die fase een nuttige kracht werd van het tweede elftal. Peter de Vaal haalde hem weer bij de selectie van de roodwitten, waar hij sindsdien, ook al door zijn scorend vermogen, een vaste waarde is.

Touwtjes
"Vorig seizoen begonnen we met Carel van der Velden. Voor de winterstop presteerden we prima. Toen hij opstapte vielen er spelers weg en kwam oud-speler Peter Verwolf voor de groep te staan. Hij stond dicht bij de spelers, maar trok aan de touwtjes als de situatie daarom vroeg. Samen met de ervaren Wim het Lam heeft hij er in een onrustig verlopen seizoen het maximale uitgehaald. Met Remko Versteeg aan het roer is de rust terug. Hij laat SC Everstein voetballen en tot nu toe doen we het heel behoorlijk. Voor mezelf had ik gedacht om tussen de vierde en de achtste plaats te eindigen en tot nu toe klopt dat aardig."

Van de acht streekderby's die SC Everstein dit seizoen speelt leven die tegen Focus'07 en Vriendenschaar het minst. De duels tegen Brederodes zijn belangrijker, maar die tegen HSSC'61 zijn de krenten in de voetbalpap.

Beter voorbereiden
"Die wedstrijden willen beide elftallen altijd winnen. Wij beginnen er altijd vol vertrouwen aan, maar de laatste twee seizoenen hebben we ze allemaal verloren. We zijn steeds verrast op tactisch gebied en zullen ons er beter op moeten voorbereiden dan de afgelopen jaren. Dat HSSC'61 in een wat mindere fase zit, zegt me helemaal niets. Tegen SC Everstein haalt die selectie altijd het beste uit zich naar boven en dat zal deze keer niet anders zijn. Het wordt een heel lastige wedstrijd tussen twee elftallen die niet veel voor elkaar onder doen. Dit zijn de wedstrijden waar je het als voetballer voor doet, ik kijk er naar uit. Wat de uitslag betreft: ik hoop natuurlijk dat we gaan winnen, maar eigenlijk kan ik er geen zinnig woord over zeggen."

Speelklaar
HSSC'61 wordt al weken geteisterd door een golf aan blessures. Het is dan ook niet vreemd dat Gerrit Molenaar, voor het derde seizoen trainer/coach, snakt naar het eerste competievrije weekeind. Dat betekent een week extra om enkele jongens misschien weer speelklaar te krijgen. Voor het zover is moet de derby tegen SC Everstein tot een goed einde worden gebracht.

"De laatste vier duels hebben we steeds gewonnen van SC Everstein. Maar het heeft geen zin om achterom te kijken. Voor mij is dit één van de 26 wedstrijden die we moeten spelen, maar de jongens kijken daar ongetwijfeld anders tegenaan. Zonder de anderen te kort te willen doen, mis ik vooral Koen Looij en Nicky van Dam, mijn meest creatieve en frivole spelers. Als het meezit is Nicky er komende zaterdag weer bij. Qua spel waren we afgelopen week de mindere van Brederodes. Maar als het ons lukt om net zoveel werklust op te brengen, is HSSC'61 bij voorbaat zeker niet kansloos."

Tegenslag
Sinds de komst van Molenaar is de club uit Hei- en Boeicop voor de wind gegaan. Vorig seizoen schopte het eerste elftal het tot de nacompetitie, terwijl het tweede zelfs promoveerde naar de reserve eerste klasse. "Dit is de eerste keer dat we met tegenslag te maken krijgen en dat is toch even een andere situatie. Met slechts één punt uit de laatste vier wedstrijden zitten we in de hoek waar de klappen vallen. Maar is ben ervan overtuigd dat we hier alleen maar sterker uit terug zullen komen. Ik hoop tegen SC Everstein op een aantrekkelijke pot waarin wij slechts één doel hebben: winnen!"

Peter Verbeek

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup