Logo regio-voetbal.nl
• Maarten van Gastelen keert zaterdag voor even terug op Streveland.
• Maarten van Gastelen keert zaterdag voor even terug op Streveland. (Foto: Peter Verheijen)
Voorbeschouwingen

Maarten van Gastelen: weerzien met Streefkerk

  •   1242 keer gelezen   Nieuws

NIEUW-LEKKERLAND/STREEFKERK • Nieuw-Lekkerland wacht komende zaterdag de bekerconfrontatie met Streefkerk. Voor trainer Maarten van Gastelen een speciaal duel. Hij werkte tot zijn overstap naar Lekkerland vijf seizoenen op sportpark Streveland.

"Een periode waar ik met een heel fijn gevoel op terugkijk", zegt de coach. "Streefkerk was mijn eerste club als hoofdtrainer. Ik was tot dan toe trainer van Papendrecht 2 en al eens eerder gevraagd door het bestuur van Streefkerk. Toen vond ik de tijd nog niet rijp. Een jaar later, na het vertrek van Ferry van Dijk naar Hardinxveld, kwam men bij me terug. Ik was er klaar voor."

Kater
In zijn eerste seizoen bij Streefkerk streden Van Gastelen en zijn ploeg tot de laatste speeldag om het kampioenschap in de vierde klasse. "We finishten met 57 punten uit 22 wedstrijden," blikt de coach terug. "Onze concurrent Asperen had precies evenveel punten, dus moest er een beslissingsduel worden gespeeld. Die verloren we. Een enorme kater. Het seizoen erop besloten we in een westelijke afdeling te gaan voetballen. Dat bleek een goede zet, omdat we zo een frisse herstart konden maken. Dat jaar werden we kampioen. Onvergetelijk mooi!"

Baromzet
In de daaropvolgende seizoenen bleef de opwaartse lijn intact, ondanks het vertrek van de veel scorende spits Andy van Vugt naar Nieuw-Lekkerland. "We werden respectievelijk achtste, zesde en derde. Parallel daaraan zag je ook de publieke belangstelling toenemen. Dat moet de penningmeester gemerkt hebben aan de baromzet, ha ha. Niet onbelangrijk voor een dorpsclub!

Aan het eind van zijn vierde jaar bij Streefkerk zou Van Gastelen de nieuwe hoofdtrainer van vv Papendrecht worden, maar om hem moverende redenen besloot hij die verbintenis te annuleren om er nog één seizoen op Streveland aan vast te plakken. Toen vervolgens Nieuw-Lekkerland belangstelling toonde, vertrok hij alsnog.

Plafond
"Als trainer wil ik ontdekken waar mijn plafond ligt. Dan is de overstap van een derdeklasser naar een eersteklasser logisch. Vorig seizoen beleefde ik er mijn vuurdoop. Het was een mooi, maar geen gemakkelijk jaar. Met een zesde plaats deden we het uiteindelijk redelijk. Inmiddels liggen de kaarten een stuk gunstiger. Mijn selectie is fors vergroot waardoor keuze en concurrentie zijn toegenomen; een luxe met lastige kantjes omdat je nu soms spelers moet teleurstellen."

"Maar alles bij elkaar geniet ik van elke dag bij Nieuw-Lekkerland. De sfeer is prima, de resultaten zijn goed. Tja, en zaterdag ben ik voor even terug in mijn oude omgeving. Daar verheug ik me op. Nee, we zullen Streefkerk zeker niet onderschatten. het kan goed spoken op Streveland. Je hebt er niet zomaar gewonnen."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup