Logo regio-voetbal.nl
• SVS'65 is er veel aan gelegen de aansluiting met de top in 4D te behouden.
• SVS'65 is er veel aan gelegen de aansluiting met de top in 4D te behouden. (Foto: Rick den Besten )

SVS’65 en SV Noordeloos strijden voor aansluiting met de top

  •   659 keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Naast enkele soms al eerder specifiek op Regio-Voetbal belichte echte derby's zijn er komend weekend in de regio Leerdam nog meer interessante wedstrijden. Zo strijden SVS'65 en SV Noordeloos zaterdag in Spijk om aansluiting bij de top in de vierde klasse. Beide clubs hebben elf punten, maar SVS'65 had daarvoor één duel meer nodig.

Het wordt in Spijk een ontmoeting tussen de nummers 3 en 4 op de ranglijst. De winnaar telt bovenin nog volop mee, want een uitgesproken titelkandidaat heeft zich in deze spannende vierde klasse nog niet aangemeld. Vorig seizoen wonnen SVS'65 en SV Noordeloos tegen elkaar allebei hun thuismatch. Daar zal SVS'65 op het eigen kunstgras zaterdag weer op azen.

Oranje Wit-LRC
LRC speelt zaterdag in de eerste klasse weer een uitwedstrijd. In Dordrecht is Oranje Wit de tegenstander. Na het ruime verlies in Zaltbommel staat Oranje Wit samen met debutant Nivo Sparta onderaan. LRC doet het verrassend goed en deelt momenteel samen met Sliedrecht de derde plaats. De eerste periodetitel is echter niet meer binnen bereik en dat was ook geen serieus Leerdams doel. Een zege in Dordrecht is voor de gasten zeker wel het streven, maar LRC zal wel moeten beseffen dat Oranje Wit in de staartgroep de punten minstens zo hard nodig heeft.

Papendrecht-WNC
WNC en Papendrecht behoren in de eerste klasse in de omvangrijke middenmoot tot de liefst zes clubs met acht punten. Beide ploegen staan op een kruispunt: de verliezer zaterdag komt in de zorgen doch de winnaar mag hoopvol omhoog kijken. In Papendrecht moet WNC tegen deze debutant, die tot dusverre als enige club de ongeslagen koploper Kloetinge van de volle winst wist af te houden, dus minstens een gelijkspel zien te bemachtigen. Daar zal Papendrecht na de misstap in Terneuzen echter zeker net zo over denken.

Heukelum-Pelikaan
Heukelum zal dit seizoen alle zeilen moeten bijzetten om zich in de tweede klasse te kunnen handhaven. Net boven de streep zou een stunt thuis tegen het sterke Pelikaan zaterdag erg welkom zijn. De bezoekers uit Zwijndrecht staan evenwel op de derde plaats en starten in Heukelum duidelijk als favoriet. Een thuisremise net als een jaar geleden zou voor Heukelum dus al een mooi resultaat zijn, al is Pelikaan tot dusverre minder stabiel dan in het sterke vorige seizoen.

EBOH-Tricht
Ook Tricht is na drie ruime nederlagen inmiddels in de tweede klasse naar de gevarenzone afgezakt. De uitmatch in Dordrecht tegen het als vierde gerangschikte EBOH wordt voor Tricht weer een zware opgave. Vorig seizoen verloor Tricht tegen EBOH beide keren. In Dordrecht werd toen de tweede helft Tricht fataal. Alleen als Tricht de zaken defensief beter op orde krijgt en zelf weer volop gaat scoren, zijn er uit tegen EBOH perspectieven op het dringend gewenste herstel.

SC Everstein-HSSC'61
SC Everstein en HSSC'61 spelen in Everdingen zaterdag hun klassieke derby der Lage Landen. Beide clubs hebben in dit duel in de middenmoot van de Utrechtse derde klasse overigens heel wat goed te maken. SC Everstein zoekt revanche voor de vier nederlagen van de vorige twee seizoenen tegen HSSC'61 en ook voor het ontgoochelende royale verlies dat vorige week in Utrecht tegen het toen nog puntloze Voorwaarts werd geleden. HSSC'61 is zelf eveneens van slag, want na een goede competitiestart leverden de laatste vier wedstrijden slechts één mager punt op. De grote vraag is dus wie zich zaterdag het eerst zal herstellen.

SC Everstein-speler Robbie de Roos en HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar keken er op Regio-Voetbal al op vooruit.

NEO'25-Haaften
Haaften pakte vorige week in de derde klasse eindelijk de eerste zege. NEO'25 doet het ook niet zo best en is net als Haaften defensief kwetsbaar. Slechts drie punten onder gastheer NEO'25 moet hekkensluiter Haaften nu dus proberen het herstel voort te zetten. Het eerste succes op vreemde bodem heeft Haaften na al drie zware uitnederlagen zaterdag in Sprang Capelle tegen NEO'25 ook dringend nodig.

Vuren-Sparta'30
Vuren stelt teleur en staat op de twaalfde plaats met ook nog één wedstrijd meer gespeeld slechts één punt boven de twee hekkensluiters in de derde klasse. Zaterdag thuis tegen middenmoter Sparta'30 wordt het weer lastig, want Luuk van der Vliet is geschorst en diens broer Bas van der Vliet viel vorige week fiks geblesseerd uit. Vorig seizoen speelden Vuren en Sparta'30 aan de Sportlaan een erg doelpuntrijk duel en dat zou het ditmaal gezien de productiviteit en defensieve kwetsbaarheid van beide teams wel weer eens kunnen worden. Net als toen in het voorjaar heeft Vuren in de gevarenzone een zege inmiddels broodnodig.

MVV'58-Zwaluwe
MVV'58 ontvangt zaterdag op het eigen kunstgras Zwaluwe, dat één punt meer heeft. Zonder de geschorste broers Cas en Tijn Wilpstra zal debutant MVV'58 in Meteren moeten winnen om afstand van de onderste regionen in de derde klasse te kunnen nemen. Dan is meer stabiliteit in de ploeg en zeker een veel beter sluitende defensie tegen deze soms ook vlot scorende ex-tweedeklasser uit Lage Zwaluwe thuis voor MVV'58 echter wel geboden.

Rhelico-Beesd
De klassieker tussen Rhelico en Beesd keert na drie jaar terug maar nu in het zaterdagvoetbal. In Rumpt is Rhelico in deze competitie met twee zeges en één gelijkspel nog ongeslagen. Daar werden alle zeven tot nu toe vergaarde competitiepunten veroverd. Beesd bezit twee punten meer maar speelde ook één wedstrijd meer. De krachtsverschillen in deze vierde klasse zijn over het algemeen miniem en dat zal zaterdag tussen Rhelico en Beesd in Rumpt vermoedelijk ook zo zijn.

Rhelico-trainer Adrie van Steijn en Beesd-aanvoerder Coen Verwolf gaven op Regio-Voetbal al hun mening daarover.

ASH-Herovina
Ook de wedstrijd tussen ASH en Herovina is zaterdag in Hellouw een pure derby. Beide clubs zijn thuis nog ongeslagen, al speelde ASH nog pas twee keer op eigen veld en Herovina al viermaal. Herovina staat er op de tweede plaats in de vierde klasse wat beter voor dan middenmoter ASH, doch in een dergelijke derby zegt dat niet zoveel. Vorig seizoen werd het in Hellouw na een enerverend duel een 3-3 gelijkspel en ook nu mag tussen ASH en Herovina op een spannende wedstrijd worden gerekend.

Lekvogels-Asperen
Asperen verdedigt zaterdag in Lexmond de ongeslagen koppositie in de vierde klasse. Zowel in Noordeloos als vorige week in Gorinchem ontsnapte Asperen ternauwernood aan de eerste nederlaag. In Lexmond wordt het voor Asperen weer lastig, want Lekvogels herstelde zich na een zwak competitiebegin en had na drie zeges op rij vorige week in Herwijnen na rust met verzorgd voetbal meer verdiend dan nipt verlies. Toch zal Asperen tegen Lekvogels minstens één punt en liefst meer willen pakken. Dat vereist beter spel dan vorige week tegen Unitas.

Leerdam Sport-Well
Leerdam Sport speelt weer thuis. Ditmaal komt hekkensluiter Well in Leerdam op bezoek. Dat duel moet het thuis nog ongeslagen Leerdam Sport zaterdag zeker kunnen winnen. Dan lonkt een plaats in de subtop van de vierde klasse. Voor minder mag Leerdam Sport het in dit seizoen ook bepaald niet doen. Winst op Well is dan wel geboden.

Anton van der Giessen

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup