Logo regio-voetbal.nl
Foto: Geurt Mouthaan

SV Meerkerk baalt van schade na derby

  •   3478 keer gelezen   Nieuws

MEERKERK • SV Meerkerk hield aan de derby tegen Ameide niet alleen een nederlaag over, maar ook brandvlekken op het veld (buiten de lijnen).

Het was een bewogen derby, afgelopen zaterdag voor het eerst op het nieuwe complex De Burcht, tussen de rivalen SV Meerkerk en Ameide. De gasten wonnen de slag, verdiend, met 1-3.

Bewaking
Het bestuur van de thuisploeg had rekening gehouden met het ergste, nadat er signalen kwamen dat supporters huis wilden houden op De Burcht. De ingeschakelde professionele bewakingsdienst hield vrijdagavond en vroege zaterdagmorgen toezicht. De veldverlichting brandde voor de zekerheid en ook de politie kwam nog een kijkje nemen.

Aangestoken vlag
Toch zijn de geelzwarten niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen. "Er zit een paar brandvlekken op de hoek van het veld buiten de lijnen. Deze vlekken zijn niet veroorzaakt door het vuurwerk, maar door een aangestoken vlag die door de aanhang van Ameide op het veld werd gegooid", baalt SV Meerkerk-voorzitter Sjaak Versluis.

Met zijn bestuur had hij vuurwerkvakken ingericht, die afdoende leken te zijn om schade te voorkomen. "Op onze staantribune nabij de kantine is ook iets in brand gestoken door supporters van Ameide en dat heeft een lelijke plek veroorzaakt. Uiteraard nemen we contact op met het bestuur van Ameide, waar we prima en plezierig contact mee hebben. Ook van onze zijde waren er 'supporters' die zich niet gedroegen zoals het hoort. We gaan ons verder intern ook beraden over het al of niet in de toekomst afsteken van vuurwerk."

Huiswerk
De doorgaans opgewekte en vooral relativerende Versluis was niet zo spreken over de wedstrijd. "Jammer dat we tamelijk kansloos hebben verloren. Disciplinair en communicatief is er werk aan de winkel. Kortom, zowel bestuurlijk als sportief hebben we huiswerk te doen en komen hier vast weer beter uit."

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup