Logo regio-voetbal.nl
• "Ik heb er zin in", zegt Robert Scheurwater over de derby tegen GJS.
• "Ik heb er zin in", zegt Robert Scheurwater over de derby tegen GJS. (Foto: Rick den Besten )

Arkel-GJS voor Robert Scheurwater weerzien met oude voetbalmaatjes

  •   keer gelezen   Nieuws

ARKEL/GORINCHEM • Komende zaterdag staat de derby tussen Arkel en GJS op het programma. Op Schoonzigt zullen vooraf veel handen worden geschud en schouderklopjes worden uitgedeeld. De mannen kennen elkaar door en door. Eenmaal afgetrapt is het over met de vriendelijkheid.


De gastheren staan met twaalf punten keurig in de middenmoot. De moeizaam gestarte ploeg uit Dalem heeft de eerste vier puntjes bij elkaar gesprokkeld. Winst in Arkel zou de ploeg van Marco Verbeek iets meer lucht geven.

Logische stap
"Wij gaan voor de winst in deze speciale wedstrijd. Ik kijk er echt naar uit en heb er zin in", blikt Robert Scheurwater ruim een week voor de clash vooruit. De verdediger kwam ruim vier seizoenen geleden naar ASV Arkel.

"Na zeventien seizoenen bij GJS te hebben gespeeld. Ik was van lieverlee mijn plekje in het eerste elftal kwijtgeraakt, maar had het uitstekend naar mijn zin bij het tweede. We speelden in de reserve hoofdklasse tegen mooie tegenstanders als Kozakken Boys 2 en ASWH 2. Het vriendenteam viel uit elkaar. Eén van die vrienden was Remie Schuurman, die een seizoen eerder al naar Arkel was verkast. Ook Jeffrey Scheffers en destijds Ferdi Kelder voetbalden hier al. Voor mij een logische stap om op Schoonzigt te gaan voetballen."

Waar ben ik aan begonnen...
Scheurwater is eerlijk. "Het viel best tegen. Onder Jerome Ceton speelden we in de derde klasse, maar het was - in tegenstelling tot nu - geen hechte groep. We degradeerden en Richard Smaal werd de nieuwe trainer. In die tijd heb ik mij weleens afgevraagd waar ik aan begonnen was. De wil om te voetballen is een stuk minder, ze lopen dwars door je heen. Duidelijk niet het voetbal waar ik gek op ben." Gelukkig duurde het verblijf in de voetbalkelder maar twee seizoenen. En hoe, in twee jaar tijd promoveerde ASV Arkel met in totaal acht oud GJS-ers naar de tweede klasse.

Zakelijker
Rowan van der Wal bewandelde de omgekeerde weg, maar is niet van plan terug te keren. "Na een avontuur bij RKC Waalwijk volgden mijn broertje Joey en ik het advies om bij een sterke amateurclub te gaan spelen. We kozen voor GJS. Na jaren in het tweede team sta ik bij de nieuwe trainer in de basis. Hij is, in tegenstelling tot Cees Lagendijk, wat zakelijker en wil dat we niet altijd voetballend tot een oplossing komen. In dat spelletje krijg ik meer kans."

"Momenteel ben ik lichtgeblesseerd aan mijn bovenbeen. Net als tegen Tricht zit ik in ieder geval op de bank. Ik kijk er naar uit om tegen oude klasgenootjes als Corné, Sander en Lorenzo te voetballen. Net zoals vroeger in de speeltuin in de Bazuinstraat. Arkel zit in een goede flow, maar als we de lijn van de afgelopen weken doorzetten dan moeten we kunnen winnen."

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup