• Sil van Putten is weer terug in de basiself van Heukelum.
• Sil van Putten is weer terug in de basiself van Heukelum. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Sil van Putten terug bij Heukelum: 'Het hoeft niet altijd mooi'

Nieuws 1.851 keer gelezen

HEUKELUM • Na tien maanden blessureleed maakte Sil van Putten vorige week in de wedstrijd tegen Pelikaan namens Heukelum zijn rentree in de basis. "De angst zit er nog steeds een beetje in."

In januari scheurde Sil van Putten in het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup vanuit het niets zijn achillespees. "Ik heb verder nooit ergens last van gehad en dan geeft zo'n zware blessure wel een knauw aan je zelfvertrouwen. Het is ook heel moeilijk te bepalen wanneer je weer mee kunt doen. De fysiotherapeut kan op het eind weinig meer doen. Je moet echt zelf die stappen zetten. Dat gaat iedere week beter, maar de angst zit er nog steeds een beetje in", zegt Van Putten, die tijdens zijn blessure niet bepaald een rustige periode had: hij werd vader van dochter Saar en begon onlangs met een nieuwe baan als hypotheek- en verzekeringsadviseur bij Van Ekeren.

Groeien
Met zijn eerste basisplaats zette Van Putten ook op het veld weer een nieuwe stap, nadat hij eerder tegen Drechtstreek, Roda Boys en Altena als invaller al minuten maakte. Een stap waar eigenlijk heel Heukelum op zat te wachten. De prestaties zijn dit seizoen nog bepaald niet denderend en Heukelum hangt onderin de 2e klasse F.

"Ik zal de laatste zijn die zal zeggen dat dat komt omdat ik er niet bij ben", zegt Van Putten. "We hebben last van meer blessures. Dat gaat nu wel de goede kant op. En als we compleet zijn, denk ik best dat we wat kunnen, maar we moeten nog wel groeien. We zijn een hoop ervaring kwijt geraakt en dat is aangevuld met goede maar wel jonge voetballers."

Hard werken
Die groei is nodig ook, want zaterdag wacht de belangrijke ontmoeting met concurrent Sleeuwijk. "Het moet wel anders dan het tot nu toe ging. We moeten beseffen dat je in ieder geval altijd hard moet werken. En dan kun je ook met slecht voetbal punten pakken. Het hoeft niet altijd mooi."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden