• Op basis van de ranglijst begint ASV Arkel als favoriet aan de derby tegen GJS.
• Op basis van de ranglijst begint ASV Arkel als favoriet aan de derby tegen GJS. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Arkel-GJS: natuurlijk telt het prestige, maar toch vooral de punten

Nieuws Voorbeschouwingen 944 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Hoe mooi wil je ze hebben...? Arkel-GJS is weer zo'n derby om in te lijsten. Arkel vorig seizoen nog derdeklasser, GJS nog eersteklasser. Nu allebei in 2F, met de beste papieren op voorhand voor Arkel.

Robert Scheurwater en Rowan van der Wal blikten gisteren op Regio-Voetbal al vooruit. Natuurlijk staat er veel prestige op het spel op Schoonzigt, maar het is toch vooral ook een strijd om drie punten. Punten die vooral GJS heel hard nodig heeft, want de ploeg uit Dalem is na acht duels hekkensluiter. Met de kanttekening dat de vier punten in de laatste twee duels werden gehaald. GJS is dus uit het dal aan het klimmen, maar kan in Arkel op een warm onthaal rekenen.

Kwakkelend SteDoCo
SteDoCo kwakkelt in de derde divisie. Het wordt tijd dat de ploeg zichzelf weer een keer beloont. Dat moet dan op eigen veld tegen het puntgelijke Ajax gebeuren.

1C
Sliedrecht wil in de top van 1C blijven meedoen en kan zich om die reden geen misstap veroorloven in de derby tegen Oranje Wit. Nieuw-Lekkerland is de verrassende medekoploper, een status die tegen Terneuzense Boys gehandhaafd moet kunnen worden. Papendrecht moet weer punten gaan pakken om niet naar beneden te hoeven kijken. Dat wordt uit bij LRC Leerdam echter nog een hele toer.

Drechtstreek
Drechtstreek verraste afgelopen zaterdag in positieve zin tegen Wieldrecht. Nu ook winnen van Tricht, dan ziet de wereld er ineens weer een stuk beter uit.

De Zwerver
De Zwerver heeft het zwaar in de westelijke tweede klasse. Herstel zal bij nummer 3 NSVV nog niet meevallen.

3C
In 3C ditmaal een reeks ontmoetingen tussen clubs uit de Alblasser- en de Krimpenerwaard. En de belangen zijn groot, want het zijn wedstrijden in het rechterrijtje: VVAC-Lekkerkerk, Schoonhoven-De Alblas en FC Perkouw - Groot-Ammers. Natuurlijk ook weer de nodige Alblasserwaardse onderonsjes: Schelluinen-Streefkerk, SVW-Ameide en Alblasserdam-SV Meerkerk. De winnaar van Hardinxveld-SV Lopik haakt aan bij de top-2, momenteel bestaande uit SVW en Alblasserdam.

HSSC'61 is het al een paar weken kwijt in de westelijke derde klasse. Tijd om daar op Het Plein tegen Hercules verandering in te brengen.

4D
In 4D wordt van Peursum en Lekvogels meer verwacht dan de huidige plaatsen zes en negen. De winnaar in Lexmond kan de blik naar boven gericht houden. Nummer 3 SV Noordeloos moet hekkensluiter WSV Well kunnen hebben. Unitas speelt op Molenvliet de derby tegen SVS'65.

Unitas-zondag
Unitas-zondag verdedigt de koppositie in Limburg, waar SV Meerssen de tegenstander is.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden