Logo regio-voetbal.nl
• Komende zaterdag staat de interessante ontmoeting tussen Altena en Wilhelmina'26 op het programma.
• Komende zaterdag staat de interessante ontmoeting tussen Altena en Wilhelmina'26 op het programma. (Foto: Jan Noorlandt)

Messen zijn geslepen bij de derby Altena tegen Wilhelmina’26

  •   934 keer gelezen   Nieuws

ALTENA • Het is komend weekend weer volle bak voor de clubs uit het Land van Altena. De messen zullen zeker geslepen zijn bij de derby in Nieuwendijk tussen Altena en Wilhelmina'26.

Niet alleen speelt er het sentiment tussen Wilhelmina'26 en trainer Johan van der Werff, die nu bij Altena aan het roer staat. Beide ploegen hebben ook hoge ambities dit seizoen. Altena staat zesde en Wilhelmina'26 zevende op de ranglijst. Een breekpunt om nog aan te sluiten bij de kopgroep. 

Kozakken Boys - ASWH
In de tweede divisie staan Kozakken Boys en ASWH tegenover elkaar op De Zwaaier. Het is een hernieuwde derby tussen beide ploegen. Kozakken Boys moet winnen om aansluiting te houden met de kop van de ranglijst. De gasten uit Hendrik Ido Ambacht staan in de gevarenzone en hunkeren naar een overwinning. 

Achilles Veen
Achilles Veen kan de borst weer nat maken in de hoofdklasse. De ploeg van trainer John Karelse moet naar het hoger op de ranglijst staande SC Feyenoord. Bij winst klimmen de gasten uit Veen over de Rotterdammers heen. 

Almkerk en GRC 14
In de eerste klasse C is Almkerk nog niet in goede doen. De Almkerkers worstelen net boven de gevarenzone. Dat er zaterdag punten gepakt gaan worden is niet waarschijnlijk met de koploper Kloetinge als tegenstander in Zeeland. Meer kans maakt GRC 14 om een goed resultaat neer te zetten bij Montfoort. Beide ploegen staan gelijk op de ranglijst.

Woudrichem en Sleeuwijk
In de tweede klasse kan Woudrichem laten zien de terechte koploper te zijn. De Woercummers moeten dan wel sterk voor de dag komen bij achtervolger Wieldrecht. Een interessant duel is ook de confrontatie tussen Heukelum en Sleeuwijk. Beide ploegen smachten naar een driepunter om uit de gevarenzone te komen.

3D
In de derde klasse D is het tijd dat GDC de handschoen weer oppakt. Dat moet dan gebeuren tegen hoogvlieger SV BLC, altijd een lastige tegenstander voor de Eethenaren. Bij winst haakt GDC wel weer aan bij de kop van de ranglijst. Duidelijk wordt zaterdag ook of het opstomende NOAD'32 de stijgende lijn vol kan houden tegen Vuren. Sparta'30 zal dat willen doen tegen BZC'14 om weer aan te haken bij de subtop.

Be Ready en Dussense Boys
Op zondag doet Be Ready het goed in de derde klasse. De promovendus wacht wel een pittige tegenstander met koploper Bavel. Dus is het hopen op een verrassing. Dussense Boys worstelt dit seizoen in de gevarenzone in de vierde klasse. Dat zal zondag waarschijnlijk niet veranderen met het hooggeplaatste Waspik als tegenstander.

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup