Logo regio-voetbal.nl
• Justin Moumhy.
• Justin Moumhy. (Foto: Peter Verbeek)

Justin Mouhmy (Vianen): 'Na de winterstop kan het alleen maar beter worden'

  •   455 keer gelezen   Nieuws

VIANEN • Toen de overschrijvingstermijn was verstreken, beschikte Vianen over niet minder dan negen nieuwe spelers. Dat rechtvaardigde de verwachting dat de club kon uitgroeien tot een stabiele vierdeklasser. Daar is nog niet veel van terecht gekomen en na negen wedstrijden is de positie op de ranglijst zelfs lager dan vorig seizoen. Justin Mouhmy is een van de weinige aanwinsten die zich in de basis heeft gevoetbald.

Hoewel Mouhmy in Vianen woont, waren er niet veel die hem zelfs maar van naam kenden. Toch is dat niet vreemd. De 22-jarige vleugelspits begon als F-je bij Brederodes, maar vertrok kort daarop al naar Houten. Daar voetbalde hij in de E-top, met veel tegenstanders uit de regio Amsterdam, al op een heel veld.

Toen hij, evenals zijn kameraad Bowan de Bruin (nu Brederodes), naar Elinkwijk kon, was de keuze snel gemaakt. Voetballen in de eerste en tweede divisie, tegen vrijwel uitsluitend jeugdploegen van BVO's, was geen misselijk niveau. Als eerstejaars A liep hij stage bij NEC. Toen hij daar afviel verkaste hij naar De Meern en daarna vertrok hij naar Nieuw Utrecht.

Trainerswisselingen
"Ik debuteerde er als 18-jarige in de hoofdmacht. Achteraf was het een verkeerde keuze om daar te spelen. Er waren veel trainerswisselingen, spelers haakten af omdat ze niet naar hun zin hadden en we degradeerden twee keer op rij. Ik heb daar stilgestaan in mijn ontwikkeling. Na twee seizoenen was de lol er wel vanaf en ik heb daarna een jaar niet gevoetbald. Toen het weer begon te kriebelen heb ik meegetraind bij Brederodes, maar omdat veel van mijn vrienden bij Vianen voetballen koos ik voor dié club."

Aan banden leggen
De vierde klasse is een paar klassen onder het niveau van Justin Mouhmy. Dat blijkt ook wel, want wekelijks zijn er twee of drie verdedigers van de tegenpartij nodig om hem aan banden te leggen. Ondanks dat scoorde hij zeven van de twintig treffers die de tricolores maakten, terwijl hij er acht heeft voorbereid.

"Ik ben hier begonnen om het plezier in het voetbal terug te krijgen en vaak te scoren. Daarnaast heeft Vianen een leuke selectie met meer potentie dan tot nu toe is gebleken. De betere voetballers kiezen nog wel eens voor een andere invulling van hun weekeind en we hebben pas twee keer in de sterkste formatie gespeeld. Beide wedstrijden wonnen we met 6-1. Het ontbreekt aan vastigheid, waardoor we erg wisselvallig presteren. Buitenshuis hebben we zelfs nog geen punt gepakt! Toch was het lang niet altijd nodig om te verliezen. Het eerste uur is er meestal niets aan de hand, maar als de tegenstander op voorsprong komt gaan de kopjes te snel hangen en wordt het achterin open huis."

Wakker schudden
Moumhy vindt dat hij het redelijk doet, maar ook niet meer dan dat. "Ik had vaker dan zeven keer moeten scoren, maar het ontbreekt ook bij mij wel aan scherpte. Ik ben heel gedreven en erger me wel eens aan het spel van mijn medespelers. Als ik ze wakker wil schudden, valt dat soms verkeerd en ik ben me ervan bewust dat ik dat tot een minimum moet beperken. We staan nu vierde van onderen, maar de verschillen met de teams die bij ons in de buurt staan zijn te overbruggen. Ik vooraf gehoopt op een plek in de top vijf, maar dat is vies tegengevallen. Met wedstrijden tegen SVM en Elinkwijk hebben we nog een zwaar programma; ik reken erop dat het na de winterstop alleen maar beter kan worden."

Peter Verbeek

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup