Logo regio-voetbal.nl
• WNC en Nivo Sparta troffen elkaar vorig seizoen in bekerverband.
• WNC en Nivo Sparta troffen elkaar vorig seizoen in bekerverband. (Foto: Marco Oomen)
voorbeschouwing

WNC hoeft alleen de Bommelse brug over

  •   668 keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • WNC hoeft zaterdag alleen de Bommelse brug over voor de kortste reis naar een uitmatch in de eerste klasse. Dan is in Zaltbommel immers de derby tegen de gepromoveerde overbuur Nivo Sparta.

Het moet al meer dan zestig jaar geleden, in 1957, zijn geweest dat WNC en Nivo Sparta in de tweede klasse van de toenmalige onderafdeling Gorinchem en omstreken elkaar voor het laatst in competitieverband hebben ontmoet. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar nog wel voor de beker en poulewinnaar Nivo Sparta zegevierde thuis toen met 2-0.

Momenteel beleeft Nivo Sparta ook door veel blessures een moeilijk debuut in de eerste klasse. Samen met het dit seizoen danig verzwakte Oranje Wit staat de Bommelse equipe onderaan. WNC is een echte middenmoter met vier zeges, drie nederlagen en twee remises. In uitwedstrijden is WNC tot nu toe evenwel nog ongeslagen. Die status hoopt WNC zaterdag ongetwijfeld zo te houden, maar Nivo Sparta heeft in de felle strijd om handhaving in de eerste klasse een tweede thuiszege inmiddels dringend nodig. Regio-Voetbal zal er in Zaltbommel zelf bij zijn om te zien hoe het afloopt.

GRC 14-LRC
LRC gaat zaterdag bij het erg wisselvallige GRC 14 op bezoek. Zelf doet LRC het met een gedeelde derde plaats in de eerste klasse tot nu toe prima. Op de grillige prestaties van GRC 14 is in deze competitie nog geen staat te maken. Na de grote nederlaag in Montfoort zullen de Brabanders zeker op herstel belust zijn. In Giessen is de thuisclub soms ook heel wat mans. Vorig seizoen wonnen LRC en GRC 14 tegen elkaar allebei overigens juist hun uitmatch met 0-2. De vraag is hoe het ditmaal zal gaan uitpakken.

GJS-Heukelum
Heukelum en GJS strijden in de tweede klasse allebei voor directe handhaving. Voor GJS-trainer Marco Verbeek is het een weerzien met zijn vorige club. Na twee 2-2 remises in uitwedstrijden staat GJS nog net onder de streep. Heukelum bezit drie punten meer en zal zich gesterkt voelen door de kostbare thuiswinst op hekkensluiter Sleeuwijk. Die zege heeft voor Heukelum echter alleen duurzame waarde als er zaterdag in Dalem tegen ex-eersteklasser GJS minimaal een gelijkspel wordt behaald.

Tricht-Roda Boys
Tricht is in de tweede klasse naar de voorlaatste plaats afgezakt. Slechts één punt uit de laatste zes wedstrijden is ook wel een heel magere oogst. Vooral defensief blijkt het jonge Tricht erg kwetsbaar. Roda Boys draait overigens ook vrij stroef, maar pakte na het gelijkspel bij periodekampioen Woudrichem thuis tegen EBOH toch knap weer eens een zege. Tricht heeft vijf punten minder dan Roda Boys en is dringend aan een overwinning toe. Dat lukte Tricht in zes duels tijdens de laatste drie competities tegen Roda Boys echter nog geen enkele keer.

GDC-Haaften
Haaften is zaterdag te gast bij GDC, dat na een goede competitiestart de aansluiting met de kopgroep in de derde klasse D is kwijt geraakt. In Eethen won GDC wel drie van de vier thuismatches. Haaften werkte zich vorige week van de laatste plaats af en wil die opmars zeker voortzetten. Om boven de streep te komen heeft Haaften wel een nieuwe overwinning nodig. Of dat er uit bij GDC in zit, moet overigens nog blijken.

Vuren-MVV'58
Vuren heeft teveel kwaliteit voor de onderste plaats, maar is niettemin na vorig weekend ondanks het verdienstelijke gelijkspel bij NOAD'32 wel alleen hekkensluiter in de derde klasse D geworden. Debutant MVV'58 verraste vorige week door de ongeslagen koploper ONI in Meteren met liefst 6-3 te verslaan en zo de eerste competitienederlaag sinds veertien maanden te bezorgen. Zowel Vuren als MVV'58 moet het meer van de aanvalskracht dan van de defensieve stabiliteit hebben. Het belooft zaterdag in Vuren daarom een belangrijke en attractieve streekderby te worden met mogelijk veel doelpunten.

SV Houten-HSSC'61
HSSC'61 wacht in de Utrechtse derde klasse in Houten een zware uitbeurt. Het productieve SV Houten doet op de derde plaats achter de nog foutloze koploper Jonathan en Brederodes nog volop mee voor het kampioenschap. Na een reeks slechte resultaten moet de verrassend ruime thuiswinst op Hercules vorige week HSSC'61 nieuwe moed hebben gegeven. Toch zou een gelijkspel in Houten zaterdag voor HSSC'61 al een prima resultaat betekenen.

SC Everstein-Jonathan
SC Everstein ontvangt de overtuigende lijstaanvoerder en eerste periodekampioen Jonathan. De Zeister gasten wonnen tot dusverre al hun negen duels. SC Everstein voert op de vijfde plaats de middenmoot aan. In Everdingen aast de thuisclub natuurlijk op een stunt. Ook een remise zou voor SC Everstein tegen de sterke koploper evenwel al een prachtige prestatie zijn.

Kerkwijk-Asperen
Asperen verdedigt zaterdag in Kerkwijk de ongeslagen koppositie. Kerkwijk blijkt voor bijna elke club in de vierde klasse een erg taaie tegenstander. Zo pakte Kerkwijk vorige week in Herwijnen ook met tien man na een achterstand nog een winstpunt tegen een andere topploeg. Toch zal Asperen in de Bommelerwaard de zevende zege in deze competitie willen behalen.

Leerdam Sport-Lekvogels
Leerdam Sport scoort erg moeizaam en heeft het daarom lastig om bij de subtop in de vierde klasse aan te haken. Toch is thuiswinst op Lekvogels zaterdag voor Leerdam Sport zeker nodig om dit seizoen nog serieuze aspiraties op een prijs te kunnen blijven koesteren.

SVS'65-Well
SVS'65 is blij met de terugkeer van topscorer Willem Looijen na zijn blessure en vierde dat bij Unitas met ruime winst. Zaterdag in Spijk moet SVS'65 op het eigen kunstgras ook van hekkensluiter Well kunnen winnen. Dan komt SVS'65 in elk geval qua puntenaantal langszij bij Herovina, dat op de derde plaats een rustdag heeft in deze vierde klasse met dertien clubs.

ASH-Rhelico
ASH en Rhelico staan na acht wedstrijden met respectievelijk acht en zeven punten allebei vrij bescheiden gerangschikt in de vierde klasse. Scoren gaat beide teams vaak niet zo vlot af. Rhelico verloor zelfs alle drie uitmatches en daarom lijkt ASH in Hellouw als licht favoriet van start te gaan.

Peursum-Beesd
Beesd voetbalt in Giessenburg tegen Peursum, dat in de middenmoot van de vierde klasse één punt meer heeft maar ook één wedstrijd meer speelde dan de gasten. Naast de productiviteit en veerkracht in geval van een achterstand valt bij Peursum ook de defensieve kwetsbaarheid op. Daarom hoopt Beesd na één week rust op een nieuw gunstig resultaat in een uitmatch, al moet wel worden bedacht dat Peursum thuis in deze competitie nog ongeslagen is.

Anton van der Giessen

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup