Logo regio-voetbal.nl
• Altena kan op een warme ontvangst rekenen in en tegen Woudrichem.
• Altena kan op een warme ontvangst rekenen in en tegen Woudrichem. (Foto: Jan Noorlandt)
voorbeschouwing

Derby Woudrichem-Altena een spetterend affiche

  •   675 keer gelezen   Nieuws

ALTENA • Het wordt weer een interessant voetbalweekend voor de ploegen in het Land van Altena. Wat te denken van de derby Woudrichem tegen Altena.

Alles staat op scherp. Woudrichem doet het dit seizoen uitstekend in de tweede klasse F en voerde de ranglijst al aan. Afgelopen zaterdag ging een overwinning bij Wieldrecht echter nog de mist in door een scheidsrechtelijke dwaling met het geven van een strafschop na een handsbal. De speler van Wieldrecht gaf na afloop ruiterlijk toe, dat het geen handsbal van Woerkumse kant was, maar van hemzelf.

Met de 3-3 leed Woudrichem ongewild puntenverlies. Dus is de verwachting dat Woudrichem zaterdag getergd aan de aftrap staat in de derby tegen Altena. Niet alleen het prestige speelt een rol, maar de thuisclub zal zeker voor eigen publiek de zaken recht willen trekken.

Altena is de runner-up en heeft dit seizoen ook ambities. De Nieuwendijkers hoogden afgelopen zaterdag met de 1-0 tegen Wilhelmina'26 het zelfvertrouwen nog wat op, maar moeten op een hete ontvangst rekenen. Alle ingrediënten voor een spetterende derby zijn dus aanwezig op Het Bolwerk.

Kozakken Boys
In de tweede divisie moet Kozakken Boys nu de slag slaan om dichter naar de kop van de ranglijst te kruipen. Het wordt wel spierballen tonen tegen en bij het sterke AFC in Amsterdam, de nummer 3 van de ranglijst.

Gevarenzone 1C
In de eerste klasse C is het wringen voor Almkerk en GRC 14 om uit de gevarenzone te blijven. Almkerk zal echt spierballen moeten tonen tegen concurrent Oranje Wit om de gevarenzone af te wenden. GRC 14 moet zwaar aan de bak tegen hoogvlieger LRC.

2F
In de tweede klasse F kreeg Wilhelmina'26 al meerdere keren het deksel op de neus. De Ebbebewoners zullen er dan ook vol voor moeten gaan tegen de lepe en sterke koploper Pelikaan. Sleeuwijk is de hekkensluiter in de tweede klasse. Willen de manschappen van Pieter Tuns straks nog met een beter gevoel de Kerst in gaan, dat zal het toch een keer daadkracht moeten tonen. Daarbij is Wieldrecht niet de ideale tegenstander.

3D
GDC laat het al meerdere weken lelijk afweten. Tijd om tegen Haaften maar weer eens een positief resultaat neer te zetten. Sparta'30 blijft wisselend presteren. Willen de Andelnaren een woordje mee blijven spreken, dan zal er toch echt moeten worden gewonnen bij SV Capelle. Runner-up NOAD'32 moet het karwei kunnen klaren bij NEO'25, is de verwachting.

Zondag
Op zondag doet Be Ready het best aardig in de derde klasse. Het verlies met 4-1 bij Bavel was wel een lelijke tik. Dus zullen de Hankenaren tegen hoogvlieger Gilze meer slagkracht moeten tonen.

In de vierde klasse is de verwachting dat Dussense Boys de sterke winst afgelopen zondag tegen hoogvlieger Waspik een vervolg moet kunnen geven tegen DIA.

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup