Logo regio-voetbal.nl
• Spirit-verdediger Kevin Kriek wordt in het zonnetje gezet.
• Spirit-verdediger Kevin Kriek wordt in het zonnetje gezet.

Jubilaris Kevin Kriek (31) nog niet uitgekeken bij Spirit: 'Zolang ik fit blijf, ga ik door'

  •   138 keer gelezen   Nieuws

OUDERKERK A/D IJSSEL – Zijn opvolger zit reeds in de kinderstoel. We moeten dus even geduld hebben. Zoontje Yven werd zaterdag 1 jaar oud en is wellicht met het voetbalgen van vader Kevin Kriek besmet. ,,Wie weet. Ik ben er nog niet zo mee bezig. En Yven zeker niet", lacht de 31-jarige gymnastiekdocent.

De aanvoerder van Spirit speelde tegen Sparta zijn 250-ste wedstrijd namens de 'Kanaries' en kreeg als dank een driedimensionale glassculptuur met een afgedrukte actiefoto aan de binnenzijde uit handen van voorzitter Henk Lammertse.

,,Ik kijk er beslist niet de hele dag naar, maar het cadeau is goed zichtbaar. Een leuk aandenken. Ik wist niet dat ik 250 wedstrijden had gespeeld voor Spirit-1, maar trainer Richard van Cappellen meldde dat bijtijds. Ik meen dat oud-speler Rene Groen de statistieken van alle selectiespelers bijhoudt. Af en toe steekt hij z'n vinger op en dan is er weer iemand jubilaris."

Droomvoorhoede
Kevin Kriek is vanaf zijn zesde levensjaar lid van Spirit en debuteerde als 19-jarige in de hoofdmacht onder trainer Kees van der Poel. Het was een succesvol begin voor de jongeling, want de geel-witten promoveerden met spelers als Mark van Dam, Niels de Jong, Kevin van Vliet en breekijzer Dirk-Jan Goudswaard naar de eerste klasse. Een droomvoorhoede, waar menig Spirit-supporter nog wel eens met weemoed aan terugdenkt.

Kriek speelde toen op het middenveld. Later verruilde hij die positie met die van centrumverdediger. ,,Dat ligt me beter. Je hoeft ook minder meters af te leggen. Nu kan ik bij balbezit m'n momenten kiezen. Bij corners ga ik standaard mee naar voren om de bal in te koppen, maar voor de rest zie je me niet meer zo vaak aan het front. Af en toe pak ik m'n doelpuntje mee. Dat aantal loopt jaarlijks terug."

Voetbalgevecht
Zijn oude maten uit Spirit-4 doen regelmatig een beroep op hem, maar Kevin Kriek wil nog even 'serieus' blijven voetballen.

,,Ik ben fit en nog niet onderhevig aan slijtage. Jaren geleden ben ik enige tijd geblesseerd geweest, maar over de laatste seizoenen heb ik niets te klagen. Ook in dit elftal wil ik mijn steentje bijdragen. Hij gaat prima, ook al is het jammer dan we naast de eerste periodetitel grepen. Bij De Zwerver was omgaan met druk een factor van betekenis. Het was een slecht veld. Wij zijn kunstgras gewend, maar het mondde uit op een voetbalgevecht. Daar is Spirit geen ster in. Bij ons draait het meer om techniek en positiespel. Tegen concurrent Sparta was het een open strijd. Deze tegenstander heeft een aantal jonge talenten, die blijven gaan. Het was een wedstrijd van hoog niveau, waarin we teveel kansen lieten liggen. Daar profiteerde Sparta van. Toch moet een prijs met deze brede en sterke selectie mogelijk zijn. Maar dan moet je wel meer scoren."

Pieter van der Laan

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup