Logo regio-voetbal.nl
• Frank Brands.
• Frank Brands. (Foto: Gerald van Zanten)
update Trainerscarrousel

Roda Boys breekt per direct met hoofdtrainer Frank Brands

  •   keer gelezen   Nieuws

AALST • Roda Boys heeft de samenwerking met hoofdtrainer Frank Brands en zijn assistent Jan van Eijndhoven per direct stopgezet. Het nieuws is maandag kenbaar gemaakt aan de selectiespelers van de tweedeklasser.


Reden voor de beëindiging van het dienstverband van Brands zijn de langdurig tegenvallende resultaten, waarvan de club vindt dat deze niet overeenkomen met de ambities die de club uit Aalst nastreeft.

'Vanaf de winterstop van vorig jaar presteert het eerste elftal op 'middenmoot-niveau' (qua punten) en haalde vorig jaar niet eens nacompetitie. Ook dit jaar zijn we nog maar net een middenmoter. Dit zijn helaas de feiten', is aan de selectie meegedeeld.

Opvallend
De timing van de beslissing is opvallend te noemen, aangezien Roda Boys afgelopen zaterdag nog won op bezoek bij Tricht. Met zeven punten uit de voorgaande drie wedstrijden leek de ploeg in een betere flow te zijn gekomen.

Dat beaamde Brands zaterdag na de wedstrijd: "Vanaf Heukelum-uit zit er duidelijk een stijgende lijn in - met tussendoor een mindere wedstrijd tegen Pelikaan – maar je ziet in alles een stijgende lijn. Nu betaalt dat zich uit in resultaat."

Opvolger
Desalniettemin breekt Roda Boys per direct met Brands en Van Eijndhoven, in wat hun derde en laatste seizoen zou zijn.

De opvolger van Brands is al gevonden; Jorco de Kok zal samen met assistent-trainer Mike Scholten vanaf dinsdag de trainingen gaan leiden.

De Kok is voor de rest van dit seizoen als hoofdtrainer aangesteld, Scholten wordt als assistent aan de technische staf toegevoegd. Beiden zijn oud-speler van Roda Boys en kennen de club van binnenuit. Jorco de Kok was eerder trainer van onder meer TSC, Veerse Boys, Virtus en Oosterhout.

Martin van Hemert
Freelance-redacteur Regio-Voetbal
Volg @Martini93 op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup