• De top-3 is nog haalbaar, vindt Jordi van Wijk.
• De top-3 is nog haalbaar, vindt Jordi van Wijk. Foto: Rick den Besten

Jordi van Wijk (Peursum): 'Op een nieuw complex en met zo'n selectie horen we in de derde klasse'

Nieuws 2.537 keer gelezen

GIESSENBURG • Jordi van Wijk is een van de jonge talenten van vv Peursum. Met op de achtergrond het in de afrondende fase verkerende nieuwe clubgebouw droomt hij met zijn ploegmakkers van een klasse hoger.

Dit seizoen zijn de Giessenburgers nog ongeslagen. "We hebben dit seizoen in tien wedstrijden nog niet verloren, maar staan slechts op de vijfde plaats. De ongeslagen status is prima, maar het aantal gelijke spelen (zeven - TS) is wat aan de hoge kant", vindt ook Van Wijk.

Amper vijf jaar oud trok hij de voetbalschoenen aan. "Net als mijn leefijdgenootjes Nick den Hartog, Mitchell Huisman, Dennis Boer en Marc Zuur debuteerde ook ik op jonge leeftijd in het eerste elftal. Onder Rob Fluijt maakte ik tegen Merlijn uit Tilburg mijn debuut, ik was vijftien."

Zware revalidaties
Het ging crescendo met de snelle buitenspeler. "Maar 2,5 jaar geleden kreeg ik met een vriend een ongeluk. Zijn auto klapte in Boven-Hardinxveld tegen een boom en we braken allebei een bovenbeen. We hebben het er best afgebracht, maar voetballen was er eventjes niet bij. Eenmaal hersteld na een zware revalidatie dacht ik weer voor Peursum in actie te komen, maar toen reed op mijn werk iemand over mijn enkel. Opnieuw rechts en nu heel zwaar gekneusd, ik zag het even helemaal niet meer zitten en dacht echt 'dit wordt 'm niet meer.' Maar op de club ben ik goed geholpen en gesteund. Daar ben ik heel blij mee. Mede daardoor is het goedgekomen."

Bekeren tegen HSSC'61
Vanaf de voorbereiding op dit seizoen is de enthousiaste Van Wijk weer inzetbaar. "Ik heb eerst minuten gemaakt in het tweede, maar het ging zo goed dat ik in de bekerwedstrijd tegen HSSC'61 mijn minuten in het eerste elftal weer mocht maken. Sindsdien ben ik niet meer uit de selectie geweest. In de bijzondere wedstrijd tegen Unitas scoorde ik als invaller, na een 5-0 ruststand, de gelijkmaker. Als we iets langer had mogen voetballen, dan was de winst zelfs nog voor ons geweest. Vorige week tegen Lekvogels wonnen we, na een 3-0 achterstand uiteindelijk ook. Met 3-4."

Focus
Van Wijk kent de oorzaak. "We hebben vaak ons koppie er niet gelijk bij. De focus is, ondanks goede afspraken tijdens de bespreking en prima trainingen, niet altijd scherp. Dat moet gewoon beter. Zeker aanstaande zaterdag in de topper in en tegen Asperen. Afgelopen zaterdag hebben we gewonnen van Beesd en als we ook van Asperen weten te winnen, doen we hele goede zaken. De top-3 is haalbaar en misschien wel meer. In februari wordt de nieuwe kantine geopend. Met zo'n prachtig complex en een jonge talentvolle selectie, moeten we eigenlijk in de derde klasse spelen."

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 15 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' gisteren
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45